Wandelen uitgevonden? Ga naar de Baltische Staten!

In coronatijd hebben we allemaal ontdekt hoe fijn wandelen eigenlijk is: je hoofd leeg maken of juist lekker kletsen terwijl je in een laag tempo de omgeving ontdekt. In deze blog nemen we je mee naar een hele nieuwe trail. Meer dan tweeduizend kilometer lang, dwars door de natuurgebieden van alle Baltische staten. Dit is de Baltic Forest Trail.

Europees wandelpad

In de zomer van 2021 kun je het voor het eerst doen: van het zuiden van Litouwen tot Tallinn, de hoofdstad van Estland. Of je moet nog ietsje langer wachten, want er liggen al plannen dat je naar het begin van dit pad kunt lopen vanuit Nederland. Dwars door Duitsland en Polen, door de mooiste natuurgebieden en langs rivieren en beekjes. Dan lijkt het ons een kwestie van tijd voordat je een rondje om de Oostzee kunt lopen, maar daarover later meer.

Trektocht door de bossen

De wandelroute is verdeeld in verschillende etappes van iets meer dan twintig kilometer lang. Tussen de etappes vind je voldoende accommodaties en ook vervoer naar andere delen van de route. Er is dus aan alles gedacht om je daadwerkelijk te laten finishen. Voor de Baltic Forest Tail moet je ongeveer 110 dagen rekenen, maar je kunt natuurlijk ook gedeeltes doen. Of, leuker nog: ieder jaar een maand wandelen in het oosten!

Dwars door nationale parken

De tocht gaat door het Gauja National Park in Letland. Hier slinger je langs oude kastelen, rotswanden en wateren die nog niet getemd zijn. Het Gauja Park bezoek je deze zomer ook als onderdeel van Eastpackers’ Grand Tour door Noord-Europa. In Estland kom je langs het indrukwekkende Peipusmeer, waar het buiten het hoogseizoen heel sereen is. In Litouwen mag je natuurlijk het Nenumas Loop National Park niet missen. Bind stevige wandelschoenen onder, want je gaat over zandwegen, rotsen en bospaden.

Met Eastpackers naar het noorden

Eastpackers organiseert dit jaar ‘The Grand Tour’ naar Scandinavië en de Baltische Staten. In 25 dagen reis je door liefst 7 landen, drie klimaatzones en alle landschappen ten noorden van Nederland. En net als de ontdekkers in de 19e eeuw doen we dat zonder te vliegen. Wij leggen de gehele route af per luxe veerboot en (nacht)trein, in onze eigen coupé’s. Op het programma staat niet alleen de mooiste bootreis van Europa, de Hurtigruten Steamer door de Noorse Lofoten, maar ook  verschillende wandelingen in de Baltische natuur. Zo verken je het prachtige duinlandschap van de Litouwse Oostzeekust, de wilde kliffen van Estland en het eerder genoemde Gauja park met haar kasteelruïnes in Letland.

En het beste nieuws? Je bepaalt zelf wat je voor deze reis betaalt, want voor deze reis geldt: Pay-What-You-Want. We vragen enkel een borg vooraf zodat wij voor jou tickets, accommodatie en excursies kunnen voorschieten. En gaat de reis onverhoopt niet door, bijvoorbeeld vanwege een oranje reisadvies? Dan doen wij niet moeilijk en krijg je je geld terug. Dat is de zekerheid die Eastpackers je biedt in onzekere Coronatijden.