Ski Trip Bosnië

28 jan | 31 jan 2022

Ga mee op de ultieme combinatie van avontuurlijke stedentrip en wintersport met Eastpackers in Bosnië-Herzegovina. Ontdek het fascinerende Sarajevo en daal af van de olympische skipistes in Jahorina en Bjelasnica - nu helemaal gemoderniseerd met de nieuwste liften.

Max 18 deelnemers
Wanzinnige uitzichten
Afwisselende pistes
Moderne liften
Perfecte preparatie
Super lage prijs
Alles over deze reis

Ben je toe aan een verrassend wintersportavontuur als aanvulling op, of alternatief voor, de bekende Alpenvakantie? Ga dan met Eastpackers op wintersportbreak naar Bosnië-Herzegovina. Wij combineren cultuur en avontuur tijdens een vierdaagse minibreak naar het fantastische Sarajevo, waar beroemde skigebieden uit de tijd van het voormalige Joegoslavië nieuw leven zijn ingeblazen en wachten om herontdekt te worden. Wij hebben plek voor 15 winterpioniers om het grootste wintersportgeheim van Europa aan te onthullen. 

Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina, staat voor velen in West-Europa synoniem voor belegering en oorlog. In de vroege jaren 90 was de stad drie jaar het decor voor de bloedige confrontatie tussen Servische en Bosnische troepen tijdens het uiteenvallen van Joegoslavië. Daarna krabbelden de stad en het nieuwe onafhankelijke land Bosnië-Herzegovina langzaam weer op.

Het verleden van Sarajevo was echter een stuk rooskleuriger. En ook de toekomst ziet er zonnig uit, na flinke investeringen in het afgelopen decennium. In 1984 waren de ogen van de wereld gericht op Sarajevo als decor voor de Olympische Winterspelen. De sneeuwzekere pieken van de Dinarische Alpen boden een magnifiek decor voor de skiwedstrijden en groeiden daarna uit tot een geliefde wintersportbestemming voor toeristen uit zowel West- als Oost-Europa.

In 1991 brak echter de Joegoslavië oorlog uit en raakte Sarajevo als skibestemming in de vergetelheid. Maar dat gaat veranderen. Inmiddels zijn de oude skiliften allemaal vernieuwd, nieuwe pistes aangelegd, accommodaties en restaurants geopend. Alleen de onbeschrijfelijke uitzichten zijn nog net zo indrukwekkend als in de jaren 80.

Tijdens deze reis laten wij je alle hoogtepunten zien van het moderne Sarajevo en sta je in het Srebrenica Museum en de ondergrondse oorlogstunnels bij het vliegveld oog in oog met de geschiedenis. Daarnaast breng je 2 volledige dagen door in twee bergdorpen met samen bijna 100 kilometer aan gevarieerde pistes. De olympische afdalingen zijn lang, breed en uitdagend, maar Jahorina en Bjelasnica hebben ook beginners genoeg te bieden. Eastpackers verzorgt de liftpassen en materiaalhuur en helpt je op weg met tips voor de beste afdalingen passend bij jouw niveau. Professionele Engelstalige lessen kunnen optioneel worden bijgeboekt.

Na het skiën of snowboarden geniet je van de bruisende Balkan après-ski en het heerlijke eten, of kom je tot rust in één van de oude badhuizen uit de Ottomaanse tijd. Bosnië is hét wintergeheim dat er op wacht om ontdekt te worden. Ben jij de eerste?

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Sportiviteit
Après-ski
Cultuur
Steden
Geschiedenis

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Comfortabele accommodaties
 • Alle transfers
 • Materiaalhuur
 • Liftpas
 • Cultureel programma in Sarajevo
 • Dagelijks ontbijt
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Onontdekte wintersportbestemming

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 15 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Fantastische uitzichten over de Balkan

 • Twee fantastische skigebieden

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
12 man
5 vrouw
1 vrij
8 solo
10 samen

Ervaringen

Niels Geven
Niels Geven
Deelnemer 2019

Ik ging mee op skitrip naar Georgië. Het was niet alleen mijn kennismaking met Oost-Europa, maar ook met Eastpackers. Wat een gave mix van stedentrip en wintersport was het! Ik ga zeker weer mee op reis. 

Tim Buiting
Tim Buiting
Deelnemer 2020

Ik ben meerdere keren mee geweest op winterreis met Eastpackers. Het was elke keer fantastisch, omdat je op plekken komt waar je zelf nooit heen zou gaan. Wie kan er nu zeggen dat je hebt geskied in Kirovsk (Rusland) of Gudauri (Georgië)? De reizen zijn altijd top georganiseerd en de reisleiding is epic. 

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Hans is bekend in bijna alle Oost-Europese skiresorts waar de gemiddelde Nederlander nog nooit van heeft gehoord. Jahorina in Bosnië en Kopaonik in Servië behoren tot zijn favorieten vanwege de vele, prachtige, van sneeuw overhellende naaldbomen die je langs de meeste pistes tegenkomt. 
Wil je Hans vragen wat de magie is van skiën in dit deel van Europa? 
hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke wintersportreis met een afwisselend programma. 

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het buiten koud is). Een beetje ski/snowboard-ervaring komt goed van pas, hoewel je eventueel ter plekke Engelstalige les kunt nemen. 

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. 

Deze winterreis is erg sneeuwzeker. Hoewel de temperaturen in Sarajevo redelijk aangenaam kunnen zijn (10 graden Celcius), vindt het grootste deel van de reis plaats onder winterse omstandigheden. In Jahorina en Bjelasnica komt de temperatuur vaak niet boven het vriespunt uit. 

Is deze reis voor mij geschikt als ik niet wil skiën of snowboarden?

Ongeveer de helft van het programma tijdens deze reis bestaat uit ski/snowboard activiteiten in wintersportresorts. Je kunt ervoor kiezen om minder of niet te skiën/snowboarden, maar houd er rekening mee dat er geen alternatief groepsprogramma wordt aangeboden. Je kunt echter mooie winterwandelingen maken, je terugtrekken in één van de bergrestaurants of een goed boek lezen in het hotel. In Jahorina kun je tevens langlaufen. 

Is deze reis geschikt voor beginnende skiërs?

Ja, zowel Jahorina als Bjelasnica bieden genoeg blauwe pistes voor beginnende skiërs. De Eastpackers reisleider kan je bovendien wegwijs maken in het gebied en je de makkelijkste pistes aanraden. Het leuke is dat je de meeste bergen van verschillende kanten kunt afdalen, waarbij er altijd wel een makkelijke, minder steile route, beschikbaar is. Omdat de skigebieden in het verleden (deels) benut werden voor professionele olympische wedstrijden, vind je in de skigebieden echter ook moeilijke pistes, die je als beginner beter kunt vermijden. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 50 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 100.  

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

In Bosnië-Herzegovina worden veel vleesgerechten gegeten, maar er zijn in principe altijd wel vegetarische alternatieven. Houd rekening met een beperktere menukeuze.  Volg je een speciaal dieet? Informeer even bij ons naar de mogelijkheden. We vinden altijd wel een oplossing. 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en alle activiteiten (waaronder materiaalhuur en skipas). Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner.  Reken verder op circa € 20 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Kan ik snowboarden in plaats van skiën?

Ja. Je kunt naar keuze skiën of snowboarden. Materiaalhuur is inbegrepen in de deelnemersprijs. 

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld. Wij gaan ervan uit dat deze reis niet door Coronabeperkingen wordt beïnvloed. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen. 

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Wanneer voor Bosnië-Herzegovina twee weken voor vertrek een negatief reisadvies geldt, heb je de mogelijkheid om je deelname kosteloos te annuleren, of om te boeken naar een andere reis. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan wordt de reis op initiatief van Eastpackers geannuleerd,  krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl