Grand Tour: Nordic Europe

15 Juli  - 6 Augustus 2023

Hippe steden, duinlandschappen, fjorden, bergen, meren en bossen.

Grand Tour: Nordic Europe biedt het beste van Noord-Europa buiten de gebaande paden in de Baltische staten en Scandinavië.

Max 15 deelnemers
Volledig over land en zee
Veel natuur
Zomer boven de poolcirkel
Supervoordelig
Hippe steden
Alles over deze reis

Ben jij ook toe aan een nieuw grenzeloos reisavontuur? Iets dichter bij huis, maar net zo verrassend als onze zomerreizen richting het verre Oosten? Ga dan mee met onze Grand Tour: Nordic Europe: een epische reis, helemaal over land en water (dus géén vluchten), in 22 dagen door zes landen in Scandinavië en de Baltische Staten. Van de betoverende duinlandschappen aan de Baltische kust in Litouwen, via de hippe hoofdsteden van onder meer Estland, Finland en Zweden, naar de toendra van Zweeds Lapland en de machtige Noorse fjordenkust. En het beste is: Eastpackers biedt deze totaalreis nu al aan vanaf €2499. 

Grand Tour: Nordic Europe is de moderne Eastpackers variant van de fameuze Grand Tour: epische reizen over land, die in de 18e en 19e eeuw vaste prik waren voor avontuurlijke jongvolwassenen. Grote denkers zoals de Duitse dichter Johann Goethe en Franse filosofen als Voltaire en Rousseau, en de Oostenrijkse componistenfamilie Mozart, trokken van Duitsland en Frankrijk, over de Alpen naar de mooiste steden en oude beschavingen van meestal Zuid-Europa. Hier leerden ze over onbekende volken, culturen en tradities die veel van hun leeftijdsgenoten op dat moment niet kenden.

Indachtig de avonturiers van bijna 200 jaar geleden, leggen wij een alternatieve route af buiten de gebaande paden in Noordoost-Europa. Onze Grand Tour voert van de duinen en hippe steden in de Baltische Staten via de Finse meren, het arctische gebergte, de taiga van Noord-Lapland en de imposante Noorse fjordenkust, naar de bruisende hoofdstad van Noorwegen. In Zweeds Lapland en de Noorse Lofoten eilanden sta je oog in oog met wellicht de laatste wildernis van Europa: je overnacht op iconische plekken in de natuur, met uitzicht over fjorden en meren, terwijl je je voorbereidt op avontuurlijke wandelingen, die voor iedereen met een goede basisconditie te doen zijn.

In 22 dagen reis je door liefst 6 landen, drie klimaatzones en alle landschappen ten noorden van Nederland. En net als in de 19e eeuw doen we dat zonder te vliegen. Wij leggen de gehele route af per luxe veerboot en (nacht)trein, in eigen coupés, die je alleen deelt met je Grand Tour reisgenoten. Op het programma staat onder andere de onvergetelijke Noorse Nordland treinreis en de Zweedse Arctica Express. Beide routes stonden centraal in afleveringen van het bekende tv-programma Rail Away. Om de Grand Tour ervaring nog completer te maken, spijker je onderweg je kennis bij in onze Grand Tour Academia, die tijdens elke ferryovertocht en nachttrein haar deuren opent voor lezingen, workshops en inspirerende verhalen van onze reisleiders over de natuur, cultuur en geschiedenis van de landen die we doorkruisen.

Geïnteresseerd in deze complete reis door zomers Noord-Europa? Sluit dan aan bij onze Grand Tour voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 2499. Vroege beslissers krijgen bovendien extra korting. Wil je slechts voor een deel met ons mee? Dat kan ook. Kijk dan naar de twee varianten die we voor je hebben klaarstaan: Best of the Baltic Sea en Secrets of Scandinavia.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Avontuur
Natuur
Steden
Geschiedenis
Nachtleven
Nu € 230 jubileumkorting
Klik om de code te onthullen
023

Speciale jubileumprijs

 • Inclusief alle activiteiten
 • 6 ferry's, 2 nachttreinen 
 • Klimaatbewust reizen, met het lokale OV
 • Overnachten op bijzondere locaties
 • Lezingen in de Grand Tour Academia
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Noord-Europa

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van max 19 deelnemers

 • Lage non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

Deze reis is vol. Je kunt nog wel mee op het eerste reisdeel van 15 tot en met 27 juli. Boek de Best of Baltics reis hier. 

