Grand Tour: Nordic Europe

17 juli  - 11 augustus 2021

Hippe steden, duinlandschappen, fjorden, bergen, meren en bossen.

Grand Tour: Nordic Europe biedt het beste van Noord-Europa buiten de gebaande paden in de Baltische staten en Scandinavië.

Max 11 deelnemers
Volledig over land
Veel natuur
Ferrytochten
Bepaal je eigen prijs
Hippe steden
Alles over deze reis

Ben jij ook toe aan een nieuw grenzeloos reisavontuur? Iets dichter bij huis, maar net zo verrassend als onze zomerreizen richting het verre Oosten? Ga dan mee met onze Grand Tour: Nordic Europe: een epische reis, helemaal over land en water (dus géén vluchten), in 25 dagen door zeven landen in Scandinavië en de Baltische Staten. Van de betoverende duinlandschappen aan de Baltische kust in Litouwen, via de hippe hoofdsteden van onder meer Estland, Finland en Zweden, naar de toendra van Zweeds Lapland en de machtige Noorse fjordenkust. En het mooiste: zolang de Coronapandemie jouw en onze reisplannen kan veranderen, bieden wij je extra zekerheid met ons “Pay-What-You-Want” aanbod. Wij zorgen voor een onvergetelijke reis en jij bepaalt na afloop zelf wat je ervoor betaalt.

Grand Tour: Nordic Europe is de moderne Eastpackers variant van de fameuze Grand Tour: epische reizen over land, die in de 18e en 19e eeuw vaste prik waren voor avontuurlijke jongvolwassenen. Grote denkers zoals de Duitse dichter Johann Goethe en Franse filosofen als Voltaire en Rousseau, en de Oostenrijkse componistenfamilie Mozart, trokken van Duitsland en Frankrijk, over de Alpen naar de mooiste steden en oude beschavingen van meestal Zuid-Europa. Hier leerden ze over onbekende volken, culturen en tradities die veel van hun leeftijdsgenoten op dat moment niet kenden.

Indachtig de avonturiers van bijna 200 jaar geleden, leggen wij anno 2021 een alternatieve route af, langs de laatste onontgonnen toeristische gebieden in Noordoost-Europa. Onze Grand Tour voert van de machtige duinlandschappen en hippe steden in de Baltische Staten via de Finse meren, en het arctische hooggebergte, de taiga van Noord-Lapland en de imposante Noorse fjordenkust, naar de bruisende hoofdsteden van Noorwegen en Denemarken. In Zweeds Lapland en de Noorse Lofoten eilanden sta je oog in oog met wellicht de laatste wildernis van Europa: je overnacht op iconische plekken in de natuur, met uitzicht over fjorden en meren, terwijl je je voorbereidt op zorgvuldig uitgekozen avontuurlijke wandelingen, die voor iedereen met een goede basisconditie te doen zijn.

In 25 dagen reis je door liefst 7 landen, drie klimaatzones en alle landschappen ten noorden van Nederland. En net als in de 19e eeuw doen we dat zonder te vliegen. Wij leggen de gehele route af per luxe veerboot en (nacht)trein, in eigen coupé’s, die je alleen deelt met je Grand Tour reisgenoten. Op het programma staat niet alleen de mooiste bootreis van Europa, de Hurtigruten Steamer door de Noorse Lofoten, maar ook de onvergetelijke Noorse Nordline treinreis en de Zweedse Arctica Express. Beide routes stonden centraal in afleveringen van het bekende tv-programma Rail Away. Om de Grand Tour ervaring nog completer te maken, spijker je onderweg je kennis bij in onze Grand Tour Academia, die tijdens elke ferryovertocht en nachttrein haar deuren opent voor lezingen, workshops en inspirerende verhalen van onze reisleiders over de natuur, cultuur en geschiedenis van de landen die we doorkruisen.

En het beste nieuws? Je bepaalt zelf wat je voor deze reis betaalt, want voor deze reis geldt: Pay-What-You-Want. We vragen enkel een borg vooraf zodat wij voor jou tickets, accommodatie en excursies kunnen voorschieten. En gaat de reis onverhoopt niet door,  bijvoorbeeld vanwege een oranje reisadvies? Dan doen wij niet moeilijk en krijg je je geld terug. Dat is de zekerheid die Eastpackers je biedt in onzekere Coronatijden.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Avontuur
Natuur
Steden
Geschiedenis
Nachtleven

Inclusief

 • 6 ferry's, 2 nachttreinen, géén vluchten
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Lezingen in de Grand Tour Academia
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Noord-Europa

 • Uniek afwisselend programma

 • Kleine groep van max 11 deelnemers

 • Bepaal zelf wat je betaalt

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar.

Er zijn twee groepen (van max 11 deelnemers) met gegarandeerd vertrek.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

5 man
11 vrouw
10 solo
6 samen
6 vrij

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers.  Wist je trouwens dat Hans' eerste buitenlandse reis als backpacker naar Lapland en het noorden van Noorwegen ging? En dat hij een jaar in Litouwen woonde om vrijwilligerswerk te doen? Met de Grand Tour keert hij terug naar de gebieden waar zijn reisfascinatie begon en die hij beter kent dan menig plaats in Nederland. 

Wil je Hans vragen waarom de Baltische Staten en Scandinavië blijven fascineren? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal sportieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het soms iets minder goed weer is). Onderdeel van het programma is één langere fietstocht van 35 kilometer door het duinlandschap van de Koerse Schoorwal en meerdere hikes van 10-16 km. De route van de fietstocht kan eventueel ook per bus afgelegd worden.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Vanwege de Coronasituatie deel je geen sanitair met andere reizigers en slapen maximaal 4 deelnemers met minimaal 1.5 meter afstand in dezelfde kamer.

De zomers in de Baltische Staten en Scandinavië bieden meestal aangename temperaturen. In Litouwen is het iets warmer dan doorgaans in Nederland. In Letland en Estland is het weerbeeld vergelijkbaar met een Nederlandse zomer. Houd er rekening mee dat er soms een (onweers)bui zal vallen. De temperaturen liggen zomers in Scandinavië iets lager dan het Nederlandse gemiddelde. Vooral in Noorwegen is de kans op een bui ook redelijk groot.

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. In sommige landen of steden kunnen beperkingen gelden ten aanzien van groepsactiviteiten. De reisleider volgt aanwijzingen van de lokale overheden op.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 200 per persoon voor de variant Klaipeda - Stockholm en € 400 per persoon voor de gehele reis Klaipeda - Kopenhagen. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 300 voor de variant Klaipeda - Stockholm en € 600 voor de gehele reis Klaipeda - Kopenhagen. Deze kosten vallen buiten het Pay-What-You-Want aanbod. Op de ferry's en in de nachttreinen is een privé-accommodatie niet inbegrepen en soms niet mogelijk. Je deelt hier een coupé met twee of drie medereizigers.

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn prima bestemmingen voor vegetariërs. Vooral in steden als Vilnius, Tallinn, Oslo en Kopenhagen is het aanbod voor vegetariërs uitmuntend. Buiten de steden, vooral in Lapland, is de menukeuze soms beperkt. Andere diëten (veganisme, glutenvrij, lactosevrij) kunnen ook worden geaccommodeerd, maar houd rekening met een beperkte menukeuze.

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackersreis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij bieden deze reis aan omdat we er vertrouwen in hebben dat wij in de Baltische Staten en Scandinavië een mooie, avontuurlijke zomerreis kunnen aanbieden, waarbij we alle geldende veiligheidsvoorschriften naleven. De Coronasituatie is echter zonder precedent in onze (reis)geschiedenis, wat betekent dat wij soms zullen moeten improviseren om ons aan te passen aan veranderende omstandigheden. Dit vraagt ook om flexibiliteit van onze deelnemers. Omdat de reisroute en het programma niet in beton zijn gegoten, hanteren wij een Pay-What-You-Want prijsstelling. Als deelnemer bepaal je na afloop van de reis zelf wat je de reiservaring waard vond.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Voor deze reis geldt een Pay-What-You-Want aanbod. Je betaalt voor vertrek een borg en bepaalt na vertrek wat je de reis waard vond. Eastpackers gebruikt je borg om je reiskosten (vluchten, transfers ter plekke en alle lokale OV), overnachtingen en alle activiteiten (vooruit) te betalen. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken op circa € 20 per dag in de Baltische Staten en minimaal € 30 per dag in Scandinavië, afhankelijk van je bestedingspatroon. Omdat we tijdens deze reis niet vliegen, gelden er geen meerkosten voor ruimbagage. Je kunt dus gratis twee stuks bagage meenemen, bijvoorbeeld een grote backpack en een kleinere rugzak of trolley.

Moet ik een mondkapje dragen?

Wij volgen de aanwijzingen van plaatselijke autoriteiten op. In de landen die we bezoeken gelden soortgelijke aanbevelingen en aanwijzingen met betrekking tot het dragen van een mondkapje als in Nederland.

Betekent Pay-What-You-Want dat ik niets hoef te betalen voor deze reis?

Voor reizigers en reisorganisaties heeft de uitbraak van het Coronavirus tot veel onzekerheid geleid. In veel landen hebben overheden maatregelen genomen die toerisme bemoeilijkten of onmogelijk maakten. Hoewel vaccinaties en (snel)testen het virus uiteindelijk beheersbaar zullen maken, zullen reizen in 2021 nog anders zijn dan je gewend bent. De huidige situatie vraagt om flexibiliteit en creativiteit, en het besef dat we ons in een unieke situatie bevinden die ons voor logistieke en financiële uitdagingen stelt.

Als stichting zonder winstoogmerk hebben wij de afgelopen jaren een buffer opgebouwd waarmee we de huidige situatie aankunnen. Wij hebben niet geïnvesteerd in dure kantoorpanden of marketingcampagnes en werken grotendeels met liefhebbers, die op vrijwillige basis hun tijd, kennis en enthousiasme inzetten. Omdat reizen organiseren onze passie is, willen we het onze reizigers zo aantrekkelijk mogelijk maken om samen met ons op verantwoorde wijze unieke plekken te bezoeken.

We kunnen dit jaar minder dan anders garanderen dat alles zal gaan volgens plan, en daarom vragen we geen vaste prijs voor deze reis. We garanderen wel dat we ons maximaal inzetten om jou, ondanks de onzekere situatie, een bijzondere reiservaring te bezorgen. We hopen dat je onze inzet op waarde schat en dat Eastpackers ook in het tijdperk ná Corona voor jou en anderen mooie reizen mag blijven aanbieden. Om dat mogelijk te maken hopen wij op een bijdrage die recht doet aan onze inzet en de kosten die we maken. Het bedrag dat je als borg betaalt is ongeveer voldoende om de kosten die wij voor jouw vervoer, accommodatie en activiteiten maken te dekken.

Kan ik een lagere borg betalen?

Eastpackers gebruikt de borgsom om de kosten voor vervoer, accommodaties en activiteiten vooruit te betalen. Wij vragen een borg waarvan de hoogte ongeveer gelijk staat aan de totale kosten per persoon die wij vóór vertrek maken. Ons Pay-What-You-Want aanbod is daarmee geen vrijblijvende optie op deze reis. Na jouw boeking gaan wij namelijk meteen voor je aan de slag en maken wij kosten die we niet kunnen terugkrijgen als je onverhoopt besluit om toch niet mee te gaan. Je kunt dus niet zelf de hoogte van de borg kiezen.

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. Als je de reis door ziekte afbreekt, geldt het Pay-What-You-Want aanbod van Eastpackers onverkort. Je loopt dus geen risico.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (oranje/rood) reisadvies geldt. Wanneer voor één of meerdere bestemmingen tijdens deze reis in de periode voor vertrek een negatief reisadvies geldt, passen wij waar mogelijk de route aan. In dat geval slaan wij bijvoorbeeld één land over en verlengen we ons verblijf in een ander land op de route. We bieden altijd een vergelijkbaar, afwisselend programma aan. Juist omdat wij alle landen door- en door kennen, zijn wij heel flexibel en kunnen we snel schakelen. Ons streven is hierbij altijd om de oorspronkelijke route, reisduur en het karakter van het oorspronkelijke programma te evenaren. Je bepaalt na afloop altijd zelf wat je de aangeboden reis waard vond. Je zit dus nergens aan vast en loopt geen risico.

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl