Vacature: Algemeen Bestuurslid

Eastpackers zoekt een enthousiast algemeen bestuurslid om samen met onze medewerkers, vrijwilligers en de vier overige bestuursleden te werken aan het vergroten van de kennis over de voorheen communistische landen in Oost-Europa, de Balkan, Kaukasus, voormalige Sovjet-Unie en Centraal-Azië. 

Ter vervanging van een vertrekkend bestuurslid zoeken wij een enthousiaste vergevorderde student of young professional die met ons mee wilprofe denken over het organiseren van activiteiten in binnen- en buitenland, het professionaliseren van onze organisatie en verbeteren van onze online en offline zichtbaarheid. Wij richten ons op scholieren, studenten en young professionals tussen ongeveer 16 en 39 jaar. Voor hen organiseren wij onder andere internationale school- en studiereizen, avontuurlijke vakanties, vrijwilligerswerkprojecten en culturele activiteiten in Nederland, zoals filmavonden, pubquizzes, boekbesprekingen, excursies en (Oost-Europese) kookworkshops.

Als (algemeen) bestuurslid denk je mee over de verdere ontwikkeling en professionalisering van onze organisatie. Je vindt het leuk om op strategisch niveau mee te denken over ontwikkelkansen, medewerkersbeleid en nieuwe activiteiten of (reis)concepten. Ook bouw je relaties op met maatschappelijke organisaties en bedrijven die zich net als Eastpackers inzetten voor het zichtbaar maken en verspreiden van de cultuur en geschiedenis van de landen in ons werkgebied. Je hebt nauw contact met medewerkers en andere bestuursleden en houdt een vinger aan de pols over de voortgang van specifieke projecten, zoals binnenlandse activiteiten. Als je dit leuk vindt, kun je ook zelf activiteiten (helpen) organiseren die passen bij de doelstellingen van onze stichting.

Je bent gemiddeld circa 2 uur per week bezig met bestuurstaken. In weken waarin activiteiten worden georganiseerd, kan dit iets meer zijn. Je besteedt de tijd aan het deelnemen aan online en offline bestuursvergaderingen (circa eens per 6 weken), tussentijds contact met medebestuursleden en medewerkers via whatsapp, telefoon en e-mail over (de voortgang van) specifieke projecten. Ook doe je op regelmatige basis mee aan activiteiten waaronder de medewerkersdag, filmavonden, etentjes, excursies in Nederland etc.

Wat we van je verwachten

 • Je hebt aantoonbaar kennis van of belangstelling voor de geschiedenis, cultuur en actuele maatschappelijke ontwikkelingen in Midden,- en Oost-Europa, de Balkan, Kaukasus, voormalige Sovjet-Unie en/of Centraal-Azië;
 • Je hebt enige bestuurservaring. Ervaring met de reisconcepten en activiteiten van Eastpackers (als deelnemer) is een pré, maar geen must.
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep.
 • Je bent gemiddeld minimaal 2 uur per week beschikbaar voor minimaal een jaar;
 • Je bent netwerkvaardig, staat stevig in je schoenen en bent gericht op samenwerking;
 • Je vindt het leuk om één of meerdere concrete projecten op te pakken en dit zelfstandig of in samenwerking tot een goed eind te brengen.

Wat we je te bieden hebben

 • Toegang tot een groot netwerk van enthousiaste young professionals
 • Een kans om bij te dragen aan het helpen realiseren van de doelstellingen van Eastpackers | Stichting UcDean
 • Gratis deelname aan alle Eastpackers+ activiteiten: etentjes, binnenlandse excursies, filmavonden en boekbesprekingen
 • Vergoeding van je reiskosten en andere onkosten
 • Bestuursvergoeding van € 500,- per jaar

Reageren?

Reageren op deze vacature kan tot 4 april 2022 door een e-mail met een korte motivatie (max. 600 woorden) en je CV (max. twee A4) te sturen naar info@eastpackers.nl. Wij streven ernaar de selectie vóór 15 april 2022 af te ronden.

Over Eastpackers | Stichting UcDean

Eastpackers werkt aan het verbeteren van de kennis en het begrip van Nederlandse jongeren en young professionals over voormalig communistische landen in Midden- en Oost-Europa, voormalig Joegoslavië en de voormalige Sovjet-Unie. Wij richten ons met (studie)reizen, vrijwilligerswerk, uitwisselingen en andere activiteiten op een breed publiek van circa 16 tot 39 jaar. Eastpackers | Stichting UcDean wordt geleid door een bestuur, bestaande uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemeen bestuursleden. Daarnaast werken bij Eastpackers | Stichting UcDean momenteel vier parttime medewerkers (1,7 fte).