Anatolië Express

16 | 25 februari 2024

Dit is de ultieme winterreis door het betoverende Turkije. Reis mee van het bruisende Istanbul langs besneeuwde bossen, bergen en vulkanen naar het onvergetelijke sprookjeslandschap van Cappadocië en de ruïnes van de oude Armeense hoofdstad Ani.

Max 19 deelnemers
Met de trein
Veel cultuur
Wintersportplezier
Super lage prijs
Hoge bergen
Alles over deze reis

Ga mee met Eastpackers naar de laatste onontdekte wereldwonderen op de grens van Europa en Azië. In de Anatolië Express reis je, geheel over land, van het imponerende Istanbul via het sprookjeslandschap van Cappadocië naar de ijzige hoogvlakten van Anatolië naar de Turks-Armeense grens. Onderweg ontdek je de restanten van verdwenen beschavingen, bedwing je besneeuwde bergtoppen en zweef je als een Ottomaanse vorst per luchtballon over een vulkaanlandschap. En het beste nieuws? Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs vanaf € 1249.   

Wellicht denk je bij de ideale bestemming voor een wintervakantie niet meteen aan Turkije, maar een groot deel van dit land gaat maandenlang schuil onder een sprookjesachtig pak sneeuw. Dat is vooral te danken aan de bergketens van Anatolië en het koude landklimaat dat ervoor zorgt dat de temperaturen ‘s winters zelden boven nul uitkomen. Botsende aardplaten en vulkanen hebben daarbij gezorgd voor een spectaculair bergachtig landschap, dat we tijdens deze reis met de beroemde Dogu Ekspress per trein doorkuisen.

Vanuit Istanbul, de magische hoofdstad van het oude Ottomaanse Rijk, zoeken we al snel de sneeuw op. Een boottocht over de Zee van Marmaris brengt ons in Bursa, in de 14e eeuw de belangrijkste stad van Turkije en nu een mooie uitvalsbasis voor het bedwingen van de 2550 meter hoge Uludag. De oude Grieken noemden deze berg "de magische Olympus". Als je hier 's nachts rondloopt, onder een sterrenhemel, terwijl de sneeuw onder je voeten knispert, zul je begrijpen waarom.

Na Bursa doorkruisen we over land - grotendeels met de trein - heel Turkije, van west naar oost. We houden halt in Konya, één van de meest historisch roemruchte steden van het land, voordat we het vulkaanlandschap van Cappadocië ontdekken. Deze regio is met reden één van de populairste toeristische bestemmingen van Turkije, maar in de winter een stuk minder druk dan 's zomers. Als het weer een beetje meezit, nemen wij je graag mee voor een unieke ballonvaart over het gebied. Een onvergetelijke ervaring, die is inbegrepen in het deelnemersbedrag.

Cappadocië is ook het startpunt van onze 18-uur durende treinrit met de magnifieke Dogu Ekspress naar Kars, een voormalige grensplaats in het Russische Tsarenrijk en nu de ruwe parel op de Anatolische hoogvlakte. De stad ligt op bijna 2000 meter hoogte, vlakbij de ruïnes van de oude Armeense hoofdstad Ani én het bevroren Cildir Meer, waar we met paard en slee overheen zullen trekken. Zo is de Anatolië Express een bijzonder afwisselend winteravontuur buiten de gebaande paden. En het beste nieuws? Eastpackers biedt deze reis aan voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 1249. Inclusief de luchtballonvaart en alle andere transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Avontuur
Cultuur
Steden
Wintersport
Nachtleven

Inclusief

 • De mooiste treinreis van Turkije
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Luchtballonvaart in Cappadocië
 • Skipas en materiaalhuur
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Unieke route die je nergens anders vindt

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 19 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Instagram favourite: De Dogu Ekspress

 • Twee fantastische bergketens

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

Deze reis gaat gegarandeerd door.

10 man
8 vrouw
1 vrij
10 solo
8 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe horeca. Turkije behoort sinds een aantal jaar tot zijn favoriete bestemmingen vanwege de grote diversiteit van het land en misschien ook wel omdat hier sinds de Russische invasie van Oekraïne, nog een vleugje van het avontuur te vinden is dat reizen door Rusland ooit zo fascinerend maakte.

Wil je Hans vragen wat de magie is van treinreizen door deze landen op de grens van Europa en Azië? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl