Secrets of Slovenia - Summer Edition

15 - 22 augustus 2021

Prachtige natuur en de drie grootste steden van Slovenië: ga mee op het nieuwste zomeravontuur van Eastpackers: Secrets of Slovenia!

Max 11 deelnemers
Fantastische natuur
Hippe steden
Met het lokale OV
Bepaal je eigen prijs
Alles over deze reis

Prachtige natuur en de leukste steden van Slovenië: ga mee op het nieuwste zomeravontuur van Eastpackers: Secrets of Slovenia! Tijdens deze reis krijg je een compleet beeld van deze vooruitstrevende voormalige Joegoslavische republiek. Naast de gezellige hoofdstad Ljubljana en de studentenstad Maribor, trek je de prachtige natuur in van deze parel van de Alpen. Je bezoekt de betoverende meren van Bled en Bohinj, wandelt door de Mostnica kloof en het hooggebergte en neemt op de slotdag een duik in de Adriatische Zee. En het beste is: je bepaalt zelf wat je betaalt,  want deze reis is onderdeel van het Eastpackers Pay-What-You-Want concept in Coronatijd. 

Slovenië ligt tegen de Alpen aan en het berglandschap is ronduit majestueus. Één van de hoogtepunten is het meer (met kasteel dat erover uitkijkt) in Bled, ingeklemd tussen het hooggebergte. We maken een hike rond het meer waarbij we naast het kasteel ook de villa bezoeken, waar de voormalige Joegoslavische leider Josip Broz Tito regelmatig beroemde gasten ontving. Vanuit Bled gaan we de gebaande paden af: we bezoeken het minder bekende meer van Bohinj, waar we twee nachten verblijven in een prachtig decor, en maken een hike door de prachtige Mostnica kloof. Ook staat een tocht met één van de mooiste kabelbanen van Europa op het programma: de Vogel Gondel, die ons naar een plateau brengt, vanwaar fantastische bergwandelingen zijn te maken.

Naast natuurschoon, biedt deze reis langs de geheimen van Slovenië ook een kennismaking met de leukste steden van het land. Hoofdstad Ljubljana is een levendige stad met een prachtig historisch centrum en veel leuke restaurants en café’s, waar het in de zomer uitstekend vertoeven is. We laten je hier onder andere kennismaken met het Joegoslavische verleden van Slovenië in het nationale museum, maar staan ook stil bij actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het land.

Onderweg komen we langs de mediterrane kustplaats Koper. Eens voeren de schepen naar het rijke Venetië af en aan, maar nu is Koper vooral een rustige Sloveense badplaats. In deze stad zie je de Italiaanse invloed nog wel terug in de prachtige architectuur. Het is een genot om door de smalle straatjes te slenteren en een terrasje te pakken op het Tito plein. Of ga lekker luieren aan het stadsstrand.

We sluiten de reis af in Maribor, de tweede stad van het land. Maribor is een super levendige studentenstad en bovendien maak je onder andere kennis met de Sloveense wijncultuur. In het centrum bevindt zich de oudste wijnstok ter wereld. Bij Maribor ligt tevens het Pohorje Massief, een onontdekt gebergte van glooiende, beboste heuvels en kale rotsen, waar we een mooie (desgewenst elektrische) mountainbiketocht maken.

Zoals voor al onze avontuurlijke reizen in Coronatijd geldt ook voor Secrets of Slovenia: je bepaalt zelf wat je betaalt! En gaat de reis onverhoopt niet door,  bijvoorbeeld vanwege een oranje reisadvies voor Slovenië? Dan doen wij niet moeilijk en krijg je je geld terug. Dat is de zekerheid Eastpackers je biedt in deze onzekere tijd.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Natuur
Avontuur
Steden
Geschiedenis
Cultuur

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Transfers tussen steden
 • Chille accommodaties
 • Off the beaten track activiteiten
 • Alle entreegelden en excursies
 • Dagelijks ontbijt
 • Eigen enthousiaste reisbegeleiding
 • CO₂ compensatie

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Slovenië

 • Compact programma

 • Kleine groep van max 11 deelnemers

 • Bepaal zelf wat je betaalt

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar.

Er zijn twee groepen (max 11 deelnemers per groep, met eigen reisleider) met gegarandeerd vertrek.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

12 man
10 vrouw
0 vrij
14 solo
8 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Sjoerd Rooijakkers. Sjoerd is de Russofiel van Eastpackers, maar als backpackende student en inmiddels jonge ambtenaar is hij in bijna alle landen van Oost-Europa en de Balkan meermaals geweest. Je maakt Sjoerd wakker voor monsterlijke betonnen bouwwerken, maar ook voor een avontuurlijke wandeling of een goede kroegentocht. 

Wil je Sjoerd vragen waarom Slovenië hét Ruslandalternatief van deze zomer is? 

info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar en comfortabel is deze reis?

Dit is een afwisselende reis met natuur, cultuur en geschiedenis. Een basisconditie is voldoende.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Vanwege de Coronasituatie deel je geen sanitair met andere reizigers en slapen maximaal 4 deelnemers met minimaal 1.5 meter afstand in dezelfde kamer.

Slovenië ligt zuidelijker en heeft een landklimaat dus het is 's zomers warmer dan in Nederland. In de bergen kan het kouder zijn en regen is ook nooit uitgesloten. Zorg dus dat je comfortabele kleding hebt en iets tegen de regen. Goede (wandel)schoenen zijn geen overbodige luxe voor de hikes.

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 15 per persoon per nacht en € 30 per persoon per nacht voor een eenpersoonskamer. Voor deze reis met zeven overnachtingen komt dat neer op 105 euro per persoon voor een tweepersoonskamer en 210 euro voor een eenpersoonskamer. Deze kosten vallen buiten het Pay-What-You-Want aanbod.

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De Sloveense keuken serveert veel vleesgerechten, maar het is al lang niet meer zo dat de enige groente een simpele salade is. Met name in de steden is er een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden, maar houd er rekening mee dat de menukeuze voor deelnemers die een speciaal dieet volgen soms beperkt(er) kan zijn.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Voor deze reis geldt een Pay-What-You-Want aanbod. Je betaalt voor vertrek een borg en bepaalt na vertrek wat je de reis waard vond. Eastpackers gebruikt je borg om je reiskosten (vluchten, transfers ter plekke en alle lokale OV), overnachtingen en alle activiteiten (vooruit) te betalen. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Slovenië is geen erg dure vakantiebestemming. Reken op circa € 15 - € 20 per dag voor maaltijden, afhankelijk van je bestedingspatroon.

Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig, tot maximaal € 50 afhankelijk van grootte en gewicht. Je kunt bij het boeken ook aangeven of je een reisverzekering wil afsluiten. Optionele kosten vallen buiten het Pay-What-You-Want aanbod.

Is een coronavaccinatie of negatieve test verplicht voor deelname?

Eastpackers organiseert geen reizen naar bestemmingen die uitsluitend toegankelijk zijn voor reizigers met een Coronavaccinatie. Wanneer een negatieve Coronatest vereist is, zijn deelnemers zelf verantwoordelijk om een negatief testbewijs mee te nemen. 

Betekent Pay-What-You-Want dat ik niets hoef te betalen voor deze reis?

Voor reizigers en reisorganisaties heeft de uitbraak van het Coronavirus tot veel onzekerheid geleid. In veel landen hebben overheden maatregelen genomen die toerisme bemoeilijkten of onmogelijk maakten. De huidige situatie vraagt daarom om flexibiliteit en creativiteit, en het besef dat we ons in een unieke situatie bevinden die ons voor logistieke en financiële uitdagingen stelt.

Als stichting zonder winstoogmerk hebben wij de afgelopen jaren een buffer opgebouwd waarmee we de huidige situatie aankunnen. Wij hebben niet geïnvesteerd in dure kantoorpanden of marketingcampagnes en werken grotendeels met liefhebbers, die op vrijwillige basis hun tijd, kennis en enthousiasme inzetten. Omdat reizen organiseren onze passie is, willen we het onze reizigers zo aantrekkelijk mogelijk maken om samen met ons op verantwoorde wijze unieke plekken te bezoeken.

We kunnen dit jaar minder dan anders garanderen dat alles zal gaan volgens plan, en daarom vragen we geen vaste prijs voor deze reis. We garanderen wel dat we ons maximaal inzetten om jou, ondanks de onzekere situatie, een bijzondere reiservaring te bezorgen. We hopen dat je onze inzet op waarde schat en dat Eastpackers ook in het tijdperk ná Corona voor jou en anderen mooie reizen mag blijven aanbieden. Om dat mogelijk te maken hopen wij op een bijdrage die recht doet aan onze inzet en de kosten die we maken.

Kan ik een lagere borg betalen?

Eastpackers gebruikt de borgsom om de kosten voor vervoer, accommodaties en activiteiten vooruit te betalen. Wij vragen een borg waarvan de hoogte ongeveer gelijk staat aan de totale kosten per persoon die wij vóór vertrek maken. Ons Pay-What-You-Want aanbod is daarmee geen vrijblijvende optie op deze reis. Na jouw boeking gaan wij namelijk meteen voor je aan de slag en maken wij kosten die we niet kunnen terugkrijgen als je onverhoopt besluit om toch niet mee te gaan. Je kunt dus niet zelf de hoogte van de borg kiezen.

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. We zullen je vragen om je zo snel mogelijk af te zonderen van de groep en raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. Als je de reis door ziekte afbreekt, geldt het Pay-What-You-Want aanbod van Eastpackers onverkort. Je loopt dus geen risico.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers organiseert geen reizen naar bestemmingen met een negatief (oranje/rood) reisadvies. Als in weken voor vertrek een negatief reisadvies geldt voor Slovenië kun je je geld terug krijgen of kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen die wél doorgang kunnen vinden.

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackersreis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in Slovenië. Wij bieden deze reis aan omdat we er vertrouwen in hebben dat wij in Slovenië een mooie, avontuurlijke reis kunnen aanbieden, waarbij we alle geldende veiligheidsvoorschriften naleven. De Coronasituatie is echter zonder precedent in onze (reis)geschiedenis, wat betekent dat wij soms zullen moeten improviseren om ons aan te passen aan veranderende omstandigheden. Dit vraagt ook om flexibiliteit van onze deelnemers. Omdat de reisroute en het programma niet in beton zijn gegoten, hanteren wij een Pay-What-You-Want prijsstelling. Als deelnemer bepaal je na afloop van de reis zelf wat je de reiservaring waard vond.