Anatolië Express

16 | 25 februari 2024

Dit is de ultieme winterreis door het betoverende Turkije. Reis mee van het bruisende Istanbul langs besneeuwde bossen, bergen en vulkanen naar het onvergetelijke sprookjeslandschap van Cappadocië en de ruïnes van de oude Armeense hoofdstad Ani.

Max 19 deelnemers
Met de trein
Veel cultuur
Wintersportplezier
Super lage prijs
Hoge bergen
Alles over deze reis

Ga mee met Eastpackers naar de laatste onontdekte wereldwonderen op de grens van Europa en Azië. In de Anatolië Express reis je, geheel over land, van het imponerende Istanbul via het sprookjeslandschap van Cappadocië naar de ijzige hoogvlakten van Anatolië naar de Turks-Armeense grens. Onderweg ontdek je de restanten van verdwenen beschavingen, bedwing je besneeuwde bergtoppen en zweef je als een Ottomaanse vorst per luchtballon over een vulkaanlandschap. En het beste nieuws? Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs vanaf € 1249.   

Wellicht denk je bij de ideale bestemming voor een wintervakantie niet meteen aan Turkije, maar een groot deel van dit land gaat maandenlang schuil onder een sprookjesachtig pak sneeuw. Dat is vooral te danken aan de bergketens van Anatolië en het koude landklimaat dat ervoor zorgt dat de temperaturen ‘s winters zelden boven nul uitkomen. Botsende aardplaten en vulkanen hebben daarbij gezorgd voor een spectaculair bergachtig landschap, dat we tijdens deze reis met de beroemde Dogu Ekspress per trein doorkuisen.

Vanuit Istanbul, de magische hoofdstad van het oude Ottomaanse Rijk, zoeken we al snel de sneeuw op. Een boottocht over de Zee van Marmaris brengt ons in Bursa, in de 14e eeuw de belangrijkste stad van Turkije en nu een mooie uitvalsbasis voor het bedwingen van de 2550 meter hoge Uludag. De oude Grieken noemden deze berg "de magische Olympus". Als je hier 's nachts rondloopt, onder een sterrenhemel, terwijl de sneeuw onder je voeten knispert, zul je begrijpen waarom.

Na Bursa doorkruisen we over land - grotendeels met de trein - heel Turkije, van west naar oost. We houden halt in Konya, één van de meest historisch roemruchte steden van het land, voordat we het vulkaanlandschap van Cappadocië ontdekken. Deze regio is met reden één van de populairste toeristische bestemmingen van Turkije, maar in de winter een stuk minder druk dan 's zomers. Als het weer een beetje meezit, nemen wij je graag mee voor een unieke ballonvaart over het gebied. Een onvergetelijke ervaring, die is inbegrepen in het deelnemersbedrag.

Cappadocië is ook het startpunt van onze 18-uur durende treinrit met de magnifieke Dogu Ekspress naar Kars, een voormalige grensplaats in het Russische Tsarenrijk en nu de ruwe parel op de Anatolische hoogvlakte. De stad ligt op bijna 2000 meter hoogte, vlakbij de ruïnes van de oude Armeense hoofdstad Ani én het bevroren Cildir Meer, waar we met paard en slee overheen zullen trekken. Zo is de Anatolië Express een bijzonder afwisselend winteravontuur buiten de gebaande paden. En het beste nieuws? Eastpackers biedt deze reis aan voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 1249. Inclusief de luchtballonvaart en alle andere transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Avontuur
Cultuur
Steden
Wintersport
Nachtleven

Inclusief

 • De mooiste treinreis van Turkije
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Luchtballonvaart in Cappadocië
 • Skipas en materiaalhuur
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Unieke route die je nergens anders vindt

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 19 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Instagram favourite: De Dogu Ekspress

 • Twee fantastische bergketens

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

Deze reis gaat gegarandeerd door.

