Best of the Baltic Sea

15 - 27 juli 2023

Best of the Baltic Sea is de ultieme kennismaking met het Baltische Zeegebied: van de Litouwse duinen naar de 5 hoofdsteden van Estland, Letland, Litouwen, Finland en Zweden.

Max 15 deelnemers
Volledig over land en zee
Schitterende natuur
Heerlijke Baltische cuisine
Supervoordelig
Veel cultuur & geschiedenis
Alles over deze reis

Staan de Baltische staten al een tijdje op je bucketlist? Of ben je benieuwd naar het bruisende Helsinki of Stockholm? Dan hebben goed nieuws: Eastpackers organiseert de ultieme kennismaking met het Baltische Zeegebied. Van de duinlandschappen in Litouwen, via hip Riga en middeleeuws Tallinn naar het land der duizend meren: Finland. Als kers op de taart maken we de overtocht naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. En het beste is: Eastpackers biedt deze compacte zomerreis nu al aan vanaf €1169. 

Nederland heeft een van oudsher sterke band met het Oostzeegebied. Koopvaarders voeren hier al in de Middeleeuwen naar toe om handel mee te drijven. Dit leidde tot "de moeder aller handelsnetwerken" die eeuwenlang de belangrijkste bron van de welvaart vormde in Amsterdam. Onze hoofdstad ontwikkelde daardoor de van nietszeggend vissersdorp tot het economische centrum van de wereld. De lucratieve Oostzeehandel legde de basis voor de latere 'Gouden Eeuw'.

Tijdens Best of the Baltic Sea treden wij in de voetsporen van deze Hollandse handelaren en kiezen vanuit Duitse havenstad Kiel het ruime sop in de richting van de machtige duinlandschappen en hippe steden in de Baltische Staten, waar enkele honderden jaren geleden Nederlandse schepen aanmeerden vol met wijn en zout, om deze in te ruilen voor graan, Zweeds kruit, hout, ijzer, wapen en - niet geheel onbelangrijk - een enorme bulk haring.

De sporen van dit handelsverleden zijn nog goed te vinden rondom de Baltische Zee. Veel gebouwen in Riga, Tallinn en Stockholm zouden niet misstaan in Amsterdam, maar tegelijkertijd hebben al deze plaatsen hun eigen vibe. Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken: de Noord-Europese bossen lenen zich uitstekend voor avontuurlijke wandelingen, die voor iedereen met een goede basisconditie te doen zijn.

In 13 dagen reis je door liefst 5 landen ten noorden van Nederland. En in het kader van klimaatbewust reizen doen we dit, zoals de handelaren uit de middeleeuwen, (bijna) geheel zonder te vliegen. Lijkt dit je wel wat? Ga dan met ons mee naar Noordoost-Europa en sluit dan aan bij Best of the Baltic Sea voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 1399. Maar wacht niet te lang: vroege beslissers krijgen namelijk extra korting.

Programma
Data & Prijzen
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Nu € 230 jubileumkorting
Klik om de code te onthullen
023

Speciale jubileumprijs

 • 3 ferry's en alle treinen en bussen
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Natuur, cultuur én geschiedenis
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van het Baltische Zeegebied

 • Uniek afwisselend programma

 • Kleine groep van max 15 deelnemers

 • Lage non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 27 jaar.

Deze reis gaat gegarandeerd door.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

7 solo
4 samen
0 vrij
5 man
9 vrouw

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Tim van Huis. Voor Tim is het Baltische Zeegeebied bijna een tweede thuis. Hij komt er al jaren graag en kent elke stad op zijn duimpje. Tim begeleidt al vijf jaar reizen voor Eastpackers en heeft de regio in die tijd zien veranderen van een Europees buitenbeentje naar het kloppende hart van het moderne Europa. 

Wil je Tim vragen waarom de Baltische Staten en Scandinavië blijven fascineren? 

info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl