1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Ski Trip Cappadocië

1 feb | 5 feb 2023

Ga mee op de ultieme combinatie van avontuurlijke stedentrip en wintersport met Eastpackers in Cappadocië, in het hart van Turkije. Ontdek het multiculturele Kayseri en de flanken van de bijna 4000 meter hoge Erciyes vulkaan, het laatste onontdekte skiresort van de Westerse wereld.

Max 15 deelnemers
Wanzinnige uitzichten
Afwisselende pistes
Moderne liften
Perfecte preparatie
Super lage prijs
Alles over deze reis

Ben je toe aan een verrassend wintersportavontuur als aanvulling op, of alternatief voor, de bekende Alpenvakantie? Ga dan met Eastpackers op wintersportbreak naar het hart van Turkije. Rond de flanken van de machtige bijna 4000 meter hoge Erciyes vulkaan is hier de afgelopen jaren een groots, modern skiresort gebouwd, met ruim 100 kilometer pistes in alle moeilijkheidsgraden. Wij hebben plek voor 19 winterpioniers om het grootste wintersportgeheim op de grens van Europa en Azië aan te onthullen.

Misschien denk je bij Turkije vooral aan de stranden van Antalya of de bruisende hoofdstad Istanbul, en niet direct aan bergen en wintersport. Je bent niet de enige, en juist daarom is het tijd om te gaan! Turkije is namelijk ontzettend bergachtig. De hoogste berg (de Ararat) ligt op ruim 5000 meter hoogte, een stuk hoger dan de Mont Blanc in Zwitserland. Steeds meer gebergten zijn de afgelopen jaren geschikt gemaakt voor wintersport.

De uitgestorven vulkaan Erciyes, vlakbij de grote metropool Kayseri, is hier het beste voorbeeld van. 15 supermoderne gondels (de oudste uit 2010) en overkapte stoeltjesliften brengen je vliegensvlug naar alle flanken rond de vulkaan. Hier vind je heel diverse pistes: van lekker glooiend tot super steil. De pistes zijn lang, (héél) breed en sneeuwzeker. Je skiet boven de boomgrens, tussen de 2000 en 3500 meter hoogte, en hebt vanaf elke piste een verbluffend uitzicht over Kayseri, met circa 1 miljoen inwoners de achtste stad van het land.  Eastpackers verzorgt de liftpassen en materiaalhuur en helpt je op weg met tips voor de beste afdalingen passend bij jouw niveau. Professionele Engelstalige lessen kunnen optioneel worden bijgeboekt.

Na het skiën of snowboarden duik je het culturele leven van Centraal-Turkije in. We nemen je mee naar de beste musea, organiseren stadswandelingen en ontdekken de rijke Turkse keuken in Kayseri en Goreme, de bekendste plaats in Cappadocië. Dit dorpje met 2000 inwoners wordt al eeuwenlang bewoond en is als uit een sprookjesboek omringd door fotogenieke lavakolommen, die als kegels uit het landschap oprijzen. Vanwege het landschap van lavakolommen, grotten en uitgestorven vulkanen, is Cappadocië niet zonder reden één van de populairste regio’s ter wereld voor zweefvliegers, ballonvaarders en paragliders. Als je wilt, kun je hier relatief voordelig een vlucht maken. Cappadocië is daarmee hét wintergeheim dat er op wacht om ontdekt te worden. Ben jij de eerste?

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

€ 499 all-in!
Klik om de code te onthullen
023

Speciale jubileumprijs

 • Inclusief liftpas en materiaalhuur 
 • Handige vluchttijden
 • Luxe 2-persoonskamers
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Uitgebreid après-ski programma
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Onontdekte wintersportbestemming

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 15 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Fantastische uitzichten over Kayseri

 • Super modern skigebied

 • Materiaalhuur & liftpas inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
7 man
4 vrouw
4 vrij
7 solo
4 samen

Ervaringen

Niels Geven
Niels Geven
Deelnemer 2019

Ik ging mee op skitrip naar Georgië. Het was niet alleen mijn kennismaking met Oost-Europa, maar ook met Eastpackers. Wat een gave mix van stedentrip en wintersport was het! Ik ga zeker weer mee op reis. 

Tim Buiting
Tim Buiting
Deelnemer 2020

Ik ben meerdere keren mee geweest op winterreis met Eastpackers. Het was elke keer fantastisch, omdat je op plekken komt waar je zelf nooit heen zou gaan. Wie kan er nu zeggen dat je hebt geskied in Kirovsk (Rusland) of Gudauri (Georgië)? De reizen zijn altijd top georganiseerd en de reisleiding is epic. 

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Sjoerd Rooijakkers. Hij groeide op in Den Helder (vandaar zijn voorliefde voor lelijke plekken), woonde en werkte in Rusland, maar is verliefd op elke avontuurlijke plek ten oosten van Berlijn. Sjoerd begeleidt reizen voor Eastpackers sinds 2018 en weet alles over politiek, geschiedenis en architectuur. Hij bond de latten onder in de meest obscure skiresorts ter wereld, en is blij verheugd nu een groep op sleeptouw te mogen nemen naar het unieke, grote skiresort van Erciyes. 
Wil je Sjoerd vragen wat de magie is van skiën in dit deel van Europa? 
info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke wintersportreis met een afwisselend programma. 

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het buiten koud is). Een beetje ski/snowboard-ervaring komt goed van pas, hoewel je eventueel ter plekke Engelstalige les kunt nemen. 

Deze winterreis is erg sneeuwzeker. Hoewel de temperaturen in Kayseri redelijk aangenaam kunnen zijn (10 graden Celcius), vindt het grootste deel van de reis plaats onder winterse omstandigheden. In het skigebied vriest het bijna altijd (tussen de 0 en - 10 graden Celcius). 

Hoe sneeuwzeker is dit gebied?

Vanwege de hoge ligging is Erciyes zeer sneeuwzeker. Ook wordt er gewerkt met sneeuwkanonnen, waardoor er eigenlijk altijd geskied kan worden. Vanwege de ligging op grote hoogte komt het wel eens voor dat een deel van de liften niet gebruikt kan worden vanwege harde wind. Sommige pistes zijn dan (een deel van de dag) gesloten. Mochten de weersomstandigheden ongunstig zijn, dan bieden wij een alternatief programma aan. Zo biedt de omgeving van Kayseri prachtige natuur en kunnen we de originele 'cave towns' van Cappadocië (rotswoningen waar duizenden jaren lang de mensen van Anatolië woonden) bezoeken, een quad tour of paardrijdtocht door het lavakalommen landschap organiseren. 

Is deze reis voor mij geschikt als ik niet wil skiën of snowboarden?

Ongeveer de helft van het programma tijdens deze reis bestaat uit ski/snowboard activiteiten in wintersportresorts. Je kunt ervoor kiezen om minder of niet te skiën/snowboarden, maar houd er rekening mee dat er waarschijnlijk geen alternatief groepsprogramma wordt aangeboden. Je kunt echter op eigen gelegenheid fantastische dagtochten maken naar o.a. Goreme in Cappadocië, om de grotwoningen, archeologische opgravingen en musea te bezoeken. Ook kun je een luchtballonvaart maken of paardrijden. Wij helpen je graag. 

Omdat veel Turken beginnende skiërs zijn, biedt ook het wintersportresort Erciyes veel mogelijkheden voor andere activiteiten zoals sleeën, tochtjes met de sneeuwscooter en wandelingen in de sneeuw. Er is ook een redelijk aantal prima restaurants en bars waar je je kunt vermaken. 

Is deze reis geschikt voor beginnende skiërs?

Ja, Erciyes is zeer geschikt voor beginnende skiërs, omdat met name in de onderste delen van het resort de pistes breed en niet te steil zijn. De Eastpackers reisleider kan je wegwijs maken in het gebied en je de makkelijkste pistes aanraden. Het leuke is dat je de meeste bergen van verschillende kanten kunt afdalen, waarbij er altijd wel een makkelijke, minder steile route, beschikbaar is. Je kunt ook ter plekke les nemen (in het Engels). 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 120 per persoon. Standaard overnacht je in een tweepersoonskamer. Je hoeft dus geen toeslag voor dit kamertype te betalen. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

In Turkije worden veel vleesgerechten gegeten, maar er zijn ook veel vegetarische alternatieven. Volg je een speciaal dieet? Informeer even bij ons naar de mogelijkheden. We vinden altijd wel een oplossing. 

Kan ik alcohol drinken in Turkije?

Houd er rekening mee dat de Turkse après-ski niet lijkt op wat je in West-Europa tegenkomt. In sommige restaurants en bars kun je wel biertjes of cocktails krijgen, maar dit geldt zeker niet overal. De meeste Turken drinken niet (in het openbaar). 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, lokale OV-kosten, overnachtingen (in 2-persoonskamers) en alle activiteiten (waaronder materiaalhuur en skipas). Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner.  Reken verder op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Kan ik snowboarden in plaats van skiën?

Ja. Je kunt naar keuze skiën of snowboarden. Materiaalhuur is inbegrepen in de deelnemersprijs. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Wanneer voor Turkije twee weken voor vertrek een negatief reisadvies geldt, heb je de mogelijkheid om je deelname kosteloos te annuleren, of om te boeken naar een andere reis. 

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl