1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Winter Festival Polen

3 | 7 januari 2024

Het jaarlijkse cadeautje van Eastpackers voor vaste én nieuwe reizigers: een festivalweekend in het buitenland met 50 (!) keuze-activiteiten, een groot diner én feest voor een ongelooflijke prijs. Dit jaar gaan we naar Warschau en Krakau in Polen. 

Max 60 deelnemers
Het beste van Eastpackers
Vol verrassingen
Veel winteractiviteiten
Speciale kortingen
Heel veel keuzevrijheid
Alles over deze reis

Vier de start van 2024 met Eastpackers tijdens ons grootste Winter Festival in Polen! We halen vijf dagen lang álles uit de kast in Warschau en Krakau met 50 (!) afwisselende activiteiten en een programma dat helemaal naar jouw wensen is in te vullen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: de jaarlijkse festivalreis van Eastpackers is de voordeligste in ons aanbod 🙂 

Polen heeft alles te bieden voor een geweldige winterse festivalreis. Denk aan: de grootste kerst- en nieuwjaarsmarkten van Europa, geweldige musea, historische binnensteden die mooi zijn verlicht, ijs- en sneeuwpret en natuurlijk heerlijk eten en drinken voor een verrassend goede prijs.

Een veelzijdige bestemming als Polen verdient een veelzijdig programma. Dat kun je aan Eastpackers wel overlaten. We bieden in totaal bijna 50 verschillende activiteiten aan in verschillende 'tracks': sightseeing & toerisme, kunst & cultuur, geschiedenis, eten & drinken, architectuur, natuur en sport & spel. Van skydiven tot een sledetocht met paarden in de sneeuw, van een cocktailcrawl tot kookworkshop, en van bijkomen in een wellness tot actief op de piste. Ons programma biedt het allemaal. Met behulp van een blokkenschema stel je zelf je ideale dagprogramma samen.

Je kunt kiezen uit verschillende boekingsopties. Standaard bestaat de reis uit een heenreis met het vliegtuig en een terugreis met de nachttrein (we hebben een hele wagon beschikbaar én organiseren een legendarische pubquiz aan boord), maar je kunt ook de heenreis met de trein afleggen, of terug vliegen. Ook een verlenging met een extra reisdag is mogelijk. Zo stel je jouw ideale winterfestival samen, van begin tot eind.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Kleine lettertjes
Nu met 40 % korting
Check de code
024

Waarom deze reis boeken?

 • Eenmalig aangeboden reisprogramma

 • Verdieping in interessante geschiedenis

 • Gezellige groep van maximaal 60 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende activiteiten naar eigen wensen

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en architectuur

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Je maakt deze reis zo zwaar als je zelf wilt omdat je jouw droomreis grotendeels zelf kunt samenstellen. Wij verzorgen een programma dat je maximaal 16 uur per dag geboeid houdt. Een tip: dit is een winterreis. Het kan in januari koud zijn in Warschau en Krakau. Reken op temperaturen overdag tussen de 0 en 5 graden, 's nachts onder 0. Ga je skiën of schaatsen? Neem dan geschikte kleding mee. Materiaal kun je ter plekke huren en is inbegrepen. 

Waar en hoe kan ik de activiteiten boeken?

Voor sommige activiteiten kun je je van te voren inschrijven zodat wij ons beter kunnen voorbereiden. De inschrijving voor de (keuze)-activiteiten begint rond 1 november 2023. Je ontvangt hierover apart bericht.  

Kan ik gegarandeerd meedoen aan alle activiteiten?

Voor sommige activiteiten zal een beperkte capaciteit gelden. Rond 1 november kun je je inschrijven voor de activiteiten van je voorkeur. Wij zullen alles doen om alle deelnemers aan zoveel mogelijk activiteiten van hun voorkeur te laten deelnemen. Het definitieve programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Onderdelen kunnen verschuiven of worden vervangen door andere/vergelijkbare activiteiten. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 20 per persoon per nacht en € 40 per persoon per nacht voor een eenpersoonskamer. In de nachttrein is het niet mogelijk om een twee- of éénpersoonscouchette te boeken. Je wordt dan automatisch ingedeeld in één van de beste beschikbare couchettes (3/4/6 personen). 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

Voor bijna elk dieet zijn veel goede eetmogelijkheden beschikbaar. Vooral voor vegetariërs is de keuze goed. Heb je speciale wensen waar wij voor het ontbijt rekening mee moeten houden? Laat het ons dan van te voren even weten. 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de retourreis, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en alle activiteiten in het blokkenschema. Ook deelname aan het jubileumdiner (inclusief eten en drinken) en toegang tot de clubnight zijn inbegrepen. Tot slot regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Voor sommige activiteiten geldt een kleine toeslag als bijdrage in de relatief hogere kosten. Dit is aangegeven in het blokkenschema.  Reken voor eigen uitgaven voor koffie, lunch, drankjes en overige maaltijden op circa € 15 - 25 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Als je met het vliegtuig reist, zijn bagagekosten niet inbegrepen. 

Waarom is deze reis zo goedkoop?

Deze festivalreis is ons jaarlijkse bedankje voor onze achterban. Ook laten we nieuwe reizigers graag laagdrempelig kennismaken met onze reizen en enthousiaste reisleiders. Als stichting streeft Eastpackers geen winst na met de reizen die we organiseren. De afgelopen jaren hebben we soms wat geld overgehouden, waarmee we nu iets terug kunnen doen. Deze reis bieden we daarom onder de kostprijs aan. 

Kan ik de CO2-uitstoot van mijn vluchten compenseren?

Bij Eastpackers vliegen we het liefst zo min mogelijk. Daarom kun je deze reis maken zonder te vliegen. Reizen met de trein is vaak nog wat duurder dan reizen met het vliegtuig en de reis duurt langer. Wij dekken het prijsverschil bij deze reis. Er geldt dus géén toeslag als je met de trein reist. Ook zorgen we voor een goed gevuld programma op de terugreis zodat de tijd voorbij vliegt. Als je er wel voor kiest om te vliegen, compenseren wij de uitstoot door te investeren in (duurzame) herbebossingsprogramma's via de Coalition of Rainforest Nations. 

Hoe werkt het met de korting?

Snelle beslissers profiteren van extra lage prijzen. Je kunt dus extra korting krijgen op de standaard lage prijs van € 499. Naar mate het aantal geboekte plekken toeneemt, en de tijd tot vertrek afneemt, daalt het kortingspercentage. Het actuele kortingspercentage wordt toegepast tijdens het boeken. Wij werken niet met last-minute kortingen. Snel beslissen loont dus altijd. De reis wordt op een later moment niet goedkoper.  

Is er nog een programma op zondag 7 januari?

Als je met de trein naar Nederland reist, verzorgen wij op zondag 7 januari een programma onderweg naar Nederland in de trein. Als je die dag naar Nederland terugvliegt, is er geen programma. Je overnacht in Krakau, in plaats van aan boord van de trein naar Szczecin. 

Als je op maandag 8 januari terugvliegt, overnacht je zowel in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 januari, als in de daaropvolgende dag van zondag 7 op maandag 8 januari, in Krakau. Je kunt zondag 7 januari vrij invullen, maar er is reisbegeleiding vanuit Eastpackers aanwezig om, bij voldoende animo, een begeleide excursie te organiseren naar het Tatrygebergte voor skiën/snowboarden/langlaufen. Kosten voor een skipas (circa € 35 voor een hele dag) en materiaalhuur (circa € 13) zijn dan niet inbegrepen. Op maandag neemt de reisbegeleider je mee naar het vliegveld voor de terugvlucht. 

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

 • 12 man
 • 13 vrouw
 • 35 vrij

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleiders

Deze reis wordt begeleid door een groot deel van onze reisleidersgroep! Zo vertelt Hans je graag alles over de geschiedenis van Litouwen én hoe het leven hier veranderde tussen de het moment dat hij in Vilnius woonde (2005) en de dag dat jij er rondloopt. Verder kan Sjoerd je alles vertellen over de gespannen relatie tussen de Baltische Staten en Rusland, houdt Douwe niet op over de liftavonturen met zijn Litouwse vrienden, sleurt Milo je mee naar de bruutse buitenwijken, neemt Tim je mee naar de hipste horeca en weet Anna je alles te vertellen over de actuele maatschappelijke situatie in het land.  

Meer weten over wat je kan verwachtingen van deze reis? 

info@eastpackers.nl

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl