1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Magic of Montenegro

27 Apr | 5 mei 2023

Ontdek de prachtige kusstrook, het hooggebergte, meren én levendige steden zoals Podgorica en Cetinje tijdens deze complete Eastpackers rondreis door de parel van de Balkan: het compacte, veelzijdige Montenegro.

Max 19 deelnemers
Prachtige treinreizen
Veel cultuur
Mooie hotels
Super lage prijs
Hoge bergen
Alles over deze reis

Ontdek met Eastpackers de schoonheid van de parel van de Balkan: het veelzijdige Montenegro. Dit land is drie keer zo klein als Nederland, maar heeft alles te bieden voor de ultieme cultuur & natuurvakantie: een fantastische kusstrook met historische steden, hoge bergen en azuurblauwe meren. Tijdens deze nieuwe rondreis zie je het allemaal, want we reizen met trein en bus kriskras door het land. En het beste nieuws? Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs vanaf € 1099

Montenegro was één van de laatste gebieden die zich afscheidde van het voormalige Joegoslavië en is pas sinds 2006 onafhankelijk. Het land wordt sindsdien langzaam door toeristen ontdekt, want de mond-op-mond reclame doet haar werk: Montenegro biedt het beste en mooiste van de Balkan op een piepklein oppervlakte. Binnen een uur reis je hier van de hoogste bergtoppen, met eeuwige sneeuw, naar de prachtige kust met historische steden uit de tijd dat de Adriatische Zee werd gedomineerd door handelaren en kooplui uit Venetië.

De Italiaanse overheersing van de Balkankust duurde tot 1795 en heeft haar sporen nagelaten, bijvoorbeeld in de prachtige stadjes Kotor en Budva. Tegelijk zie je in Montenegro ook volop overblijfselen uit de socialistische periode na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdstad Podgorica is daar een goed voorbeeld van, maar ook elders in het land stuit je op enorme monumenten en mausolea. Montenegro was een belangrijk strijdtoneel in de Tweede Wereldoorlog, waarin de socialisten onder leiding van Josip Broz Tito er uiteindelijk in slaagden om de Nazi's te verslaan.

Na het bezoek aan Montenegro trakteren wij je nog op een spectaculaire afsluiter in Dubrovnik (Kroatië). Deze stad ligt nu weliswaar in een ander land, maar is historisch nauw verbonden met de kustregio van Montenegro. Dat zie je goed terug in de architectuur. Dubrovnik is één van de mooist bewaard gebleven ommuurde steden ter wereld, en met reden een populaire toeristische bestemming. Wij bezoeken deze stad vóór het hoogseizoen begint en nemen je mee, buiten de gebaande paden voor een wandeling door de heuvels rond de stad, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op de vesting en de eilandengroepen in zee.

Je maakt deze unieke reis met Eastpackers al vanaf € 1099 en er gelden extra jubileumkortingen voor vroege beslissers. De prijs is inclusief alle transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Lage non-profit prijs Geen code nodig

Speciale jubileumprijs

 • Inclusief alle activiteiten
 • Retourvlucht 
 • Bijzondere accommodaties
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Natuur, cultuur én geschiedenis
 • Heerlijk eten
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Montenegro in 8 dagen

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 19 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Mooie accommodaties

 • Inclusief Dubrovnik in Kroatië

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 20 tot circa 38 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

6 man
13 vrouw
0 plek beschikbaar
17 solo
2 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Milo van Bokkum. Milo werkt al vijf jaar bij Eastpackers en begeleidde naast zijn baan als journalist reizen van Polen tot Japan en van de poolcirkel tot de Middellandse Zee. Hij heeft daardoor zelf al jarenlang geen vakantie gevierd maar dat maakt hem niks uit, want hij vindt niks leuker dan deelnemers meenemen hippe cafés, afgelegen natuurgebieden en Balkanflats. 

Wil je Milo vragen wat de magie is van reizen door Montenegro, met het lokale openbaar vervoer? 

info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een actieve reis met een afwisselend programma. 

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn. Het is over het algemeen mooi lenteweer, maar in de bergen ligt nog sneeuw en is het kouder.  

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties. De accommodaties op deze reis zijn gemiddeld genomen wat luxer dan op andere Eastpackers reizen. Je deelt een kamer met maximaal 3 andere medereizigers, maar kunt ook een 2-persoonskamer of een 1-persoonskamer boeken. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 120 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 240. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

Montenegro is zoals veel Balkanlanden een paradijs voor vleesliefhebbers. Vegetariërs zullen de menukeuze beperkter vinden, maar gelukkig is er de afgelopen jaren veel veranderd en vind je nu bijna overal op de kaart alternatieven zoals vegetarische pastagerechten of gerechten met kaas en bonen. Ook de nationale salade Shopska is een heerlijke optie. Volg je een speciaal dieet? Laat het ons dan van te voren weten, zodat wij bij de restaurantkeuze hier mogelijk rekening mee kunnen houden. 

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. We verwachten geen COVID beperkingen op deze reis. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen. 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor de lunch en diner. Reken daar voor op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek, dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (oranje/rood) reisadvies geldt. Wanneer voor één of meerdere bestemmingen tijdens deze reis in de periode voor vertrek een negatief reisadvies geldt, passen wij waar mogelijk de route aan. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl