1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Magic of Montenegro

27 Apr | 5 mei 2023

Ontdek de prachtige kusstrook, het hooggebergte, meren én levendige steden zoals Podgorica en Cetinje tijdens deze complete Eastpackers rondreis door de parel van de Balkan: het compacte, veelzijdige Montenegro.

Max 19 deelnemers
Prachtige treinreizen
Veel cultuur
Mooie hotels
Super lage prijs
Hoge bergen
Alles over deze reis

Ontdek met Eastpackers de schoonheid van de parel van de Balkan: het veelzijdige Montenegro. Dit land is drie keer zo klein als Nederland, maar heeft alles te bieden voor de ultieme cultuur & natuurvakantie: een fantastische kusstrook met historische steden, hoge bergen en azuurblauwe meren. Tijdens deze nieuwe rondreis zie je het allemaal, want we reizen met trein en bus kriskras door het land. En het beste nieuws? Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs vanaf € 1099

Montenegro was één van de laatste gebieden die zich afscheidde van het voormalige Joegoslavië en is pas sinds 2006 onafhankelijk. Het land wordt sindsdien langzaam door toeristen ontdekt, want de mond-op-mond reclame doet haar werk: Montenegro biedt het beste en mooiste van de Balkan op een piepklein oppervlakte. Binnen een uur reis je hier van de hoogste bergtoppen, met eeuwige sneeuw, naar de prachtige kust met historische steden uit de tijd dat de Adriatische Zee werd gedomineerd door handelaren en kooplui uit Venetië.

De Italiaanse overheersing van de Balkankust duurde tot 1795 en heeft haar sporen nagelaten, bijvoorbeeld in de prachtige stadjes Kotor en Budva. Tegelijk zie je in Montenegro ook volop overblijfselen uit de socialistische periode na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdstad Podgorica is daar een goed voorbeeld van, maar ook elders in het land stuit je op enorme monumenten en mausolea. Montenegro was een belangrijk strijdtoneel in de Tweede Wereldoorlog, waarin de socialisten onder leiding van Josip Broz Tito er uiteindelijk in slaagden om de Nazi's te verslaan.

Na het bezoek aan Montenegro trakteren wij je nog op een spectaculaire afsluiter in Dubrovnik (Kroatië). Deze stad ligt nu weliswaar in een ander land, maar is historisch nauw verbonden met de kustregio van Montenegro. Dat zie je goed terug in de architectuur. Dubrovnik is één van de mooist bewaard gebleven ommuurde steden ter wereld, en met reden een populaire toeristische bestemming. Wij bezoeken deze stad vóór het hoogseizoen begint en nemen je mee, buiten de gebaande paden voor een wandeling door de heuvels rond de stad, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op de vesting en de eilandengroepen in zee.

Je maakt deze unieke reis met Eastpackers al vanaf € 1099 en er gelden extra jubileumkortingen voor vroege beslissers. De prijs is inclusief alle transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Lage non-profit prijs Geen code nodig

Speciale jubileumprijs

 • Inclusief alle activiteiten
 • Retourvlucht 
 • Bijzondere accommodaties
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Natuur, cultuur én geschiedenis
 • Heerlijk eten
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Montenegro in 8 dagen

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 19 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Mooie accommodaties

 • Inclusief Dubrovnik in Kroatië

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 20 tot circa 38 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

6 man
13 vrouw
0 plek beschikbaar
17 solo
2 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Milo van Bokkum. Milo werkt al vijf jaar bij Eastpackers en begeleidde naast zijn baan als journalist reizen van Polen tot Japan en van de poolcirkel tot de Middellandse Zee. Hij heeft daardoor zelf al jarenlang geen vakantie gevierd maar dat maakt hem niks uit, want hij vindt niks leuker dan deelnemers meenemen hippe cafés, afgelegen natuurgebieden en Balkanflats. 

Wil je Milo vragen wat de magie is van reizen door Montenegro, met het lokale openbaar vervoer? 

info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl