Participant Portal - Coördinerend

ESC Logo
Eliava
Gefeliciteerd! Je bent aangenomen voor een project via het European Solidarity Corps (ESC). Maar voordat je kunt vertrekken moet je nog een aantal stappen doorlopen die je hieronder kunt lezen. Neem hiervoor eerst contact op met je mentor, Eliava of Alizée | 070 2620000 I esc@eastpackers.nl
IMG 20220611 WA0155[2519]

Stap 1: Het ESC Volunteering Contract

In het ESC Volunteering Contract geef je aan dat je instemt met de rechten en verantwoordelijkheden die bij een ESC project horen. We vragen je om het formulier hieronder te downloaden, de geel gemaakte velden in te vullen, het contract te ondertekenen en naar ons op te sturen via de mail (esc@eastpackers.nl)

Stap 2: ESC registratieformulier

Vul het registratieformulier hieronder in door op de uitschuifbare balk te klikken. We hebben deze gegevens nodig om je reis te kunnen boeken, een verzekering voor je af te sluiten en je ouders of achterblijvers te informeren in het onwaarschijnlijke geval van calamiteiten vóór of tijdens je project.

Landkaart

Stap 3: Activity Agreement

Dit is het belangrijkste document. In het activity agreement staat namelijk alles over de werkzaamheden die je gaat doen, huisvesting, hoogte van je zakgeld/eetgeld en wat je aan taalondersteuning kunt verwachten. Je gastorganisatie zal dit contract invullen maar je kunt hier zelf ook input op geven. Het contract dient uiteindelijk door je gastorganisatie, door jou en door ons als zendorganisatie te worden ondertekend. Je kunt een format voor het Activity Agreement hieronder downloaden. Het is belangrijk dat alle geel gearceerde informatie wordt ingevuld.

Stap 4: Voorbereidende training

In aanvulling op het gesprek met je mentor, organiseert het Nederlands Jeugdinstituut een voorbereidende training in Utrecht (of online). Tijdens deze training leer je andere vrijwilligers kennen die net als jij op het punt staan om ESC te gaan doen. Ook leer je hoe je het meeste uit je ESC tijd kunt halen en wat je kunt doen bij problemen. Wij raden je aan om aan deze training deel te nemen. Dit is gratis en je reiskosten naar Utrecht worden vergoed. Je kunt je aanmelden door het formulier in te vullen die je ongeveer één maand voor de zenddag zult ontvangen.

Adres training: Churchilllaan 11, 3527 GV Utrecht

Full travel suitcase on grey background, opened case with travel clothing, accessories. Banner mockup with copy space. Travel or tourism, vacation, holiday concept
Landkaart

Stap 5: Laatste check

Het is goed om twee weken voor vertrek te kijken of alles geregeld is. Hulp nodig? Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met je mentor.

 Weet je alle reisgegevens?

Is je activity agreement getekend?

Heb je bericht van HENNER ontvangen over de aanvullende zorgverzekering?

Heb je eventuele vaccinaties geregeld?

Heb je, indien nodig, een visum geregeld of hier afspraken over gemaakt? 

logo_NJI
ESC Logo
Erasmus+ Logo