4 man
5 vrouw
10 vrij
5 solo
4 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe horeca. Turkije behoort sinds een aantal jaar tot zijn favoriete bestemmingen vanwege de grote diversiteit van het land en misschien ook wel omdat hier sinds de Russische invasie van Oekraïne, nog een vleugje van het avontuur te vinden is dat reizen door Rusland ooit zo fascinerend maakte.

Wil je Hans vragen wat de magie is van treinreizen door deze landen op de grens van Europa en Azië? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma. Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het buiten koud is). 

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Als je kiest voor een meerpersoonskamer deel je een kamer (en badkamer) met 2 tot maximaal 7 andere deelnemers. In de meeste gevallen slaap je in een kamer voor 3 of 4 personen. 

Deze winterreis is erg sneeuwzeker. Hoewel de temperaturen in Istanbul, Bursa en Konya redelijk aangenaam kunnen zijn (5 - 15 graden Celcius), vindt het grootste deel van de reis plaats onder winterse omstandigheden. In Anatolië (en ook in Uludag bij Bursa) is de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 0 en - 10 graden. 's Nachts vriest het ongeveer 10 tot 15 graden. Er kan veel sneeuw vallen.  

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. We bieden twee keer de mogelijkheid om te skiën of snowboarden. Als je niet wilt skiën of snowboarden, kun je deelnemen aan een alternatief programma. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 175 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 350. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

Turkije is een redelijke bestemming voor vegetariërs. Je kunt in Turkije overal een goed gevulde linzensoep krijgen en ook vegetarische pides of rijst- en groentegerechten zijn goed verkrijgbaar. Op sommige plekken kan de menukeuze beperkt zijn. In Bursa en Erzurum staat bijvoorbeeld overal een lokale variant van kebab op de kaart, waar de steden bekend om staan. 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en alle activiteiten (waaronder de luchtballonvaart en materiaalhuur en een skipas als je wilt skiën/snowboarden). Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de nachttrein). Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner, optionele bagagekosten in het vliegtuig en (reis)verzekeringskosten. Reken verder op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon.

Is het zeker dat de luchtballonvaart kan doorgaan?

De luchtballonvaart is een unieke ervaring, die weersafhankelijk is. Gelukkig zijn de omstandigheden in Cappadocië zeer gunstig. Gemiddeld is een ballonvaart ongeveer 275 dagen per jaar mogelijk. Het komt echter voor dat er onvoldoende zicht of thermiek is om een ballonvaart veilig mogelijk te kunnen maken.  

Mocht de luchtballonvaart niet door kunnen gaan vanwege ongunstige weersomstandigheden, dan bieden wij een alternatief in de vorm van een avontuurlijke jeepsafari door Cappadocië Je kunt geen geld terug krijgen als de ballonvaart niet door kan gaan. 

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (oranje/rood) reisadvies geldt. Wanneer voor één of meerdere bestemmingen tijdens deze reis in de periode voor vertrek een negatief reisadvies geldt, passen wij waar mogelijk de route aan. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Hoe kies ik voor de optie om pas op zaterdag 17 februari aan te sluiten?

Als je deze reis boekt, kun je in de eerste stap van de boekingsmodule kiezen of je deze reis wilt boeken met vertrek op vrijdag 16 februari of met vertrek op zaterdag 17 februari. De kosten zijn in beide gevallen gelijk. 

Kan ik één boeking maken voor meerdere personen?

Wil je met meerdere personen aan deze reis deelnemen? Maak dan apart, dus individueel, een boeking. Zo hebben wij alle reisgegevens meteen compleet en kunnen wij iedere deelnemer individueel uitnodigen voor onze reisapp Travefy. Wil je een 2-persoonskamer boeken? Dan kun je dit in het aanmeldproces individueel bijboeken. 

Hoeveel bagage mag ik gratis meenemen?

Je kunt kosteloos één stuk handbagage meenemen met maximale afmetingen van 55x40x20 cm en een maximaal gewicht van 10 kg. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl