Grand Tour: Southern Europe

2 | 21/28 augustus 2022

 

Het beste van Zuid-Europa tijdens deze Eastpackers rondreis naar het oostelijke Middellandse Zeegebied: van de Adriatische kust tot de Zwarte Zeestranden - en alles daar tussenin

Max 15 deelnemers
Grotendeels over land
De mooiste natuur
Fascinerende geschiedenis
Hippe steden
Alles over deze reis

Zin in een groots reisavontuur? Ga dan mee met onze Grand Tour: Southern Europe - een onvergetelijke reis van de Adriatische kust via de Egeïsche Zee en de bergmassieven van de Balkan naar de Zwarte Zeekust in Bulgarije en Roemenië. Je reist per trein, boot en bus van klassiek Venetië, via de prachtige kust van Kroatië en Montenegro, door de binnenlanden van Kosovo en Albanië naar het zomerse Griekenland, de bakermat van de klassieke beschaving. Onze Grand Tour van 2022 is de ultieme tocht langs de overblijfselen van alle grote wereldrijken die samen onze cultuur en geschiedenis vormden. Je maakt deze eenmalige rondreis al vanaf € 1499. 

Grand Tour: Southern Europe is de moderne Eastpackers variant van de fameuze Grand Tour: epische reizen over land, die in de 18e en 19e eeuw vaste prik waren voor avontuurlijke jongvolwassenen. Grote denkers zoals de Duitse dichter Johann Goethe en Franse filosofen als Voltaire en Rousseau, en de Oostenrijkse componistenfamilie Mozart, trokken van Duitsland en Frankrijk, over de Alpen naar de mooiste steden en oude beschavingen van meestal Zuid-Europa. Hier leerden ze over onbekende volken, culturen en tradities die veel van hun leeftijdsgenoten op dat moment niet kenden.

Wij treden in de voetsporen van deze avonturiers, langs de restanten van alle grote beschavingen en rijken die het zuidoosten van Europa heeft gekend. De Grieken en Romeinen kunnen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, maar wat te denken van de Venetianen, Byzantijnen, Ottomanen en - meer recent - de Oostenrijkers, Turken en Russen? Allemaal drukten ze hun stempel op het gebied tussen de Adriatische en Zwarte Zee; een gebied dat bovendien wordt getypeerd door het mooiste natuurschoon van ons continent: majestueuze bergen, diepe canyons, ongerepte zandstranden en paradijselijke eilanden.

In totaal doorkruisen we 6 landen (Italië, Kroatië, Montenegro, Kosovo, Albanië en Griekenland) op de ultieme culturele rondreis van 2022. Maar dit is niet alles: mocht je na aankomst in Thessaloniki nog niet klaar zijn met ons avontuur, boek dan onze Grand Tour XL en sluit af met een avontuurlijke week dwars door de bergen van Noord-Macedonië en Bulgarije en de woeste Donaudelta van Roemenië naar de Zwarte Zeekust. Je boekt onze Grand Tour al voor de unieke non-profit prijs van € 1499.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Cultuur
Geschiedenis
Natuur
Eten & drinken
Zon, Zee & strand

Inclusief

 • Inclusief alle transfers
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Lezingen in de Grand Tour Academia
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Zuid-Europa

 • Uniek afwisselend programma

 • Kleine groep van max 15 deelnemers

 • Unieke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

6 man
6 vrouw
3 vrij
10 solo
2 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. 

Wil je weten wat de Grand Tour zo uniek maakt? Vraag het hem zelf!

hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal actieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

Je moet het leuk vinden om veel te zien en te doen. Je houdt van afwisselende vakanties met zowel cultuur/geschiedenis als activiteiten in de natuur. Onderdeel van het programma zijn verschillende hikes door de natuur en intensieve stadswandelingen, maar ook is er voldoende ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld aan de vele prachtige kusten die we bezoeken.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen.

De zomers in Zuid-Europa zijn over het algemeen een stuk warmer dan bij ons in Nederland. Denk aan temperaturen die overdag rond de 30 graden liggen en 's avonds en 's nachts zelden onder de 20 graden duiken. In hoger gelegen gebieden kan het wel wat frisser zijn. Neem dan ook zeker een warme trui mee. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. In sommige landen of steden kunnen beperkingen gelden ten aanzien van groepsactiviteiten. De reisleider volgt aanwijzingen van de lokale overheden op.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 200 per persoon en voor een éénpersoonskamer € 400 per persoon. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn redelijk goede bestemmingen voor vegetariërs. In landen als Kroatië, Griekenland en Bulgarije is men gek op salades, soepen en pasteitjes. Ook is in grote steden als Venetië, Split en Tirana de internationale keuken goed vertegenwoordigd. Houd er wel rekening mee dat de menukeuze in kleinere plaatsen, op het platteland, meer beperkt kan zijn.

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Op dit moment zijn er geen beperkende Coronamaatregelen in de landen die wij bezoeken. In het zeer onwaarschijnlijke geval dat deze reis geen doorgang zou kunnen vinden, ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen. 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de nachttrein). Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek een oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren of de route aan te passen.

Conform de aanbevelingen van de ANVR maken wij op basis van de gezondheid- en veiligheidssituatie op de bestemming, alsmede eventuele beperkende maatregelen, de afweging of annulering of aanpassing noodzakelijk is. Een oranje reisadvies voor één specifieke bestemming, een bepaalde regio of een specifiek land hoeft dus niet in alle omstandigheden aanleiding te zijn tot aanpassing van de route en/of annulering van de reis. 

Bij een rood reisadvies of een quarantaineplicht bij thuiskomt wordt de reis altijd geannuleerd.

Wat voor invloed heeft de oorlog in Oekraïne op deze reis?

Vanwege de oorlog in Oekraïne is het op dit moment niet mogelijk om bestemmingen in dit land te bezoeken. Deze reis gaat niet door Oekraïne, of gebieden in het grensgebied van Oekraïne waarvoor een negatief reisadvies geldt. 

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl