Schoolreizen met Eastpackers

Wij zijn specialist in inhoudelijke, avontuurlijke schoolreizen naar off the beaten track bestemmingen in Oost-Europa, de Balkan, Kaukasus en voormalige Sovjet-Unie. Met Eastpackers zie, doe en leer je méér: we regelen studie,- en schoolbezoeken, organiseren ontmoetingen met leeftijdsgenoten en stellen een afwisselend programma samen, geheel op maat. En dat voor een vriendenprijsje. Het kan met Eastpackers.

Je eigen groep
Boordevol historie
Luxe hostels
Met het lokale OV
De laagste prijs
Veel activiteiten
Onze schoolreizen

Eastpackers biedt volledig begeleide schoolreizen, werkweken en studiereizen aan voor middelbare scholieren. Omdat wij geen winst nastreven en al onze reizen zelf ontwikkelen, zonder gebruik te maken van bemiddelende organisaties, kosten onze reizen gemiddeld slechts 50% van de prijs die vergelijkbare aanbieders vragen.

Een schoolreis met Eastpackers organiseren betekent kiezen voor enthousiaste en deskundige begeleiding die goed aansluit bij de doelgroep, ontmoetingen met jongeren en scholieren uit de landen die we bezoeken, rondleidingen in alle steden en een uitgebreid cultureel avondprogramma voor een super lage all-inclusive prijs. Eastpackers organiseert schoolreizen naar meer dan twintig landen in Midden,- Oost en Zuidoost Europa, de Kaukasus en zelfs Centraal-Azië of het Midden-Oosten voor groepen vanaf acht personen.

Onze schoolreizen zijn altijd maatwerk. We stellen het programma en de reisroute samen in overleg met docenten en begeleiders van de school. Onze reizen worden begeleid door jonge docenten of recent afgestudeerde historici, politicologen en sociologen. Enthousiasme, vakinhoudelijke kennis, organisatorisch talent en excellente studieresultaten zijn vereisten.  Eastpackers organiseert schoolreizen sinds 2011.

Bestemmingen
Data & Prijzen
Voorbeeldreizen

Inclusief

 • Alle reiskosten
 • Chille accommodaties
 • Ontmoetingen met locals
 • Alle excursies en entreegelden
 • Eigen Eastpackers reisbegeleiding
 • App met programma en achtergrondinformatie
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen
 • CO₂ compensatie voor alle vluchten

Waarom een schoolreis van Eastpackers?

 • Unieke bestemmingen

 • Educatieve programma 's

 • Groepen van elke omvang

 • Non-profit prijzen

 • Inhoudelijke expertise

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Eigen reisleiders

 • Geheel op maat

Lees meer over onze bestemmingen

Meer weten over onze schoolreizen?

We helpen je graag!

070 262 0000

FAQ

Ervaringen

Johannes Fontanus College

Eastpackers organiseerde schoolreizen voor het Johanus Fontanus College uit Barneveld naar onder meer de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen), Roemenië (Boekarest, Brasov, Sibiu) en Hongarije (Boedapest en omgeving). Het JFC hecht veel waarde aan een inhoudelijk sterk programma, waarin leerlingen méér leren en ervaren dan tijdens een reguliere schoolreis naar een bekende toeristische bestemming zoals bijvoorbeeld Londen. Daarvoor zijn zij bij Eastpackers aan het juiste adres. Daarom bezochten alle groepen een plaatselijke middelbare school. Ook organiseerden we een basketbalworkshop in Vilnius (Litouwen), een volleybalworkshop in Roemenië en bezochten we koren in Letland en Roemenië. 

Kennemer Lyceum

Het Kennemer Lyceum benaderde Eastpackers voor een actieve rondreis met een grote groep van 90 scholieren door Polen. Verdeeld over drie groepen bezochten de deelnemers Warschau en Krakau. Op het programma stonden niet alleen een escape room, boomklimpark en scholenbezoek, maar ook een dagexcursie naar Auschwitz en verschillende spannende stadsspellen, waarmee de deelnemers op een spannende manier méér leerden over de geschiedenis van Warschau en Krakau. Hoogtepunt voor velen was de rondleiding door de zoutmijnen van Wieliczka, waarbij de deelnemers niet de gebruikelijke toeristische route volgden, maar gehuld in mijnwerkerspakken zélf het vroegere mijnwerkersleven ervaarden. 

Sint-Jans Lyceum 

Eastpackers pioneerde met het Sint-Jans Lyceum door al in 2017 een schoolreis naar het toen nog onbekende Georgië te organiseren. In nauwe samenwerking met docenten biologie en aardrijkskunde stelde Eastpackers een avontuurlijk programma samen, waarbij de deelnemers spectaculaire tochten door de woeste Georgische natuur maakten. Op de route lagen ook de grote steden Tbilisi en Kutaisi, en het bergdorp Borjomi. De Georgiëreis van het Sint-Jans Lyceum en Eastpackers werd al snel de populairste reis van de school, waardoor Eastpackers in de zomervakantie een extra reis organiseerde voor deelnemers die in eerste instantie waren uitgeloot. 

Werkplaats Kindergemeenschap

Deze school uit Bilthoven benaderde Eastpackers om een klimaatneutrale schoolreis naar Polen te organiseren. Wij namen ruim twintig scholieren mee op een avontuurlijke (trein)reis naar Poznan, Warschau, Krakau en Wroclaw. Op de heenreis kozen we voor een snelle dagtrein naar Berlijn gevolgd door een korte busrit naar Poznan, om een vermoeiende nachtbusrit aan het begin van de reis te voorkomen. Tijdens het volle programma konden de deelnemers hun energie kwijt in vier stadswandelingen, musea- en schoolbezoeken, een escape room en klimpark.

Technicum Noord-Antwerpen

Docenten van het Technicum in België benaderden Eastpackers met het verzoek een korte, maar krachtige schoolreis te organiseren voor een beperkt budget. Het werd een onvergetelijke vierdaagse in Kroatië. De meeste deelnemers waren nog niet eerder in het buitenland geweest en genoten volop van de cultuur en natuur rond Split en Zadar. De soms rebelse pubers lieten hun coolheid zelfs even varen toen ze met een lokale dansgroep Kroatische volksdansen gingen oefenen. Een geslaagde vuurdoop voor deze globetrotters in spé.