1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Bosnia Untold

18 | 27 Aug 2023

Ontdek de geheimen van dit woest aantrekkelijke land met een tragisch verleden: van de oorlogsherinneringen in Srebrenica en Sarajevo naar de bergen, canyons en rivieren van het betoverende binnenland.

Max 15 deelnemers
Met het lokale OV
Veel cultuur
Actief programma
Super lage prijs
Mooie bergen
Alles over deze reis

Eastpackers organiseert de ultieme rondreis door het fascinerende Bosnië-Herzegovina. Het land is niet alleen het meest getekend door de burgeroorlog in de jaren 90, maar heeft ook het mooiste natuurschoon én de fraaiste steden van de Balkan te bieden. Tijdens deze complete reis laten wij het verleden én het heden spreken: van Sarajevo naar Srebrenica, en van de machtige bergen aan de grens met Montenegro tot de wilde rivieren van het binnenland. Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs vanaf € 1199!

Voor veel mensen staat Bosnië-Herzegovina nog symbool voor de verschrikkelijke oorlog die het land in de jaren 90 verscheurde en de hoofdstad Sarajevo deels verwoestte. In Srebrenica vond misschien wel de meest traumatische gebeurtenis van de oorlog plaats: hier vonden duizenden Bosnische Moslims de dood, onder het oog van (Nederlandse) VN-militairen, die er niet in slaagden de vrede te bewaren.

Anno 2023 zijn de wonden van de oorlog nog lang niet helemaal geheeld, maar is Bosnië-Herzegovina bovenal een betoverende, voordelige én veilige bestemming voor iedereen die van geschiedenis en actieve vakanties houdt. Het natuurschoon waar de Balkan om bekend staat, is hier misschien wel op zijn indrukwekkendst: hoge bergen, snel stromende rivieren en canyons wisselen elkaar af. En Bosnië heeft geweldige historische steden te bieden, waarvan Mostar en Sarajevo wellicht de bekendste zijn.

De Bosnische hoofdstad Sarajevo is na een drie jaar durende belegering in de jaren negentig uit de as herrezen en bruist in de zomermaanden van de levendigheid. De ligging rondom de bergen van de Dinarische Alpen maakt de stad bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor tochten door de natuur. Ook de andere grotere steden van het land - Tuzla, Zenica en Mostar - hebben hun charme. Tijdens deze reis bezoek je ze allemaal.

Daarmee is deze reis de ultieme mix van (historische) steden én activiteiten in de natuur. We gaan raften op de Nereteva rivier, beklimmen de Jahorina bergtop nabij Sarajevo, kanoën over de Buna rivier door het mooiste dorpje van het land en dalen af tussen de canyons van het Sutjeska National Park. Alle activiteiten zijn bovendien voor iedereen met een normale basisconditie te doen. Eastpackers biedt deze unieke reis aan vanaf € 1199 en er gelden extra jubileumkortingen voor vroege beslissers. De prijs is inclusief alle transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Lage non-profit prijs
Klik om de code te onthullen
023

Speciale jubileumprijs

 • Inclusief alle activiteiten
 • Retourvlucht 
 • De leukste steden
 • De mooiste natuurgebieden 
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Uniek bezoek aan Srebrenica
 • Heerlijk eten
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van de Balkan in 9 dagen

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 19 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Veel sportieve activiteiten

 • Inclusief uitgebreid bezoek Srebrenica

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 20 tot circa 38 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

6 man
7 vrouw
2 plekken beschikbaar
10 solo
3 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Sjoerd Rooijakkers. Hij groeide op in Den Helder (vandaar zijn voorliefde voor lelijke plekken), woonde en werkte in Rusland, maar is verliefd op elke avontuurlijke plek ten oosten van Berlijn. Sjoerd begeleidt reizen voor Eastpackers sinds 2018 en weet alles over politiek, geschiedenis en architectuur. 

Wil je Sjoerd vragen wat de magie is van reizen door Bosnië-Herzegovina met het lokale openbaar vervoer? 

info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een actieve reis met een afwisselend programma. 

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn. Een basisinteresse in de geschiedenis van de regio komt ook van pas, omdat we veel zullen stilstaan bij het roerige verleden van het land. 

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackers reizen zijn geen luxereizen. We slapen afwisselend in goede, gezellige hostels, guesthouses en hotels in meerpersoonskamers (3-6 personen), maar kunt ook een 2-persoonskamer of een 1-persoonskamer boeken. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 150 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 300. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

Bosnië is zoals veel Balkanlanden een paradijs voor vleesliefhebbers. Vegetariërs zullen de menukeuze beperkter vinden, maar gelukkig is er de afgelopen jaren veel veranderd en vind je nu bijna overal op de kaart alternatieven zoals vegetarische pastagerechten of gerechten met kaas, groenten en bonen. Volg je een speciaal dieet? Laat het ons dan van te voren weten, zodat wij bij de restaurantkeuze hier mogelijk rekening mee kunnen houden. 

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. We verwachten geen COVID beperkingen op deze reis. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen. 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor de lunch en diner. Reken daar voor op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek, dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (oranje/rood) reisadvies geldt. Wanneer voor één of meerdere bestemmingen tijdens deze reis in de periode voor vertrek een negatief reisadvies geldt, passen wij waar mogelijk de route aan. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Kan ik voor meerdere personen boeken?

Je kunt met meerdere personen boeken, maar elke reiziger vult individueel het boekingsformulier in. Op die manier beschikken we over de deelnemersgegevens van elke reiziger én kunnen we elke reiziger individueel uitnodigen voor onze Travefy Reisapp, waar je tijdens de reis het programma en alle achtergrondinformatie in kunt terugvinden. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl