Anatolië Express

26 feb | 6 maart 2022

Dit is de ultieme winterreis door het betoverende Georgië en Turkije. Reis mee van het bruisende Tbilisi langs besneeuwde vulkanen en de ruïnes van de oude Armeense hoofdstad Ani naar het onvergetelijke sprookjeslandschap van Cappadocië in het hart van Turkije.

Max 19 deelnemers
Met de trein
Veel cultuur
Skiën op een vulkaan
Super lage prijs
Hoge bergen
Alles over deze reis

Ga mee met Eastpackers naar de laatste onontdekte wereldwonderen op de grens van Europa en Azië. In de Anatolië Express reis je, geheel over land, van de bruisende Georgische hoofdstad Tbilisi naar de Turkse metropool Kayseri, in het hart van de historische regio Anatolië. Onderweg ontdek je de restanten van verdwenen beschavingen, bedwing je besneeuwde bergtoppen en zweef je als een Ottomaanse vorst per luchtballon over het majestueuze vulkaanlandschap van Cappadocië. En het beste nieuws? Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs vanaf € 899  

Wellicht denk je bij de ideale bestemming voor een wintervakantie niet meteen aan Georgië en Turkije, maar een groot deel van deze landen gaat maandenlang schuil onder een sprookjesachtig pak sneeuw. Dat is vooral te danken aan de bergketens van Anatolië en het koude landklimaat dat ervoor zorgt dat de temperaturen ‘s winters zelden boven nul uitkomen. Botsende aardplaten en vulkanen hebben daarbij gezorgd voor een spectaculair bergachtig landschap, dat we tijdens deze reis door beide landen doorkruisen.

Vanuit Tbilisi, dat fantastische Sovjetarchitectuur combineert met hippe bars en restaurants, zoeken we al snel de natuur op. De route is daarna een aaneenschakeling van hoogtepunten. Zo dompel je te midden van de sneeuw in de natuurlijke zwavelbaden van het Kharagauli National Park, sta je oog in oog met de indrukwekkende ruïnes van de oude Armeense hoofdstad Ani en reis je met de fameuze Dogu Ekspress van de Turkse Spoorwegen langs besneeuwde bergen, valleien, canyons en vlakten.

Na zo’n 20 uur in de trein kom je aan in Kayseri, een moderne Turkse metropool die aan de voet ligt van de indrukwekkende stratovulkaan Erciyes (3916 meter hoogte). De vulkaan kwam waarschijnlijk rond het jaar 250 voor Christus voor het laatst tot uitbarsting en stond bij Romeinse geschiedschrijvers bekend als de “vulkaan van de eeuwige sneeuw”. In de winter transformeert Mount Erciyes tot een spectaculair skigebied met 15 moderne liften en meer dan 100 kilometer goed geprepareerde, niet al te moeilijke pistes. Of je nu wilt wandelen, in een sneeuwscooter wilt stappen of de ski’s wilt onderbinden, een winterdag op de  flanken van de vulkaan staat garant voor een onvergetelijke ervaring.

De Erciyes vulkaan is bovendien goed voor nóg meer moois, want de uitbarstingen in het verre verleden hebben bijgedragen aan wellicht het mooiste landschap van Turkije: de lavakolommen van Cappadocië. Door miljoenen jaren van verwering en erosie is hier een majestueus landschap van grotten, canyons en afgesleten lavazuilen ontstaan. Duizenden jaren lang werden de grotten zelfs bewoond door de voorvaderen van de Turken. Zij bouwden enorme steden, op en onder de grond, waarvan wij de grootste (Derinkuyu) bezoeken.

Het besneeuwde sprookjeslandschap van Cappadocië maakt echter de meeste indruk vanuit de lucht. Daarom is een unieke luchtballonvaart bij opkomende zon het slotstuk van deze reis. Afhankelijk van het weer klim je tot circa 500 meter hoogte, waar je ruim een uur lang over het lavalandschap zweeft. En het beste nieuws? Eastpackers biedt deze reis aan voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 899. Inclusief de luchtballonvaart en alle andere transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Avontuur
Cultuur
Steden
Wintersport
Nachtleven

Inclusief

 • De mooiste treinreis van Turkije
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Luchtballonvaart in Cappadocië
 • Skipas en materiaalhuur
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Turkije en Georgië

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 19 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Twee fantastische skigebieden

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

1 man
0 vrouw
18 vrij
1 solo
0 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Misschien dat Georgië daarom tot zijn favoriete bestemmingen behoort. De Dogu Ekspress treinreis door Turkije staat overigens ook al heel lang op zijn bucket list.

Wil je Hans vragen wat de magie is van treinreizen door deze landen op de grens van Europa en Azië? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl