1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Secrets of the Stans

22 jul - 13 aug 2023

 

Dit is de ultieme rondreis door het betoverende Centraal-Azië. Tijdens deze reis nemen we je mee van de Kazachse steppen, langs de Zijderoutesteden van Oezbekistan en het woeste berglandschap van onontdekt Tadzjikistan naar het prachtige Kirgizië. 

Max 18 deelnemers
Schitterende architectuur
Onvergetelijke vergezichten
Super lage prijs
Verrassende steden
Alles over deze reis

Dit is de ultieme rondreis door het fascinerend veelzijdige Centraal-Azië. In Secrets of the Stans reis je per trein van de Kazachse steppen langs de betoverende Zijderoutesteden van Oezbekistan naar het woeste hooggebergte van Tajikistan en Kirgizië. Bruisende metropolen, blauw-betegelde moskeeën, eindeloze woestijn, canyons, gletsjers en imponerende bergen: tijdens deze reis ontdek je het allemaal. En het beste nieuws? Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis tijdelijk voor een unieke non-profit prijs vanaf € 2299.  

Centraal-Azië geldt voor veel reizigers nog steeds als een magisch terra incognita, een onbekend gebied ergens tussen Rusland, het Midden-Oosten en China. Als er al over de regio wordt gesproken, gaat het vaak over de 'Stans', verwijzend naar het achtervoegsel van de vijf landen in Centraal-Azië: Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië (of Kirgizstan), Tadzjikistan en Turkmenistan. Tijdens Secrets of the Stans brengen we een bezoek aan de eerste vier, die stuk voor stuk erg verschillend zijn.

We beginnen in Kazachstan, dat vooral bekend staat vanwege zijn eindeloze grassteppes. Te midden van deze vlaktes vind je de hoofdstad Astana - een futuristische moderne stad, die als het Dubai van Centraal-Azië bekend staat. Heel anders is Almaty, misschien wel de meest kosmopolitische stad van Centraal-Azië en gelegen op schootsafstand van de machtig hoge uitlopers van de Himalaya. En daar tussen in wachten steppen, Siberische naaldbossen én de restanten van de Goelagarchipel: hier in het desolate Kazachstan sloten de Sovjets in de jaren 50 hun ergste tegenstanders op.

We vervolgen onze reis in Oezbekistan, waar hoge bergen, prachtige historische steden en woestijn elkaar afwisselen. De ene dag sta je oog in oog met besneeuwde bergtoppen, de volgende dag rijd je op een kameel langs nomadenkampen door de woestijn. Oezbekiestan vormt de springplank voor onze meest off the beaten track bestemming: Tajikistan.

Dit onbekende land wordt ook weleens het 'dak van de wereld' genoemd. Tajikistan is voor 90% bergachtig en je vindt hier toppen van meer dan 7000 meter hoog. Ook wij trekken hier na een paar dagen in de leuke hoofdstad Dushanbe naar de bergen voor een onvergetelijk bezoek aan een uniek Sovjet wellness resort en de azuurblauwe wateren van het Iskanderkul-meer. Een mooi voorproefje op het natuurschoon van onze laatste halte: het wandelparadijs Kirgizië, waar wij onze reis na drie indrukwekkende weken beëindigen.

Lijkt deze epische rondreis je wel wat? Eastpackers biedt deze complete reis door Centraal-Azië tijdelijk aan voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 2299. Vroege beslissers krijgen bovendien extra korting. Onze prijs is inclusief retourvlucht, alle andere transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Nu met € 300 korting boekbaar voor 2024!
Klik om de code te onthullen
024

Speciale vroegboekprijs

 • Inclusief alle activiteiten
 • Retourvlucht 
 • Klimaatbewust reizen, met het lokale OV
 • Overnachten bij de locals
 • Slapen in de woestijn 
 • Vijf(!) nachttreinen
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Centraal-Azië

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 18 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Een groot deel over land dankzij uitstekende nachttreinen

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

De reis met vertrek op zaterdag 29 juli is vol. De reis met vertrek op 22 juli is eveneens vol. Als je je aanmeldt, kom je op de wachtlijst. Je hoeft niets te betalen totdat er een plek vrij komt.

9 man
9 vrouw
1 vrij
14 solo
4 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor museale metro's, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Misschien dat de Sovjet-architectuur in Bishkek hem daarom zo aanspreekt.

Wil je Hans vragen wat de magie is van Centraal-Azië? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma. Je vindt het leuk om actief bezig te zijn en met je backpack op pad te zijn. 

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Houd er rekening mee dat overnachtingsplekken in Centraal-Azië doorgaans iets eenvoudiger zijn dan je in West-Europa bent gewend. 

Deze zomerreis kan (erg) warm zijn. Centraal-Azië wordt dankzij de ligging in het hart van het continent gekenmerkt door een sterk landklimaat. In de steden, met name in Oezbekistan, is het in de zomer vaak warmer dan 30 graden. Gelukkig besteden we ook veel tijd in natuurgebieden, waar de temperatuur doorgaans tussen de 18 en 28 graden ligt. Ook in Kazachstan is het over het algemeen minder warm (20 - 30 graden). 

Uiteraard houden we in het programma rekening met de hoge temperaturen door het 's middags rustig aan te doen of verkoeling op te zoeken bij het water of in een park. Veel steden in Centraal-Azië zijn, mede dankzij Sovjet-stedenbouwkundigen, gelukkig uitgerust met een flinke hoeveelheid groen. Daarnaast geldt over het algemeen dat de warmte hier een stuk droger (en daarmee dragelijker) is dan bij ons.

Wat voor temperaturen moet ik verwachten?

Op deze zomerreis moet je rekening houden met warme temperaturen. Overdag ligt het kwik boven de 30 graden in de steden en tussen de 20 en 25 graden in de bergen, waar het 's nachts ook flink kan afkoelen tot zo'n 15 graden (of kouder). 

Houd er ook rekening mee dat het weer in de bergen plots kan omslaan. Een dun regenjack is dus geen overbodige luxe. Maar over het algemeen is het ook hier droog en mooi weer.

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. We bieden ook een aantal optionele activiteiten. Net als de rest van het programma ben je vrij hieraan deel te nemen. Het is vaak handig dit van te voren wel even te communiceren aan de reisleider, dan kunnen we hier rekening mee houden.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 250 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 400. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn redelijk goede bestemmingen voor vegetariërs. Houd er wel rekening mee dat de opties soms beperkt zijn. De Centraal-Aziatische keuken draait vooral om vlees. Denk hierbij vooral aan lams- en rundvlees, maar ook paardenvlees is erg populair. Maar vegetariërs niet gevreesd: er zijn ook allerlei salades en groentegerechten te verkrijgen, zeker in grote steden als Astana, Almaty, Tashkent, Dushanbe en Bishkek.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de nachttreinen). Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. In de landen die we bezoeken gelden geen beperkingen.  Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (oranje/rood) reisadvies geldt. Wanneer voor één of meerdere bestemmingen tijdens deze reis in de periode voor vertrek een negatief reisadvies geldt, passen wij waar mogelijk de route aan. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Wat is de veiligheidssituatie in de gebieden die we bezoeken?

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's in Centraal-Azië. De recente spanningen tussen Tadzjikistan en Kirgizië hebben geen invloed op de veiligheidssituatie in de bestemmingen die we tijdens deze reis bezoeken. De demonstraties die in januari 2021 in Almaty plaatsvonden zijn voorbij. Ook in het grensgebied tussen Oezbekistan, Tadzjikistan en Afghanistan is het rustig.

Mocht de actuele veiligheidssituatie hier aanleiding toe geven, dan nemen wij uiteraard de nodige (voorzorgs)maatregelen en passen wij (delen van) het programma aan. Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is daarbij leidend. 

Kan ik één boeking maken voor meerdere personen?

Wil je met meerdere personen aan deze reis deelnemen? Maak dan apart, dus individueel, een boeking. Zo hebben wij alle reisgegevens meteen compleet en kunnen wij iedere deelnemer individueel uitnodigen voor onze reisapp Travefy. Wil je een 2-persoonskamer boeken? Dan kun je dit in het aanmeldproces individueel bijboeken. 

Heb ik een visum nodig op deze reis?

Alle landen die we tijdens deze reis bezoeken kunnen (op basis van de actuele inreisregels) visumvrij worden bezocht met een Nederlands paspoort dat geldig is tot en met tenminste 20 februari 2024. Je kunt deze landen niet bezoeken met een id-kaart. Een paspoort is dus noodzakelijk. 

Wat is het verschil tussen de low budget en standaard boekingsoptie?

De Low Budget boekingsoptie biedt de allerlaagste prijs. Bij deze boekingsoptie zijn namelijk onze jubileum kortingsvouchers te gebruiken. Het gehele deelnemersbedrag moet in één keer, bij aanmelding worden voldaan, en restitutie bij annulering is niet mogelijk (tenzij je tijdens het maken van je boeking direct een annuleringsregeling bij ons afsluit of zelf een reisverzekering hebt met annuleringsmogelijkheid). 

De standaard boekingsoptie biedt meer flexibiliteit. Bij aanmelding doe je een aanbetaling van 25 % van de reissom. Het restantbedrag betaal je uiterlijk 60 dagen voor vertrek. Wanneer je uiterlijk 60 dagen voor vertrek annuleert en vóórdat je het restantbedrag hebt voldaan, ben je uitsluitend de aanbetaling kwijt.

Er is geen verschil tussen beide pakketten qua programma of comfort tijdens de reis. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl