1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Escape Room Reis 2022

9 - 11 december 2022

De beste escape rooms van Europa in een weekend vól spanning, spelplezier en gezelligheid in de Hongaarse hoofdstad in kerstsfeer.

Max 15 deelnemers
6 escape rooms
Hip Budapest
Directe vluchten
Super lage prijs
Met geldprijs
Alles over deze reis

Ben je fan van escape rooms en toe aan een nieuwe uitdaging? Ga dan mee op de ultieme Eastpackers Escape Room Trip, naar de beste kamers in de bakermat van de escape room: Budapest in Hongarije! Tijdens een weekend bomvol spanning, spel en sightseeing in één van de mooiste steden van Europa speel je niet alleen zes van de beste Escape Rooms, maar leer je de stad ook beter kennen tijdens stadswandelingen, een unieke ‘ruin pub crawl’ en boottocht over de Donau. Eastpackers maakt dit mogelijk vanaf slechts € 339!

Escape Rooms hebben hun oorsprong in oude computerspelletjes, waarin je moet ontsnappen uit een kamer met behulp van aanwijzingen en het oplossen van puzzels met voorwerpen uit de kamer. In 2010 kwam een Hongaar op het idee om dit soort games in het echt te realiseren. De escape room verspreidde zich daarna in rap tempo over de hele wereld: in de VS en ook in Nederland zijn er honderden escape rooms verdeeld over het hele land. Wel is het concept doorontwikkeld: kamers bevinden zich op steeds mooiere locaties waarbij veel aandacht besteed is aan decor en verhaallijnen. Van CSI tot maffia, van Tweede Wereldoorlog tot een bankoverval. Tijdens deze reis speel je allerlei van dit soort scenario’s op heel diverse locaties verspreid door de stad.

Al jaren staat Budapest eenzaam aan de top als de Europese stad met niet alleen de meeste (ruim 150), maar ook de beste escape rooms. Wij maakten een selectie van de allerbeste third en fourth generation kamers. Geen ouderwetse sleuteltjes en slotjes dus, maar high tech elementen, mechanische puzzels en ontspanningsspelen waarin je van kamer naar kamer beweegt.

We spelen voor de lol en de gezelligheid, maar er is ook een competitief element. Elke kamer speel je in een wisselende samenstelling van tussen de 3 en 6 personen. De deelnemer die het beste scoort in de verschillende escape rooms krijgt 50 % korting op deelnemersprijs.

Programma
Data & Prijzen
Kleine lettertjes
Vanaf € 339
Klik om de code te onthullen
E22

Speciale jubileumkorting

 • Inclusief 6 escape rooms
 • Handige vluchttijden
 • Centraal gelegen accommodatie
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Uitgebreid cultureel programma
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • De beste escape rooms

 • Daag jezelf uit tegen andere fans

 • Gezellige groep medereizigers

 • Alle activiteiten én 6 kamers inbegrepen

 • Centraal gelegen super chill hostel

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Ontdek het mooie Budapest in kerstsfeer

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
7 man
7 vrouw
0 vrij
8 solo
6 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Of houdt hij jou uit je slaap.
Wil je Hans vragen waarom je de Zuidelijke Balkan de laatste onontdekte parel van Europa is? 
hans@eastpackers.nl

FAQ

Is deze reis geschikt voor deelnemers met weinig escape room ervaring?

Ja, we spelen verschillende escape rooms in langzaam toenemende complexiteit. De meeste deelnemers zullen al wel ervaring hebben met het spelen van escape rooms, maar dit is geen must.

Kan ik aan minder of meer dan 6 escape rooms deelnemen?

Je bent niet verplicht om aan alle escape rooms deel te nemen. Je betaalt echter wel voor het volledige pakket met zes kamers en er vindt geen restitutie plaats wanneer je uiteindelijk besluit om aan minder ontsnappingsspellen deel te nemen. Wil je nóg meer kamers spelen? Dit is mogelijk op zaterdagavond, hoewel wij je zouden willen uitnodigen om met ons een drankje te drinken in één van de vele hippe kroegen die Budapest rijk is. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 15 per persoon per nacht en € 30 per persoon per nacht voor een eenpersoonskamer. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De Oost-Europese keuken serveert veel vleesgerechten, maar het is al lang niet meer zo dat de enige groente een simpele salade is. Budapest is over het algemeen een prima bestemming voor vegetariërs, en ook andere diëten kunnen worden geaccommodeerd. 

Ik heb al eens een escape room in Budapest gespeeld. Wat nu?

Na aanmelding, krijg je toegang tot jouw persoonlijke boekingspagina. Hier kun je in een notitie bij jouw boeking aangeven welke kamers je al hebt gespeeld. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn (naam kamer, naam bedrijf en indien mogelijk adres). Zo lang dit er minder dan 3 zijn, garanderen wij dat je niet dezelfde kamers zult spelen tijdens deze reis. Heb je eerder deelgenomen aan een Eastpackers Escape Room reis naar Budapest? Dan zijn alle kamers deze keer sowieso nieuw. 

Hoe werkt het competitieve element?

Voor elk ontsnappingsspel wordt de deelnemersgroep opgesplitst in kleinere groepjes van 3 tot 6 personen. Je speelt elke kamer dus in een andere groepssamenstelling, maar hebt hier wel invloed op, doordat je om de beurt een deelnemer aan jouw team kunt toevoegen. Lukt het te ontsnappen? Dan verdien je 5 punten. Er zijn bonuspunten te verdienen voor een snelle tijd. Van elke ontsnapping wordt de gerealiseerde tijd vergeleken met de recordtijd die eerder voor de betreffende kamer is vastgesteld. Hoe dichter jouw team bij de recordtijd in de buurt komt, hoe meer bonuspunten je scoort. En verbreek je een record? Dan krijg je 10 bonuspunten. 

Aan het eind van het weekeinde ontstaat zo een ranglijst met een puntentotaal per individuele deelnemer. De speler die het beste scoort, wint het spel en krijgt de helft van het betaalde deelnemersbedrag terug. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (rood) reisadvies geldt. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl