Grand Tour: Nordic Europe

15 Juli  - 6 Augustus 2023

Hippe steden, duinlandschappen, fjorden, bergen, meren en bossen.

Grand Tour: Nordic Europe biedt het beste van Noord-Europa buiten de gebaande paden in de Baltische staten en Scandinavië.

Max 15 deelnemers
Volledig over land en zee
Veel natuur
Zomer boven de poolcirkel
Supervoordelig
Hippe steden
Alles over deze reis

Ben jij ook toe aan een nieuw grenzeloos reisavontuur? Iets dichter bij huis, maar net zo verrassend als onze zomerreizen richting het verre Oosten? Ga dan mee met onze Grand Tour: Nordic Europe: een epische reis, helemaal over land en water (dus géén vluchten), in 22 dagen door zes landen in Scandinavië en de Baltische Staten. Van de betoverende duinlandschappen aan de Baltische kust in Litouwen, via de hippe hoofdsteden van onder meer Estland, Finland en Zweden, naar de toendra van Zweeds Lapland en de machtige Noorse fjordenkust. En het beste is: Eastpackers biedt deze totaalreis nu al aan vanaf €2499. 

Grand Tour: Nordic Europe is de moderne Eastpackers variant van de fameuze Grand Tour: epische reizen over land, die in de 18e en 19e eeuw vaste prik waren voor avontuurlijke jongvolwassenen. Grote denkers zoals de Duitse dichter Johann Goethe en Franse filosofen als Voltaire en Rousseau, en de Oostenrijkse componistenfamilie Mozart, trokken van Duitsland en Frankrijk, over de Alpen naar de mooiste steden en oude beschavingen van meestal Zuid-Europa. Hier leerden ze over onbekende volken, culturen en tradities die veel van hun leeftijdsgenoten op dat moment niet kenden.

Indachtig de avonturiers van bijna 200 jaar geleden, leggen wij een alternatieve route af buiten de gebaande paden in Noordoost-Europa. Onze Grand Tour voert van de duinen en hippe steden in de Baltische Staten via de Finse meren, het arctische gebergte, de taiga van Noord-Lapland en de imposante Noorse fjordenkust, naar de bruisende hoofdstad van Noorwegen. In Zweeds Lapland en de Noorse Lofoten eilanden sta je oog in oog met wellicht de laatste wildernis van Europa: je overnacht op iconische plekken in de natuur, met uitzicht over fjorden en meren, terwijl je je voorbereidt op avontuurlijke wandelingen, die voor iedereen met een goede basisconditie te doen zijn.

In 22 dagen reis je door liefst 6 landen, drie klimaatzones en alle landschappen ten noorden van Nederland. En net als in de 19e eeuw doen we dat zonder te vliegen. Wij leggen de gehele route af per luxe veerboot en (nacht)trein, in eigen coupés, die je alleen deelt met je Grand Tour reisgenoten. Op het programma staat onder andere de onvergetelijke Noorse Nordland treinreis en de Zweedse Arctica Express. Beide routes stonden centraal in afleveringen van het bekende tv-programma Rail Away. Om de Grand Tour ervaring nog completer te maken, spijker je onderweg je kennis bij in onze Grand Tour Academia, die tijdens elke ferryovertocht en nachttrein haar deuren opent voor lezingen, workshops en inspirerende verhalen van onze reisleiders over de natuur, cultuur en geschiedenis van de landen die we doorkruisen.

Geïnteresseerd in deze complete reis door zomers Noord-Europa? Sluit dan aan bij onze Grand Tour voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 2499. Vroege beslissers krijgen bovendien extra korting. Wil je slechts voor een deel met ons mee? Dat kan ook. Kijk dan naar de twee varianten die we voor je hebben klaarstaan: Best of the Baltic Sea en Secrets of Scandinavia.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Avontuur
Natuur
Steden
Geschiedenis
Nachtleven
Nu € 230 jubileumkorting
Klik om de code te onthullen
023

Speciale jubileumprijs

 • Inclusief alle activiteiten
 • 6 ferry's, 2 nachttreinen 
 • Klimaatbewust reizen, met het lokale OV
 • Overnachten op bijzondere locaties
 • Lezingen in de Grand Tour Academia
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Noord-Europa

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van max 19 deelnemers

 • Lage non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

Deze reis is vol. Je kunt nog wel mee op het eerste reisdeel van 15 tot en met 27 juli. Boek de Best of Baltics reis hier. 

7 man
8 vrouw
12 solo
4 samen
0 vrij

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Tim van Huis. Tim voelt zich in het koude noorden minstens zo thuis als in de voormalige Sovjet-Unie. Misschien is dat wel omdat ook ten westen van Moskou tal van voorbeelden van Sovjeterfgoed en architectuur te vinden zijn. Tim begeleidt reizen voor Eastpackers sinds 2018 en kent het Balticum op zijn duimpje. 

Wil je Tim vragen waarom de Baltische Staten en Scandinavië blijven fascineren? 

info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl