5 haunted houses in Rusland om te bezoeken!

Rusland heeft nogal wat plekken en bouwwerken die zich uitstekend lenen voor de meest levendige spookverhalen. Wij van Eastpackers zijn natuurlijk niet zo makkelijk bang te maken en zoeken ze met liefde op! Of nou ja, laten we ze eerst maar eens op een rijtje zetten. Van de foto’s genieten is natuurlijk ook altijd nog een optie. 

 

1. De Kraamkliniek van Pokrov (in Vladimir)

Oorspronkelijk werd dit ziekenhuis gebouwd voor slachtoffers van de oorlog tegen Napoleon in 1812. Maar in de tweede helft van de 20e eeuw is het pand een kraamkliniek geworden. Nadat het in 2009 dicht ging voor wederopbouw, is het gebouw nooit meer geopend. Ondanks dat het al jaren leeg staat, is er nog steeds centrale verwarming en is het gebouw vrij schoon. Desalniettemin staat deze kliniek op nummer 1 in onze lijst, aangezien de plek er zonder twijfel uit ziet als een martelkamer uit een slechte horrorfilm. Dit is dé plek als je houdt van griezelige ziekenhuisgangen. Betreden op eigen risico…

Check vooral ook deze fotoserie van Lana Sator van de verlaten kliniek.

Je vindt de kraamkliniek in de stad Pokrov in de regio Vladimir.

 

2. Het Brusnitsyn herenhuis in Sint-Petersburg

De eerste stenen van dit charmante, verlaten herenhuis zijn gelegd in de tweede helft van de 18e eeuw. Pas toen het gerenoveerd werd in 1884 door Petersburger Nikolai Brusnitsyn, de rijke eigenaar van de plaatselijke leerlooierij, heeft het de rijke uitstraling gekregen die het huis nog steeds heeft. Als je goed kijkt dan. Het verhaal gaat dat de beroemde spiegel van Dracula ingebouwd is in een geheime schuilplaats in de muren van dit pand. Volgens een lokale legende werd de spiegel in de 20e eeuw naar het huis gebracht vanuit het Venetiaanse Palazzo, waar de overblijfselen van Dracula werden bewaard. Maar kort nadat de spiegel in het landhuis verscheen, stierf de kleindochter van de huisbaas zonder verklaarbare reden. Na de revolutie werd de spiegel naar het plaatselijke Kirov-Cultuurpaleis gebracht en vervolgens teruggebracht naar het landhuis. Nadat nog twee bewoners van het landhuis plotseling stierven, is besloten de spiegel op een geheime plek in het gebouw te verbergen.

Foto´s  van dit verlaten herenhuis vind je hier. 

Het Brusnitsyn herenhuis staat in St. Petersburg, Kozhevennaya-lijn 27.

 

3. Het verlaten 5-sterren hotel ‘’Nothern Crown’’ in Sint-Petersburg

Het is een bijzondere situatie: in het hart van St. Petersburg bevindt zich een enorm, luxe en volledig afgewerkt hotel, dat nooit de deuren heeft geopend voor bezoekers. Er is ontzettend veel geld geïnvesteerd in dit grote project uit het Sovjettijdperk, maar tot op de dag van vandaag is het een spookhotel. Het bestaat niet in eens in officiële documenten. Het hotel is ontworpen in 1988, maar in 1995 (toen het voor 90% klaar was) is de bouw gestopt. Het verhaal gaat dat het ongeluk rond het Nothern Crown hotel te maken heeft met de dood van metropoliet Ioann van Sint Petersburg. Hij stierf tijdens een receptie in het hotel om de 5e verjaardag van de Bank St. Petersburg’s te vieren. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. 

Ook van dit gebouw heeft fotografe Lara Sator een fotoserie online geplaatst.

Het adres voor het verlaten hotel is Karpovka river embankment 37 in St. Petersburg.

 

4. De verlaten kamers in Chukhloma

In the middle of nowhere staat dit betoverende herenhuis. Althans dat was het in een ver verleden. Ooit stond dit huis, overlopend van leven, in en stad genaamd Ostashevo. Maar het verstedelijkingsproces in het Sovjettijdperk liet het bestaan van deze stad ophouden. Het huis staat er daarentegen nog wel. De eigenaar van deze vrijstaande villa was een rijke zakenman die het liet bouwen voor zijn tweede echtgenoot in 1887. Na jaren van verlating ziet het huis eruit als een waar griezelhuis. Toch is er een groep daredevils die bezig is het pand te restaureren, dus voor de ware belevenis moet je snel zijn.

Check deze link voor de foto’s.

Op zo’n 8 kilometer van Chukhloma is dit huis te vinden.

 

5. Het Igumnov-huis in Moskou

Dit huis aan 43 Bolshaya Yakimanka straat in Moskou functioneert tegenwoordig als residentie van de Franse ambassadeur. Het is in opdracht van de architect Nikolay Igumnov gebouwd in de laat 19e eeuw. Het bood huis aan zijn minnares, maar zodra hij haar hier zelf met haar minnaar vond, zette hij de minnaar op straat en is de jonge vrouw nooit terug gezien. Het verhaal gaat dat hij haar uit woede in een muur opgesloten heeft. En dat je haar nog steeds zuchtend en klagend door de gangen kan zien lopen.

Het Igumnov-huis staat op 43 Bolshaya Yakimanka in Moskou.