7 man
8 vrouw
12 solo
4 samen
0 vrij

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Tim van Huis. Tim voelt zich in het koude noorden minstens zo thuis als in de voormalige Sovjet-Unie. Misschien is dat wel omdat ook ten westen van Moskou tal van voorbeelden van Sovjeterfgoed en architectuur te vinden zijn. Tim begeleidt reizen voor Eastpackers sinds 2018 en kent het Balticum op zijn duimpje. 

Wil je Tim vragen waarom de Baltische Staten en Scandinavië blijven fascineren? 

info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal sportieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het soms iets minder goed weer is). Onderdeel van het programma is één langere fietstocht van 35 kilometer door het duinlandschap van de Koerse Schoorwal en meerdere hikes van 10-16 km. De route van de fietstocht kan eventueel ook per bus afgelegd worden.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. 

De zomers in de Baltische Staten en Scandinavië bieden meestal aangename temperaturen. In Litouwen is het doorgaans iets warmer dan in Nederland. In Letland en Estland is het weerbeeld vergelijkbaar met een Nederlandse zomer. Houd er rekening mee dat er soms een (onweers)bui zal vallen. De temperaturen liggen zomers in Scandinavië iets lager dan het Nederlandse gemiddelde. Vooral in Noorwegen is de kans op een bui ook redelijk groot.

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. We bieden ook een aantal optionele activiteiten. Net als de rest van het programma ben je vrij hieraan deel te nemen. Het is vaak handig dit van te voren wel even te communiceren aan de reisleider, dan kunnen we hier rekening mee houden.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid).

De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 300 per persoon en € 600 per persoon voor een eenpersoonskamer de gehele reis.

Op de ferry's en in de nachttreinen is een privé-accommodatie niet inbegrepen en soms niet mogelijk. Je deelt hier een coupé met twee of drie medereizigers.

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn prima bestemmingen voor vegetariërs. Vooral in hoofdsteden als Riga, Tallinn, Helsinki, Stockholm en Oslo is het aanbod voor vegetariërs uitmuntend. Buiten de steden, vooral in Lapland, is de menukeuze soms beperkt. Andere diëten (veganisme, glutenvrij, lactosevrij) kunnen ook worden geaccommodeerd, maar houd rekening met een beperkte menukeuze. In Lapland zullen we een aantal keren zelf koken (in de accommodatie). Je kunt je dieetwensen en voorkeuren dan aangeven. 

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. In de landen die we bezoeken gelden geen beperkingen.  Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen. 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de nachttreinen). Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 20 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (oranje/rood) reisadvies geldt. Wanneer voor één of meerdere bestemmingen tijdens deze reis in de periode voor vertrek een negatief reisadvies geldt, passen wij waar mogelijk de route aan. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Kan ik één boeking maken voor meerdere personen?

Wil je met meerdere personen aan deze reis deelnemen? Maak dan apart, dus individueel, een boeking. Zo hebben wij alle reisgegevens meteen compleet en kunnen wij iedere deelnemer individueel uitnodigen voor onze reisapp Travefy. Wil je een 2-persoonskamer boeken? Dan kun je dit in het aanmeldproces individueel bijboeken. 

Wat is het verschil tussen de low budget en de standaard boekingsoptie?

De Low Budget boekingsoptie biedt de allerlaagste prijs. Bij deze boekingsoptie zijn namelijk onze jubileum kortingsvouchers te gebruiken. Het gehele deelnemersbedrag moet in één keer, bij aanmelding worden voldaan, en restitutie bij annulering is niet mogelijk (tenzij je tijdens het maken van je boeking direct een annuleringsregeling bij ons afsluit of zelf een reisverzekering hebt met annuleringsmogelijkheid). 

De standaard boekingsoptie biedt meer flexibiliteit. Bij aanmelding doe je een aanbetaling van 25 % van de reissom. Het restantbedrag betaal je uiterlijk 60 dagen voor vertrek. Wanneer je uiterlijk 60 dagen voor vertrek annuleert en vóórdat je het restantbedrag hebt voldaan, ben je uitsluitend de aanbetaling kwijt.

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl