Inspiratiereis Jong Achterhoek

16 - 19 maart 2023

De Inspiratiereis Jong Achterhoek 2023 biedt het beste van twee hippe hoofdsteden: Vilnius en Riga!

Lekker lokaal eten en drinken
Hippe hoofdsteden
Afwisselende activiteiten
Boeiende stadswandelingen
Alles over deze reis

Laat je inspireren door de laatste ontwikkelingen op het gebied van de digitale transitie, groene innovatie, industry 4.0 en stedelijke vernieuwing in het Baltische Zeegebied. Tijdens deze inspiratiereis brengen we een bezoek aan verschillende slimme bedrijven, tech-hotspots en andere spannende bestemmingen in de hoofdsteden van Litouwen en Letland. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om te netwerken met de andere deelnemers en te genieten van lokale cuisine en het nachtleven. 

De inspiratiereis start op Eindhoven Airport, vanwaar we in een paar uurtjes naar Litouwse hoofdstad Vilnius vliegen. Hier brengen we onder andere een bezoek aan de Nederlandse ambassade, één van de grootste zakencentra van Noord-Europa en een ondernemershotspot. Vilnius is de afgelopen jaren getransformeerd in één van de hipste start-up hoofdsteden van Europa, mede geholpen door een grote groep progressieve ontwikkelaars en ondernemers die het repressieve buurland Wit-Rusland hebben verlaten.

Na een vol inhoudelijk programma op vrijdag, nemen we tijdens de weekenddagen ruim de tijd voor het ontdekken van de prachtige historische binnensteden van Vilnius en Riga. In beide steden zijn zowel het tragische verleden onder de Sovjetoverheersing als de glorietijd in de Middeleeuwen nooit ver weg. Vilnius en Riga zijn anno 2023 bovendien echte gastronomische hotspots, met geweldige bars en restaurants, waar we volop ideeën zullen uitwisselen en zullen netwerken.

Eastpackers biedt deze boordevolle inspiratiereis nu al aan vanaf € 299!

Programma
Data & Prijzen
Kleine lettertjes

Deze reis

Innovatie en inspiratie
Industry 4.0
Netwerken
Eten & drinken
Nachtleven

Inclusief

 • Inclusief drie vluchten
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Afwisselende activiteiten
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van twee hoofdsteden

 • Uniek afwisselend programma

 • Groep van max 27 deelnemers

 • Lage non-profit prijs

 • Interessante werkbezoeken

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Veel aandacht voor economie, innovatie & cultuur.

Dit moet je verder weten over deze reis

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers.  Wist je trouwens dat Hans' een jaar in Litouwen woonde om vrijwilligerswerk te doen? Met deze inspiratiereis keert hij terug naar de gebieden waar zijn reisfascinatie begon en die hij beter kent dan menig plaats in Nederland. 

Wil je Hans vragen waarom de Baltische Staten en Scandinavië blijven fascineren? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een actieve trip met een afwisselend programma. Er is echter ook genoeg ruimte voor vrije tijd en een eigen invulling van de reis. 

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Je deelt een kamer en sanitair met maximaal 4 andere deelnemers, tenzij je een tweepersoonskamer of een één-persoonskamer bijboekt. 

Het vroege voorjaar in de Baltische Staten is meestal redelijk fris en onvoorspelbaar. Het kan nog wel eens sneeuwen, maar meestal is het weer vergelijkbaar met Nederland: afwisselend bewolkt, zonnig en een bui met temperaturen rond de 10 graden Celcius.  

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 75 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 150. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn prima bestemmingen voor vegetariërs.  Andere diëten (veganisme, glutenvrij, lactosevrij) kunnen ook worden geaccommodeerd, maar houd rekening met een beperkte menukeuze.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de nachttrein). Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 20 - 30 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon.  Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen.

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren. Bij een rood reisadvies of een quarantaineplicht bij thuiskomt wordt de reis altijd geannuleerd.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen.

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen.

Heeft de oorlog in Oekraïne invloed op deze reis?

Letland en Litouwen zijn lid van de EU en NAVO. De oorlog in Oekraïne leidt tot volop zichtbare uitingen van steun voor de Oekraïners in het straatbeeld van Vilnius en Riga. De oorlog heeft nadrukkelijk geen invloed op de veiligheidssituatie in beide landen. Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is voor beide bestemmingen "groen".  Dat is het laagste risiconiveau. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl