1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Stans in the Snow

25 feb - 5 maart 2023

 

Dit is de ultieme winterreis door het betoverende Centraal-Azië. Ooit weleens gedacht aan skiën in Kazachstan of een sneeuwscootertocht in de bergen nabij Bishkek? Tijdens deze actieve reis door de sneeuw kan het allemaal.

Max 18 deelnemers
Hoge sneeuwzekerheid
Skiën in Centraal-Azië
Super lage prijs
Verrassende steden
Alles over deze reis

Staat sneeuwscooteren in de ruige uitlopers van de Himalaya of zwemmen in een geothermische bron, omringd door besneeuwde toppen, al jarenlang op je bucketlist? Bij ons ook! Ga mee met Eastpackers naar Centraal-Azië voor een onvergetelijk off-the-beaten-path wintersportavontuur. Stans in the Snow brengt je van het kilometershoge Tian Shan-gebergte in Kirgizië naar de bitterkoude steppes van het uitgestrekte Kazachstan. Onderweg kun je naar wens schaatsen, hiken, skiën en paardrijden in het mooiste dat Kazachstan en Kirgizië te bieden hebben. En het beste nieuws? Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs vanaf € 1399. 

Waarschijnlijk denk je niet gelijk aan Centraal-Azië bij het uitstippelen van je volgende wintersportvakantie. Toch timmeren ze hier hard aan de weg: kabelbanen en winterresorts schieten hier de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Tel hier Almaty bij op, de officieuze winterhoofdstad van de regio, waar de mogelijkheden - van hikes tot warmwaterbronnen - zo goed als oneindig zijn, en je hebt alle ingrediënten voor een meer dan geslaagd winteravontuur.

Aan sneeuw is er nooit gebrek in het bergachtige grensgebied tussen Kazachstan en Kirgizië. Met toppen tussen de 3000 en 4000 meter bedraagt het sneeuwdek hier in februari meestal twee tot drie meter. En omdat de temperaturen zelden boven 0 komen, heb je hier een fantastische, poederachtige sneeuwkwaliteit die je in Europa niet meer tegenkomt. We ontdekken de bergen en valleien van Kirgizië te voet, te paard en op sneeuwscooters, voordat we de grens oversteken naar Almaty in Kazachstan. Hier bevinden zich het meest moderne skiresort van de regio (Shymbulak) én de wereldberoemde hoogland schaatsbaan van Medeu.

Almaty is bovendien een uitstekende uitvalsbasis om de mooiste natuur van Kazachstan te ontdekken. We slapen in één van de meest geprezen eco-resorts ter wereld: het Oi Qaragai boomhutten complex in het Alatau National Park: hier slaap je in groot comfort, tussen de besneeuwde bomen, terwijl je skiet en ziplinet door het park, en 's avonds opwarmt in een Russische banya.

Eastpackers biedt deze reis aan voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 1399. Inclusief retourvlucht en alle andere transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

€ 100 korting
Klik om de code te onthullen
022

Speciale jubileumprijs

 • Inclusief alle winteractiviteiten
 • Retourvlucht 
 • Bijzondere accommodaties
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Uniek sneeuwavontuur 
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van winters Centraal-Azië

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 18 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Veel aandacht voor geschiedenis, architectuur, cultuur en natuur

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Unieke skigebieden

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

9 man
7 vrouw
2 vrij
8 solo
8 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor museale metro's, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Misschien dat de Sovjet-architectuur in Bishkek hem daarom zo aanspreekt.

Wil je Hans vragen wat de magie is van winters Centraal-Azië? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma. 

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het buiten koud is). Zo kun je mooie bergwandelingen maken, skiën of schaatsen op een unieke plek: het Tian Shan-gebergte in Centraal-Azië. 

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Houd er rekening mee dat overnachtingsplekken in Kirgizië en Kazachstan doorgaans iets eenvoudiger zijn dan je in West-Europa bent gewend. 

Deze winterreis is erg sneeuwzeker. Centraal-Azië wordt dankzij de ligging in het hart van het continent gekenmerkt door een sterk landklimaat. Dit betekent dat er in feite maar twee seizoenen zijn: enorm koude winters en zinderende zomers. Wij bezoeken de regio aan het eind van de winter, wat betekent dat het overdag in steden als Bishkek en Almaty rond de 5 graden is, maar de temperaturen 's nachts nog flink onder nul kunnen komen te liggen (denk aan een graad of -5 tot - 15).

In de bergen liggen ook overdag de temperaturen een heel eind beneden nul. Houd rekening met -10 tot -15 graden Celsius. 

Wat voor temperaturen moet ik verwachten?

Op deze winterreis moet je rekening houden met koud winterweer. De temperaturen liggen overdag tussen de 0 en 5 graden in de steden en tussen de -10 en 0 graden in de bergen.  's Nachts kan het extra afkoelen. Het sneeuwt doorgaans niet dagelijks, maar flinke sneeuwval komt zeker voor (en is uiteraard waar we voor komen). 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. We bieden twee keer de mogelijkheid om te skiën of snowboarden. Als je niet wilt skiën, kun je deelnemen aan een alternatief programma zoals wandelen, langlaufen, sleeën, de omgeving verkennen per sneeuwscooter of een spa bezoeken. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 150 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 300. 

Kan ik mijn eigen ski's of snowboard meenemen?

We raden af om eigen ski's of een eigen snowboard mee te nemen. 

De huur van standaard ski's (skischoenen, ski's en skistokken) of een snowboard (met snowboard boots) is inbegrepen in het deelnemersbedrag. Ook alle liftpassen zijn inbegrepen. Een helm kun je ter plekke huren of zelf meenemen. Je moet zelf warme (wintersport)kleren meenemen, ook als je niet gaat skiën. Veel activiteiten vinden namelijk buiten plaats bij lage temperaturen. 

Is ski of paardrijd ervaring nodig?

Er is geen speciale ervaring nodig om deel te kunnen nemen aan de activiteiten. Je kunt ter plekke ski- of snowboardles nemen (maar zult je moeten beperken tot de kortste en makkelijkste pistes). De paardrijdtocht is te doen zonder voorkennis en wordt door ervaren lokale rijders begeleid. 

Als je liever niet deelneemt aan een bepaalde activiteit is er bijna altijd een goed alternatief. 

Voor alle activiteiten geldt dat je je passend warm moet kleden. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn redelijk goede bestemmingen voor vegetariërs. Houd er wel rekening mee dat de opties beperkt zijn. De Centraal-Aziatische keuken draait vooral om vlees. Denk hierbij vooral aan lams- en rundvlees, maar ook paardenvlees is erg populair. Maar vegetariërs niet gevreesd: er zijn ook allerlei salades en groentegerechten te verkrijgen, zeker in grote steden als Bishkek en Almaty.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en alle activiteiten (waaronder materiaalhuur en skipas). Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de nachttrein). Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (oranje/rood) reisadvies geldt. Wanneer voor één of meerdere bestemmingen tijdens deze reis in de periode voor vertrek een negatief reisadvies geldt, passen wij waar mogelijk de route aan. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Wat is de veiligheidssituatie in de gebieden die we bezoeken?

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's in en rond Bishkek en Almaty. De recente spanningen tussen Tajikistan en Kirgizië hebben geen invloed op de veiligheidssituatie in de hoofdstad Bishkek of in de gebieden die we tijdens deze reis bezoeken. De demonstraties die in 2020/2021 in Almaty plaatsvonden zijn voorbij. Mocht de actuele veiligheidssituatie hier aanleiding toe geven, dan nemen wij uiteraard de nodige (voorzorgs)maatregelen en passen wij (delen van) het programma aan. Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is daarbij leidend. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl