1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Anatolië Express

22 | 30 oktober 2022

Dit is de ultieme treinreis door het betoverende en verrassende Turkije. Reis mee van wereldstad Istanboel door  sprookjesachtig Cappadocië naar de vergeten Armeense ruïnes in het verre oosten van het land.

Max 19 deelnemers
Met de trein
Veel cultuur
Unieke activiteiten
Super lage prijs
Uniek vulkaanlandschap
Alles over deze reis

Ga mee met Eastpackers naar de laatste onontdekte wereldwonderen op de grens van Europa en Azië. In de Anatolië Express reis je, geheel over land, van metropool Istanboel naar het verre oosten van Turkije. Onderweg ontdek je de restanten van verdwenen beschavingen, bedwing je hoge bergen en zweef je als een Ottomaanse vorst per luchtballon over het majestueuze vulkaanlandschap van Cappadocië. En het beste nieuws? Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs vanaf € 999

Wellicht denk je bij een vakantie naar Turkije al gauw aan all-inclusive resorts of een stedentrip naar Istanboel. Maar Turkije is zóveel meer dan uitgestrekte zandstranden en all-you-can-eat buffet. We beginnen in Istanboel, 's lands hoofdstad in all but name. Met een skyline die wordt gedomineerd door talloze moskeeën en minaretten, lijkt de stad zo afkomstig uit Duizend-en-een-nacht. Tijdens ons bezoek treden we buiten de gebaande paden en trekken we naar het minder bekende Aziatische deel van de stad.

Na dit bliksembezoek reizen we per hogesnelheidstrein naar Ankara. Eenmaal aangekomen zul je zien dat alle vooroordelen over deze stad als grijs ambtenarenparadijs het raam uit kunnen. Een bezoek aan de populaire wijk Cankaya kan niet ontbreken. Hier vind je ongelofelijk veel studenten en daardoor misschien wel de hoogste kroegendichtheid van Turkije.

Niet ver ten zuiden van Ankara bevindt zich wellicht het mooiste landschap van Turkije: de lavakolommen van Cappadocië. Door miljoenen jaren van verwering en erosie is hier een majestueus landschap van grotten, canyons en afgesleten lavazuilen ontstaan. Duizenden jaren lang werden de grotten zelfs bewoond door de voorvaderen van de Turken. Het sprookjeslandschap van Cappadocië maakt echter de meeste indruk vanuit de lucht. Daarom is een unieke luchtballonvaart bij opkomende zon één van de hoogtepunten van deze reis.

Na Cappadocië is het feest nog niet voorbij: we zetten onze reis naar het oosten voort met de Dogu Ekspress. Hier wachten Kars en ruïnestad Ani op ons voor een schitterend slotstuk. Je maakt deze unieke reis met Eastpackers al vanaf € 999. Inclusief alle transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Last-Minute Deal
Klik om de code te onthullen
T22

Speciale jubileumprijs

 • Inclusief alle activiteiten
 • Retourvlucht 
 • Bijzondere accommodaties
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Nachttrein dwars door Turkije
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Turkije per trein

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 19 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Unieke ballonvaart boven Cappadocië

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

7 man
5 vrouw
1 plek beschikbaar
8 solo
4 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. De Dogu Ekspress treinreis door Turkije staat overigens ook al heel lang op zijn bucket list.

Wil je Hans vragen wat de magie is van treinreizen door deze landen op de grens van Europa en Azië? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl