Best of the Baltic Sea

15 - 27 juli 2023

Best of the Baltic Sea is de ultieme kennismaking met het Baltische Zeegebied: van de Litouwse duinen naar de 5 hoofdsteden van Estland, Letland, Litouwen, Finland en Zweden.

Max 15 deelnemers
Volledig over land en zee
Schitterende natuur
Heerlijke Baltische cuisine
Supervoordelig
Veel cultuur & geschiedenis
Alles over deze reis

Staan de Baltische staten al een tijdje op je bucketlist? Of ben je benieuwd naar het bruisende Helsinki of Stockholm? Dan hebben goed nieuws: Eastpackers organiseert de ultieme kennismaking met het Baltische Zeegebied. Van de duinlandschappen in Litouwen, via hip Riga en middeleeuws Tallinn naar het land der duizend meren: Finland. Als kers op de taart maken we de overtocht naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. En het beste is: Eastpackers biedt deze compacte zomerreis nu al aan vanaf €1169. 

Nederland heeft een van oudsher sterke band met het Oostzeegebied. Koopvaarders voeren hier al in de Middeleeuwen naar toe om handel mee te drijven. Dit leidde tot "de moeder aller handelsnetwerken" die eeuwenlang de belangrijkste bron van de welvaart vormde in Amsterdam. Onze hoofdstad ontwikkelde daardoor de van nietszeggend vissersdorp tot het economische centrum van de wereld. De lucratieve Oostzeehandel legde de basis voor de latere 'Gouden Eeuw'.

Tijdens Best of the Baltic Sea treden wij in de voetsporen van deze Hollandse handelaren en kiezen vanuit Duitse havenstad Kiel het ruime sop in de richting van de machtige duinlandschappen en hippe steden in de Baltische Staten, waar enkele honderden jaren geleden Nederlandse schepen aanmeerden vol met wijn en zout, om deze in te ruilen voor graan, Zweeds kruit, hout, ijzer, wapen en - niet geheel onbelangrijk - een enorme bulk haring.

De sporen van dit handelsverleden zijn nog goed te vinden rondom de Baltische Zee. Veel gebouwen in Riga, Tallinn en Stockholm zouden niet misstaan in Amsterdam, maar tegelijkertijd hebben al deze plaatsen hun eigen vibe. Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken: de Noord-Europese bossen lenen zich uitstekend voor avontuurlijke wandelingen, die voor iedereen met een goede basisconditie te doen zijn.

In 13 dagen reis je door liefst 5 landen ten noorden van Nederland. En in het kader van klimaatbewust reizen doen we dit, zoals de handelaren uit de middeleeuwen, (bijna) geheel zonder te vliegen. Lijkt dit je wel wat? Ga dan met ons mee naar Noordoost-Europa en sluit dan aan bij Best of the Baltic Sea voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 1399. Maar wacht niet te lang: vroege beslissers krijgen namelijk extra korting.

Programma
Data & Prijzen
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Nu € 230 jubileumkorting
Klik om de code te onthullen
023

Speciale jubileumprijs

 • 3 ferry's en alle treinen en bussen
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Natuur, cultuur én geschiedenis
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van het Baltische Zeegebied

 • Uniek afwisselend programma

 • Kleine groep van max 15 deelnemers

 • Lage non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 27 jaar.

Deze reis gaat gegarandeerd door.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

7 solo
4 samen
0 vrij
5 man
9 vrouw

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Tim van Huis. Voor Tim is het Baltische Zeegeebied bijna een tweede thuis. Hij komt er al jaren graag en kent elke stad op zijn duimpje. Tim begeleidt al vijf jaar reizen voor Eastpackers en heeft de regio in die tijd zien veranderen van een Europees buitenbeentje naar het kloppende hart van het moderne Europa. 

Wil je Tim vragen waarom de Baltische Staten en Scandinavië blijven fascineren? 

info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal sportieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het soms iets minder goed weer is). Onderdeel van het programma is één langere fietstocht van 35 kilometer door het duinlandschap van de Koerse Schoorwal en meerdere hikes van 10-16 km. De route van de fietstocht kan eventueel ook per bus afgelegd worden.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. 

De zomers in de Baltische Staten bieden meestal aangename temperaturen. In Litouwen is het doorgaans iets warmer dan in Nederland. In Letland en Estland is het weerbeeld vergelijkbaar met een Nederlandse zomer. Houd er rekening mee dat er soms een (onweers)bui zal vallen. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. We bieden ook een aantal optionele activiteiten. Net als de rest van het programma ben je vrij hieraan deel te nemen. Het is vaak handig dit van te voren wel even te communiceren aan de reisleider, dan kunnen we hier rekening mee houden.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid).

De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 150 per persoon en € 300 per persoon voor een eenpersoonskamer.

Op de ferry is een privé-accommodatie niet inbegrepen en soms niet mogelijk. Je deelt hier een coupé met twee of drie medereizigers.

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn prima bestemmingen voor vegetariërs. Vooral in hoofdsteden als Riga, Tallinn, Helsinki en Stockholm is het aanbod voor vegetariërs uitmuntend. Buiten de steden is de menukeuze soms beperkt. Andere diëten (veganisme, glutenvrij, lactosevrij) kunnen ook worden geaccommodeerd, maar houd rekening met een beperkte menukeuze.

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. In de landen die we bezoeken gelden geen beperkingen.  Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen. 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 20 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (oranje/rood) reisadvies geldt. Wanneer voor één of meerdere bestemmingen tijdens deze reis in de periode voor vertrek een negatief reisadvies geldt, passen wij waar mogelijk de route aan. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Kan ik één boeking maken voor meerdere personen?

Wil je met meerdere personen aan deze reis deelnemen? Maak dan apart, dus individueel, een boeking. Zo hebben wij alle reisgegevens meteen compleet en kunnen wij iedere deelnemer individueel uitnodigen voor onze reisapp Travefy. Wil je een 2-persoonskamer boeken? Dan kun je dit in het aanmeldproces individueel bijboeken. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl