1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Stans in the Snow

25 feb - 5 maart 2023

 

Dit is de ultieme winterreis door het betoverende Centraal-Azië. Ooit weleens gedacht aan skiën in Kazachstan of een sneeuwscootertocht in de bergen nabij Bishkek? Tijdens deze actieve reis door de sneeuw kan het allemaal.

Max 18 deelnemers
Hoge sneeuwzekerheid
Skiën in Centraal-Azië
Super lage prijs
Verrassende steden
Alles over deze reis

Staat sneeuwscooteren in de ruige uitlopers van de Himalaya of zwemmen in een geothermische bron, omringd door besneeuwde toppen, al jarenlang op je bucketlist? Bij ons ook! Ga mee met Eastpackers naar Centraal-Azië voor een onvergetelijk off-the-beaten-path wintersportavontuur. Stans in the Snow brengt je van het kilometershoge Tian Shan-gebergte in Kirgizië naar de bitterkoude steppes van het uitgestrekte Kazachstan. Onderweg kun je naar wens schaatsen, hiken, skiën en paardrijden in het mooiste dat Kazachstan en Kirgizië te bieden hebben. En het beste nieuws? Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs vanaf € 1399. 

Waarschijnlijk denk je niet gelijk aan Centraal-Azië bij het uitstippelen van je volgende wintersportvakantie. Toch timmeren ze hier hard aan de weg: kabelbanen en winterresorts schieten hier de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Tel hier Almaty bij op, de officieuze winterhoofdstad van de regio, waar de mogelijkheden - van hikes tot warmwaterbronnen - zo goed als oneindig zijn, en je hebt alle ingrediënten voor een meer dan geslaagd winteravontuur.

Aan sneeuw is er nooit gebrek in het bergachtige grensgebied tussen Kazachstan en Kirgizië. Met toppen tussen de 3000 en 4000 meter bedraagt het sneeuwdek hier in februari meestal twee tot drie meter. En omdat de temperaturen zelden boven 0 komen, heb je hier een fantastische, poederachtige sneeuwkwaliteit die je in Europa niet meer tegenkomt. We ontdekken de bergen en valleien van Kirgizië te voet, te paard en op sneeuwscooters, voordat we de grens oversteken naar Almaty in Kazachstan. Hier bevinden zich het meest moderne skiresort van de regio (Shymbulak) én de wereldberoemde hoogland schaatsbaan van Medeu.

Almaty is bovendien een uitstekende uitvalsbasis om de mooiste natuur van Kazachstan te ontdekken. We slapen in één van de meest geprezen eco-resorts ter wereld: het Oi Qaragai boomhutten complex in het Alatau National Park: hier slaap je in groot comfort, tussen de besneeuwde bomen, terwijl je skiet en ziplinet door het park, en 's avonds opwarmt in een Russische banya.

Eastpackers biedt deze reis aan voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 1399. Inclusief retourvlucht en alle andere transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

€ 100 korting
Klik om de code te onthullen
022

Speciale jubileumprijs

 • Inclusief alle winteractiviteiten
 • Retourvlucht 
 • Bijzondere accommodaties
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Uniek sneeuwavontuur 
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van winters Centraal-Azië

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 18 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Veel aandacht voor geschiedenis, architectuur, cultuur en natuur

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Unieke skigebieden

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

9 man
7 vrouw
2 vrij
8 solo
8 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor museale metro's, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Misschien dat de Sovjet-architectuur in Bishkek hem daarom zo aanspreekt.

Wil je Hans vragen wat de magie is van winters Centraal-Azië? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl