Sunny Serbia

17 | 24 september 2022

Een heerlijke nazomerreis van Eastpackers, speciaal voor fotografieliefhebbers, smulpapen en reizigers die politiek en geschiedenis interessant vinden.

Max 15 deelnemers
Socialistische monumenten
Heerlijk eten en drinken
Mooi nazomerweer
Super lage prijs
Prachtige natuur
Alles over deze reis

Een heerlijke nazomerreis van Eastpackers, speciaal voor fotografie liefhebbers, smulpapen en reizigers die politiek en geschiedenis interessant vinden. Tijdens deze reis bezoek je niet alleen de waanzinnig mooie natuur van het grootste land van voormalig Joegoslavië, maar ontdek je ook drie heel verschillende steden én ga je met de lokale bevolking in gesprek om te kijken hoe Europees dit enorme Balkanland eigenlijk is. En dat alles onder de warme Servische nazomerzon. Je kan nu al mee met Eastpackers voor slechts € 679!

Servië heeft alles te bieden voor een veelzijdige, avontuurlijke nazomerreis. Je vindt hier niet alleen de mooiste berg- en rivierlandschappen van Europa, maar ook fascinerende steden waar je de geschiedenis op elke straathoek kunt aanraken en een verrassend gastvrije bevolking, die overal onaangekondigd thee, rakija (sterke drank)  en börek (bladerdeegtaart met kaas- of vleesvulling) serveert. Daarbij is Servië een droombestemming voor liefhebbers van (geo)politiek en socialistisch erfgoed.

De regering van het land leunt afwisselend op China voor economische investeringen, Rusland voor haar veiligheid en houdt tegelijkertijd de blik op Europa gericht als potentiële afzetmarkt voor Servische producten en werknemers. Die geopolitieke balanceerkunst gaat echter steeds meer gepaard met zorgen over de vrijheid van meningsuiting en het functioneren van de rechtstaat in het land. Tijdens ontmoetingen met lokale studenten, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, journalisten en overheidsfunctionarissen werpen wij een genuanceerd licht op de vraag hoe zonnig de toekomst van Servië eigenlijk is. En of de zon voor Servië in de toekomst in het oosten, of in het westen, op zal gaan.

Tussen de inhoudelijke programmaonderdelen door raden wij aan om je fotocamera binnen handbereik te houden. Met name het westen van Servië biedt een eindeloze aaneenschakeling van diepe kloven, beboste bergen, meanderende rivieren en meer natuurschoon. Tijdens onze reis staan verschillende prachtige treinreizen door deze ongerepte natuur op het programma en word je sportief uitgedaagd tijdens wandelingen, een kayaktocht en een ritje op de mountainbike door de bergen. Onderdeel van het programma zijn twee fotografieworkshops om het meeste uit je (telefoon)camera te halen.

Tot slot is het socialistische verleden in voormalig Joegoslavië nooit ver weg. Het land is bezaaid met groteske monumenten ter herinnering aan de partizanenstrijd in de Tweede Wereldoorlog onder leiding van de latere socialistische heerser Josip Broz Tito. Deze oorlogsmonumenten – “spomeniks” genaamd – zullen we op verschillende plekken tegenkomen, bijvoorbeeld in de levendige studentenstad Kragujevec, waar we een speciaal aangelegde socialistische herdenkingsroute afleggen. Verder treden we in Belgrado in de voetsporen van de socialistische leider Tito en overnachten we in het legendarische Hotel Yugoslavia - het grootste en bij opening in 1970 meest luxueuze hotel in dit deel van de wereld.

Eastpackers biedt deze heerlijke nazomerreis nu al aan voor €679!

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Geschiedenis
Politiek
Architectuur
Natuur
Avontuur

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Bezoeken historische locaties en musea
 • Excursies en entreegelden
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Unieke reisroute die nog niet eerder is aangeboden

 • Verdieping in huidige geopolitieke situatie

 • Gezellige groep van maximaal 15 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, politiek en cultuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

5  man
3 vrouw
7 vrij
6 solo
2 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Douwe van der Meer. Douwe werkt al drie jaar bij Eastpackers en heeft naast het begeleiden van georganiseerde reizen ook jarenlang Oost Europa en de Kaukasus liftend verkend. Na in Georgië en Turkije gewoond te hebben heeft Douwe een sterke voorliefde voor traditionele volksmuziek, bij voorkeur bruiloftsmuziek, uit deze en andere landen. Hiernaast is hij een groot liefhebber van de vele soorten dumplings en propagandaposters die het Oostblok te bieden heeft. 

Wil je Douwe vragen waarom Servië de ultieme najaarsbestemming is?

info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een afwisselende reis met veel aandacht voor geschiedenis, politiek, natuur en cultuur. Een aantal actieve/sportieve activiteiten is onderdeel van het programma, maar deze zijn met een normale basisconditie goed te doen.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackers reizen zijn geen luxereizen. Vanwege de Coronasituatie deel je geen sanitair met andere reizigers en slapen maximaal 4 deelnemers met minimaal 1.5 meter afstand in dezelfde kamer.

Deze reis heet niet zonder reden "Sunny Serbia". September is doorgaans een prachtige maand in Servië, met veel zon en fijne temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Houd er wel rekening mee dat het in de bergen wat kouder kan zijn, en dat overal een (onweers)bui kan vallen.

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 100 per persoon en € 200 per persoon voor een eenpersoonskamer.

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De Balkan keuken in Servië serveert traditioneel veel vleesgerechten, maar het is al lang niet meer zo dat de enige groente een simpele salade is. Zeker in grote steden als Belgrado en Novi Sad is de internationale keuken goed vertegenwoordigd. Ook zijn de mogelijkheden om vegetarisch en vegan te eten veel uitgebreider geworden, dit zal dus geen problemen opleveren.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 10-15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen.

Kan ik samen met mijn partner reizen?

Ja, dat kan. Je hebt als stel echter niet automatisch recht op een tweepersoonskamer mocht deze in één van de accommodaties beschikbaar zijn. Als je het eerste recht op een tweepersoonskamer (wanneer beschikbaar) wilt, moet je dit apart bijboeken.

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen.

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren. Bij een rood reisadvies of een quarantaineplicht bij thuiskomt wordt de reis altijd geannuleerd.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl