1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Secrets of the Stans

22 jul - 13 aug 2023

 

Dit is de ultieme rondreis door het betoverende Centraal-Azië. Tijdens deze reis nemen we je mee van de Kazachse steppen, langs de Zijderoutesteden van Oezbekistan en het woeste berglandschap van onontdekt Tadzjikistan naar het prachtige Kirgizië. 

Max 18 deelnemers
Schitterende architectuur
Onvergetelijke vergezichten
Super lage prijs
Verrassende steden
Alles over deze reis

Dit is de ultieme rondreis door het fascinerend veelzijdige Centraal-Azië. In Secrets of the Stans reis je per trein van de Kazachse steppen langs de betoverende Zijderoutesteden van Oezbekistan naar het woeste hooggebergte van Tajikistan en Kirgizië. Bruisende metropolen, blauw-betegelde moskeeën, eindeloze woestijn, canyons, gletsjers en imponerende bergen: tijdens deze reis ontdek je het allemaal. En het beste nieuws? Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis tijdelijk voor een unieke non-profit prijs vanaf € 2299.  

Centraal-Azië geldt voor veel reizigers nog steeds als een magisch terra incognita, een onbekend gebied ergens tussen Rusland, het Midden-Oosten en China. Als er al over de regio wordt gesproken, gaat het vaak over de 'Stans', verwijzend naar het achtervoegsel van de vijf landen in Centraal-Azië: Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië (of Kirgizstan), Tadzjikistan en Turkmenistan. Tijdens Secrets of the Stans brengen we een bezoek aan de eerste vier, die stuk voor stuk erg verschillend zijn.

We beginnen in Kazachstan, dat vooral bekend staat vanwege zijn eindeloze grassteppes. Te midden van deze vlaktes vind je de hoofdstad Astana - een futuristische moderne stad, die als het Dubai van Centraal-Azië bekend staat. Heel anders is Almaty, misschien wel de meest kosmopolitische stad van Centraal-Azië en gelegen op schootsafstand van de machtig hoge uitlopers van de Himalaya. En daar tussen in wachten steppen, Siberische naaldbossen én de restanten van de Goelagarchipel: hier in het desolate Kazachstan sloten de Sovjets in de jaren 50 hun ergste tegenstanders op.

We vervolgen onze reis in Oezbekistan, waar hoge bergen, prachtige historische steden en woestijn elkaar afwisselen. De ene dag sta je oog in oog met besneeuwde bergtoppen, de volgende dag rijd je op een kameel langs nomadenkampen door de woestijn. Oezbekiestan vormt de springplank voor onze meest off the beaten track bestemming: Tajikistan.

Dit onbekende land wordt ook weleens het 'dak van de wereld' genoemd. Tajikistan is voor 90% bergachtig en je vindt hier toppen van meer dan 7000 meter hoog. Ook wij trekken hier na een paar dagen in de leuke hoofdstad Dushanbe naar de bergen voor een onvergetelijk bezoek aan een uniek Sovjet wellness resort en de azuurblauwe wateren van het Iskanderkul-meer. Een mooi voorproefje op het natuurschoon van onze laatste halte: het wandelparadijs Kirgizië, waar wij onze reis na drie indrukwekkende weken beëindigen.

Lijkt deze epische rondreis je wel wat? Eastpackers biedt deze complete reis door Centraal-Azië tijdelijk aan voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 2299. Vroege beslissers krijgen bovendien extra korting. Onze prijs is inclusief retourvlucht, alle andere transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Nu met € 300 korting boekbaar voor 2024!
Klik om de code te onthullen
024

Speciale vroegboekprijs

 • Inclusief alle activiteiten
 • Retourvlucht 
 • Klimaatbewust reizen, met het lokale OV
 • Overnachten bij de locals
 • Slapen in de woestijn 
 • Vijf(!) nachttreinen
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Centraal-Azië

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 18 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Een groot deel over land dankzij uitstekende nachttreinen

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

De reis met vertrek op zaterdag 29 juli is vol. De reis met vertrek op 22 juli is eveneens vol. Als je je aanmeldt, kom je op de wachtlijst. Je hoeft niets te betalen totdat er een plek vrij komt.

9 man
9 vrouw
1 vrij
14 solo
4 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor museale metro's, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Misschien dat de Sovjet-architectuur in Bishkek hem daarom zo aanspreekt.

Wil je Hans vragen wat de magie is van Centraal-Azië? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl