Vacature: Reisleider

Eastpackers | Stichting UcDean zoekt enthousiaste reisleiders! Heb je reis-, werk- of studie-ervaring in landen in Oost-Europa, de Balkan en/of voormalige Sovjet-Unie en ervaring met het begeleiden van groepen? Vind je het leuk om jouw kennis te delen met scholieren, studenten en young professionals en heb je een goed verantwoordelijkheidsgevoel? Dan zijn wij mogelijk op zoek naar jou!

Reisleiders worden op freelancebasis ingezet voor onze reizen. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van de groep van vertrek uit Nederland tot terugkomst, verzorgt een inhoudelijk programma ter plekke, hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en bent verantwoordelijk voor een positieve groepsdynamiek. Onze reisleiders vinden hun weg moeiteloos in het lokale openbaar vervoer, houden hun hoofd koel onder onverwachte omstandigheden en weten met veel passie deelnemers enthousiast te maken voor de cultuur en geschiedenis van een verscheidenheid aan landen in ons werkgebied. De reisleiders zijn het visitekaartje van onze stichting.

Eastpackers begeleidt jaarlijks circa 25-30 groepsreizen. De reizen vinden plaats in alle maanden van het jaar, met een piek tussen april en oktober. Als reisleider maak je onderdeel uit van een poule die op oproepbasis intekent om één of meerdere reizen te begeleiden. Op dit moment bestaat het grootste deel van de reizen waarvoor wij begeleiders zoeken uit school- en studiereizen voor middelbare scholen en studieverenigingen. Desgewenst kun je zelf ook een rol spelen in het meedenken over nieuwe reizen, routes en inhoudelijk voorbereiden van reizen. Flexibele inzetbaarheid en beschikbaarheid zijn een pré.

Functie-eisen

  • Je werkt op hbo of universitair niveau;
  • Je hebt aantoonbaar affiniteit met onze doelgroep (scholieren, studenten en young professionals);
  • Je hebt aantoonbare reiservaring in tenminste 5 van de volgende landen of gebieden: Duitsland, Polen, Hongarije, Baltische Staten, Tsjechië, Slowakije, Servië, Bosnië-Herzegovina, Albanië, Roemenië, Bulgarije, Kroatië, Montenegro, de Kaukasus en/of Centraal-Azië;
  • Je hebt kennis van de geschiedenis, cultuur en actuele maatschappelijke ontwikkelingen in Midden,- en Oost-Europa, de Balkan, Kaukasus, Rusland en/of Centraal-Azië;
  • Je hebt ervaring in het begeleiden van groepen;
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels. Aanvullende talenkennis is een pré;
  • Je bent stressbestendig, initiatiefrijk en hebt uitstekende sociale vaardigheden;
  • Je bent minimaal 2 weken per jaar beschikbaar.
  • Je hebt een EHBO-diploma, of bent bereid om deze (op onze kosten) te behalen.

Voorwaarden

Vergoeding                      € 75 – € 150 per reisdag, afhankelijk van de groepsgrootte.

Dienstverband               Oproepbasis (freelance)

Aantal reizen per jaar   Gemiddeld 2 tot 4 reizen per jaar.

Overige voorwaarden   Aspirant-reisleiders gaan éénmaal mee met een ervaren reisleider alvorens tot een freelanceverbintenis wordt overgegaan. Tijdens het aspirant-reisleiderschap is geen vergoeding van toepassing en kan een bijdrage voor een deel van de (on)kosten worden gevraagd die wordt gerestitueerd wanneer tot een verdere samenwerking wordt besloten.

Reageren?

Reageren op deze vacature kan doorlopend tot 31 december 2023 door een e-mail met een korte motivatie (max. 500 woorden) en je CV (max. twee A4) te sturen naar info@eastpackers.nl.

Over Eastpackers | Stichting UcDean

Eastpackers werkt aan het verbeteren van de kennis en het begrip van Nederlandse jongeren en young professionals over voormalig communistische landen in Midden- en Oost-Europa, voormalig Joegoslavië en de voormalige Sovjet-Unie. Wij richten ons met (studie)reizen, vrijwilligerswerk, uitwisselingen en andere activiteiten op een breed publiek van circa 16 tot 39 jaar. Eastpackers | Stichting UcDean wordt geleid door een bestuur, bestaande uit een projectcoördinator, een projectmanager en een financieel manager. Daarnaast werkt Stichting UcDean met vrijwilligers en freelance reisbegeleiders. Eastpackers | Stichting UcDean heeft geen vast kantoor. Medewerkers werken vanuit huis en op vrijdagen vanuit een flexwerkplek, afwisselend in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Medewerkers van Eastpackers | Stichting UcDean zijn gedreven, gepassioneerd en sterk gemotiveerd om hun enthousiasme en kennis voor het werkveld over te dragen op leeftijdsgenoten.