Secrets of Slovenia - Summer Edition

15 - 22 augustus 2021

Prachtige natuur en de drie grootste steden van Slovenië: ga mee op het nieuwste zomeravontuur van Eastpackers: Secrets of Slovenia!

Max 11 deelnemers
Fantastische natuur
Hippe steden
Met het lokale OV
Bepaal je eigen prijs
Alles over deze reis

Prachtige natuur en de leukste steden van Slovenië: ga mee op het nieuwste zomeravontuur van Eastpackers: Secrets of Slovenia! Tijdens deze reis krijg je een compleet beeld van deze vooruitstrevende voormalige Joegoslavische republiek. Naast de gezellige hoofdstad Ljubljana en de studentenstad Maribor, trek je de prachtige natuur in van deze parel van de Alpen. Je bezoekt de betoverende meren van Bled en Bohinj, wandelt door de Mostnica kloof en het hooggebergte en neemt op de slotdag een duik in de Adriatische Zee. En het beste is: je bepaalt zelf wat je betaalt,  want deze reis is onderdeel van het Eastpackers Pay-What-You-Want concept in Coronatijd. 

Slovenië ligt tegen de Alpen aan en het berglandschap is ronduit majestueus. Één van de hoogtepunten is het meer (met kasteel dat erover uitkijkt) in Bled, ingeklemd tussen het hooggebergte. We maken een hike rond het meer waarbij we naast het kasteel ook de villa bezoeken, waar de voormalige Joegoslavische leider Josip Broz Tito regelmatig beroemde gasten ontving. Vanuit Bled gaan we de gebaande paden af: we bezoeken het minder bekende meer van Bohinj, waar we twee nachten verblijven in een prachtig decor, en maken een hike door de prachtige Mostnica kloof. Ook staat een tocht met één van de mooiste kabelbanen van Europa op het programma: de Vogel Gondel, die ons naar een plateau brengt, vanwaar fantastische bergwandelingen zijn te maken.

Naast natuurschoon, biedt deze reis langs de geheimen van Slovenië ook een kennismaking met de leukste steden van het land. Hoofdstad Ljubljana is een levendige stad met een prachtig historisch centrum en veel leuke restaurants en café’s, waar het in de zomer uitstekend vertoeven is. We laten je hier onder andere kennismaken met het Joegoslavische verleden van Slovenië in het nationale museum, maar staan ook stil bij actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het land.

Onderweg komen we langs de mediterrane kustplaats Koper. Eens voeren de schepen naar het rijke Venetië af en aan, maar nu is Koper vooral een rustige Sloveense badplaats. In deze stad zie je de Italiaanse invloed nog wel terug in de prachtige architectuur. Het is een genot om door de smalle straatjes te slenteren en een terrasje te pakken op het Tito plein. Of ga lekker luieren aan het stadsstrand.

We sluiten de reis af in Maribor, de tweede stad van het land. Maribor is een super levendige studentenstad en bovendien maak je onder andere kennis met de Sloveense wijncultuur. In het centrum bevindt zich de oudste wijnstok ter wereld. Bij Maribor ligt tevens het Pohorje Massief, een onontdekt gebergte van glooiende, beboste heuvels en kale rotsen, waar we een mooie (desgewenst elektrische) mountainbiketocht maken.

Zoals voor al onze avontuurlijke reizen in Coronatijd geldt ook voor Secrets of Slovenia: je bepaalt zelf wat je betaalt! En gaat de reis onverhoopt niet door,  bijvoorbeeld vanwege een oranje reisadvies voor Slovenië? Dan doen wij niet moeilijk en krijg je je geld terug. Dat is de zekerheid Eastpackers je biedt in deze onzekere tijd.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Natuur
Avontuur
Steden
Geschiedenis
Cultuur

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Transfers tussen steden
 • Chille accommodaties
 • Off the beaten track activiteiten
 • Alle entreegelden en excursies
 • Dagelijks ontbijt
 • Eigen enthousiaste reisbegeleiding
 • CO₂ compensatie

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Slovenië

 • Compact programma

 • Kleine groep van max 11 deelnemers

 • Bepaal zelf wat je betaalt

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar.

Er zijn twee groepen (max 11 deelnemers per groep, met eigen reisleider) met gegarandeerd vertrek.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

12 man
10 vrouw
0 vrij
14 solo
8 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Sjoerd Rooijakkers. Sjoerd is de Russofiel van Eastpackers, maar als backpackende student en inmiddels jonge ambtenaar is hij in bijna alle landen van Oost-Europa en de Balkan meermaals geweest. Je maakt Sjoerd wakker voor monsterlijke betonnen bouwwerken, maar ook voor een avontuurlijke wandeling of een goede kroegentocht. 

Wil je Sjoerd vragen waarom Slovenië hét Ruslandalternatief van deze zomer is? 

info@eastpackers.nl

FAQ