Grand Tour: Southern Europe

2 | 21/28 augustus 2022

 

Het beste van Zuid-Europa tijdens deze Eastpackers rondreis naar het oostelijke Middellandse Zeegebied: van de Adriatische kust tot de Zwarte Zeestranden - en alles daar tussenin

Max 15 deelnemers
Grotendeels over land
De mooiste natuur
Fascinerende geschiedenis
Hippe steden
Alles over deze reis

Zin in een groots reisavontuur? Ga dan mee met onze Grand Tour: Southern Europe - een onvergetelijke reis van de Adriatische kust via de Egeïsche Zee en de bergmassieven van de Balkan naar de Zwarte Zeekust in Bulgarije en Roemenië. Je reist per trein, boot en bus van klassiek Venetië, via de prachtige kust van Kroatië en Montenegro, door de binnenlanden van Kosovo en Albanië naar het zomerse Griekenland, de bakermat van de klassieke beschaving. Onze Grand Tour van 2022 is de ultieme tocht langs de overblijfselen van alle grote wereldrijken die samen onze cultuur en geschiedenis vormden. Je maakt deze eenmalige rondreis al vanaf € 1499. 

Grand Tour: Southern Europe is de moderne Eastpackers variant van de fameuze Grand Tour: epische reizen over land, die in de 18e en 19e eeuw vaste prik waren voor avontuurlijke jongvolwassenen. Grote denkers zoals de Duitse dichter Johann Goethe en Franse filosofen als Voltaire en Rousseau, en de Oostenrijkse componistenfamilie Mozart, trokken van Duitsland en Frankrijk, over de Alpen naar de mooiste steden en oude beschavingen van meestal Zuid-Europa. Hier leerden ze over onbekende volken, culturen en tradities die veel van hun leeftijdsgenoten op dat moment niet kenden.

Wij treden in de voetsporen van deze avonturiers, langs de restanten van alle grote beschavingen en rijken die het zuidoosten van Europa heeft gekend. De Grieken en Romeinen kunnen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, maar wat te denken van de Venetianen, Byzantijnen, Ottomanen en - meer recent - de Oostenrijkers, Turken en Russen? Allemaal drukten ze hun stempel op het gebied tussen de Adriatische en Zwarte Zee; een gebied dat bovendien wordt getypeerd door het mooiste natuurschoon van ons continent: majestueuze bergen, diepe canyons, ongerepte zandstranden en paradijselijke eilanden.

In totaal doorkruisen we 6 landen (Italië, Kroatië, Montenegro, Kosovo, Albanië en Griekenland) op de ultieme culturele rondreis van 2022. Maar dit is niet alles: mocht je na aankomst in Thessaloniki nog niet klaar zijn met ons avontuur, boek dan onze Grand Tour XL en sluit af met een avontuurlijke week dwars door de bergen van Noord-Macedonië en Bulgarije en de woeste Donaudelta van Roemenië naar de Zwarte Zeekust. Je boekt onze Grand Tour al voor de unieke non-profit prijs van € 1499.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Cultuur
Geschiedenis
Natuur
Eten & drinken
Zon, Zee & strand

Inclusief

 • Inclusief alle transfers
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Lezingen in de Grand Tour Academia
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Zuid-Europa

 • Uniek afwisselend programma

 • Kleine groep van max 15 deelnemers

 • Unieke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

6 man
6 vrouw
3 vrij
10 solo
2 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. 

Wil je weten wat de Grand Tour zo uniek maakt? Vraag het hem zelf!

hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl