Grand Tour: Nordic Europe

17 juli  - 11 augustus 2021

Hippe steden, duinlandschappen, fjorden, bergen, meren en bossen.

Grand Tour: Nordic Europe biedt het beste van Noord-Europa buiten de gebaande paden in de Baltische staten en Scandinavië.

Max 11 deelnemers
Volledig over land
Veel natuur
Ferrytochten
Bepaal je eigen prijs
Hippe steden
Alles over deze reis

Ben jij ook toe aan een nieuw grenzeloos reisavontuur? Iets dichter bij huis, maar net zo verrassend als onze zomerreizen richting het verre Oosten? Ga dan mee met onze Grand Tour: Nordic Europe: een epische reis, helemaal over land en water (dus géén vluchten), in 25 dagen door zeven landen in Scandinavië en de Baltische Staten. Van de betoverende duinlandschappen aan de Baltische kust in Litouwen, via de hippe hoofdsteden van onder meer Estland, Finland en Zweden, naar de toendra van Zweeds Lapland en de machtige Noorse fjordenkust. En het mooiste: zolang de Coronapandemie jouw en onze reisplannen kan veranderen, bieden wij je extra zekerheid met ons “Pay-What-You-Want” aanbod. Wij zorgen voor een onvergetelijke reis en jij bepaalt na afloop zelf wat je ervoor betaalt.

Grand Tour: Nordic Europe is de moderne Eastpackers variant van de fameuze Grand Tour: epische reizen over land, die in de 18e en 19e eeuw vaste prik waren voor avontuurlijke jongvolwassenen. Grote denkers zoals de Duitse dichter Johann Goethe en Franse filosofen als Voltaire en Rousseau, en de Oostenrijkse componistenfamilie Mozart, trokken van Duitsland en Frankrijk, over de Alpen naar de mooiste steden en oude beschavingen van meestal Zuid-Europa. Hier leerden ze over onbekende volken, culturen en tradities die veel van hun leeftijdsgenoten op dat moment niet kenden.

Indachtig de avonturiers van bijna 200 jaar geleden, leggen wij anno 2021 een alternatieve route af, langs de laatste onontgonnen toeristische gebieden in Noordoost-Europa. Onze Grand Tour voert van de machtige duinlandschappen en hippe steden in de Baltische Staten via de Finse meren, en het arctische hooggebergte, de taiga van Noord-Lapland en de imposante Noorse fjordenkust, naar de bruisende hoofdsteden van Noorwegen en Denemarken. In Zweeds Lapland en de Noorse Lofoten eilanden sta je oog in oog met wellicht de laatste wildernis van Europa: je overnacht op iconische plekken in de natuur, met uitzicht over fjorden en meren, terwijl je je voorbereidt op zorgvuldig uitgekozen avontuurlijke wandelingen, die voor iedereen met een goede basisconditie te doen zijn.

In 25 dagen reis je door liefst 7 landen, drie klimaatzones en alle landschappen ten noorden van Nederland. En net als in de 19e eeuw doen we dat zonder te vliegen. Wij leggen de gehele route af per luxe veerboot en (nacht)trein, in eigen coupé’s, die je alleen deelt met je Grand Tour reisgenoten. Op het programma staat niet alleen de mooiste bootreis van Europa, de Hurtigruten Steamer door de Noorse Lofoten, maar ook de onvergetelijke Noorse Nordline treinreis en de Zweedse Arctica Express. Beide routes stonden centraal in afleveringen van het bekende tv-programma Rail Away. Om de Grand Tour ervaring nog completer te maken, spijker je onderweg je kennis bij in onze Grand Tour Academia, die tijdens elke ferryovertocht en nachttrein haar deuren opent voor lezingen, workshops en inspirerende verhalen van onze reisleiders over de natuur, cultuur en geschiedenis van de landen die we doorkruisen.

En het beste nieuws? Je bepaalt zelf wat je voor deze reis betaalt, want voor deze reis geldt: Pay-What-You-Want. We vragen enkel een borg vooraf zodat wij voor jou tickets, accommodatie en excursies kunnen voorschieten. En gaat de reis onverhoopt niet door,  bijvoorbeeld vanwege een oranje reisadvies? Dan doen wij niet moeilijk en krijg je je geld terug. Dat is de zekerheid die Eastpackers je biedt in onzekere Coronatijden.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Avontuur
Natuur
Steden
Geschiedenis
Nachtleven

Inclusief

 • 6 ferry's, 2 nachttreinen, géén vluchten
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Lezingen in de Grand Tour Academia
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Noord-Europa

 • Uniek afwisselend programma

 • Kleine groep van max 11 deelnemers

 • Bepaal zelf wat je betaalt

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar.

Er zijn twee groepen (van max 11 deelnemers) met gegarandeerd vertrek.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

5 man
11 vrouw
10 solo
6 samen
6 vrij

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers.  Wist je trouwens dat Hans' eerste buitenlandse reis als backpacker naar Lapland en het noorden van Noorwegen ging? En dat hij een jaar in Litouwen woonde om vrijwilligerswerk te doen? Met de Grand Tour keert hij terug naar de gebieden waar zijn reisfascinatie begon en die hij beter kent dan menig plaats in Nederland. 

Wil je Hans vragen waarom de Baltische Staten en Scandinavië blijven fascineren? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl