Sunny Serbia

17 | 24 september 2022

Een heerlijke nazomerreis van Eastpackers, speciaal voor fotografieliefhebbers, smulpapen en reizigers die politiek en geschiedenis interessant vinden.

Max 15 deelnemers
Socialistische monumenten
Heerlijk eten en drinken
Mooi nazomerweer
Super lage prijs
Prachtige natuur
Alles over deze reis

Een heerlijke nazomerreis van Eastpackers, speciaal voor fotografie liefhebbers, smulpapen en reizigers die politiek en geschiedenis interessant vinden. Tijdens deze reis bezoek je niet alleen de waanzinnig mooie natuur van het grootste land van voormalig Joegoslavië, maar ontdek je ook drie heel verschillende steden én ga je met de lokale bevolking in gesprek om te kijken hoe Europees dit enorme Balkanland eigenlijk is. En dat alles onder de warme Servische nazomerzon. Je kan nu al mee met Eastpackers voor slechts € 679!

Servië heeft alles te bieden voor een veelzijdige, avontuurlijke nazomerreis. Je vindt hier niet alleen de mooiste berg- en rivierlandschappen van Europa, maar ook fascinerende steden waar je de geschiedenis op elke straathoek kunt aanraken en een verrassend gastvrije bevolking, die overal onaangekondigd thee, rakija (sterke drank)  en börek (bladerdeegtaart met kaas- of vleesvulling) serveert. Daarbij is Servië een droombestemming voor liefhebbers van (geo)politiek en socialistisch erfgoed.

De regering van het land leunt afwisselend op China voor economische investeringen, Rusland voor haar veiligheid en houdt tegelijkertijd de blik op Europa gericht als potentiële afzetmarkt voor Servische producten en werknemers. Die geopolitieke balanceerkunst gaat echter steeds meer gepaard met zorgen over de vrijheid van meningsuiting en het functioneren van de rechtstaat in het land. Tijdens ontmoetingen met lokale studenten, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, journalisten en overheidsfunctionarissen werpen wij een genuanceerd licht op de vraag hoe zonnig de toekomst van Servië eigenlijk is. En of de zon voor Servië in de toekomst in het oosten, of in het westen, op zal gaan.

Tussen de inhoudelijke programmaonderdelen door raden wij aan om je fotocamera binnen handbereik te houden. Met name het westen van Servië biedt een eindeloze aaneenschakeling van diepe kloven, beboste bergen, meanderende rivieren en meer natuurschoon. Tijdens onze reis staan verschillende prachtige treinreizen door deze ongerepte natuur op het programma en word je sportief uitgedaagd tijdens wandelingen, een kayaktocht en een ritje op de mountainbike door de bergen. Onderdeel van het programma zijn twee fotografieworkshops om het meeste uit je (telefoon)camera te halen.

Tot slot is het socialistische verleden in voormalig Joegoslavië nooit ver weg. Het land is bezaaid met groteske monumenten ter herinnering aan de partizanenstrijd in de Tweede Wereldoorlog onder leiding van de latere socialistische heerser Josip Broz Tito. Deze oorlogsmonumenten – “spomeniks” genaamd – zullen we op verschillende plekken tegenkomen, bijvoorbeeld in de levendige studentenstad Kragujevec, waar we een speciaal aangelegde socialistische herdenkingsroute afleggen. Verder treden we in Belgrado in de voetsporen van de socialistische leider Tito en overnachten we in het legendarische Hotel Yugoslavia - het grootste en bij opening in 1970 meest luxueuze hotel in dit deel van de wereld.

Eastpackers biedt deze heerlijke nazomerreis nu al aan voor €679!

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Geschiedenis
Politiek
Architectuur
Natuur
Avontuur

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Bezoeken historische locaties en musea
 • Excursies en entreegelden
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Unieke reisroute die nog niet eerder is aangeboden

 • Verdieping in huidige geopolitieke situatie

 • Gezellige groep van maximaal 15 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, politiek en cultuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

5  man
3 vrouw
7 vrij
6 solo
2 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Douwe van der Meer. Douwe werkt al drie jaar bij Eastpackers en heeft naast het begeleiden van georganiseerde reizen ook jarenlang Oost Europa en de Kaukasus liftend verkend. Na in Georgië en Turkije gewoond te hebben heeft Douwe een sterke voorliefde voor traditionele volksmuziek, bij voorkeur bruiloftsmuziek, uit deze en andere landen. Hiernaast is hij een groot liefhebber van de vele soorten dumplings en propagandaposters die het Oostblok te bieden heeft. 

Wil je Douwe vragen waarom Servië de ultieme najaarsbestemming is?

info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl