Grand Tour: Great Civilizations

1 | 25 augustus 2024

 

Ga mee op een epische ontdekkingsreis per trein en schip, dwars door de Balkan, naar de bakermat van de klassieke beschaving: het oude Rome, Athene & Constantinopel (Istanbul). 

Max 14 deelnemers
Volledig over land
De mooiste natuur
Fascinerende geschiedenis
Geweldige steden
Alles over deze reis

Grand Tour: Great Civilizations neemt je mee op een onvergetelijke reis, geheel over land, van Nederland naar de bronnen van de klassieke beschaving: het oude Athene, Rome en Istanbul. Onderweg doorkruis je per trein de Balkan en het machtige Turkije en steek je per boot de Middellandse en Adriatische Zee over naar Griekenland en Italië. Zo verbindt onze Grand Tour van 2024 de overblijfselen van drie grote beschavingen op de grens van Oost en West in één grenzeloos zomeravontuur. 

Grand Tour: Great Civilizations is de moderne Eastpackers variant van de fameuze Grand Tour: epische reizen over land, die in de 18e en 19e eeuw vaste prik waren voor avontuurlijke jongvolwassenen. Grote denkers zoals de Duitse dichter Johann Goethe en Franse filosofen als Voltaire en Rousseau, en de Oostenrijkse componistenfamilie Mozart, trokken van Duitsland en Frankrijk, over de Alpen naar de mooiste steden en oude beschavingen van Zuid-Europa. Hier leerden ze over oude culturen en tradities die veel van hun leeftijdsgenoten op dat moment niet kenden.

Wij treden in de voetsporen van deze avonturiers, langs de restanten van de grootste beschavingen en rijken die het zuidoosten van Europa heeft gekend. De Grieken en Romeinen kunnen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, maar wat te denken van de Turken en de Russen? Allemaal drukten ze hun stempel op het gebied tussen de Middellandse, Adriatische en Zwarte Zee; een gebied dat bovendien wordt getypeerd door het mooiste natuurschoon van ons continent: majestueuze bergen, diepe canyons, machtige rivieren en prachtige stranden: we bezoeken het allemaal.

Vanuit Nederland reizen we in 24 dagen met de trein naar het zuidelijkste puntje van Turkije, en vervolgens met de boot en trein weer terug. We houden halt in Roemenië, Bulgarije, Turkije, Griekenland en Italië en bieden de ultieme mix van cultuur, geschiedenis en natuur. Zo bezoeken we oude Romeinse kuuroorden in het zuiden van Roemenië en midden van Turkije, wandelen we over de hoogste toppen van de Balkan in Bulgarije, en varen we over de machtige Donau op de grens van Servië, Bulgarije en Roemenië - een belangrijke handelsroute in de klassieke oudheid, en nog steeds een levensader die West- en Oost-Europa met elkaar verbindt.

Centraal tijdens deze reis staan uitgebreide kennismakingen met de mooiste steden van de klassieke oudheid - Athene en Rome - én Istanboel, dat de rol van de oude klassieken als hotspot van Europa in de 15e eeuw overnam. Tijdens deze reis zijn alle museumbezoeken, rondleidingen, wandelingen en (sportieve) activiteiten inbegrepen, waaronder een luchtballonvaart in Turkije, wildwatersafari in Bulgarije en off road tour door de Peloponnesos in het bergachtige deel van Griekenland. Ook kun je optioneel voor een kleine meerprijs paragliden vanaf de Babadag berg in Zuid-Turkije naar de stranden van Oludeniz, volgens velen de mooiste plek ter wereld om dit te doen. Je maakt deze eenmalige rondreis al vanaf € 1999.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Cultuur
Geschiedenis
Natuur
Eten & drinken
Zon, Zee & strand

Inclusief

 • Inclusief alle transfers
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Luchtballonvaart in Pamukkale
 • Alle entreegelden en excursies
 • Comfortabele overnachtingen
 • Lezingen in de Grand Tour Academia
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Rome, Athene en Istanboel in één reis.

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van max 14 deelnemers

 • Speciale non-profit prijs

 • Luchtballonvaart, paragliden, quad tour

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

Deze reis gaat gegarandeerd door.

3 man
9 vrouw
2 vrij
12 solo
0 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. 

Wil je weten wat de Grand Tour zo uniek maakt? Vraag het hem zelf!

hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl