1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Ski Trip Cappadocië

1 feb | 5 feb 2023

Ga mee op de ultieme combinatie van avontuurlijke stedentrip en wintersport met Eastpackers in Cappadocië, in het hart van Turkije. Ontdek het multiculturele Kayseri en de flanken van de bijna 4000 meter hoge Erciyes vulkaan, het laatste onontdekte skiresort van de Westerse wereld.

Max 15 deelnemers
Wanzinnige uitzichten
Afwisselende pistes
Moderne liften
Perfecte preparatie
Super lage prijs
Alles over deze reis

Ben je toe aan een verrassend wintersportavontuur als aanvulling op, of alternatief voor, de bekende Alpenvakantie? Ga dan met Eastpackers op wintersportbreak naar het hart van Turkije. Rond de flanken van de machtige bijna 4000 meter hoge Erciyes vulkaan is hier de afgelopen jaren een groots, modern skiresort gebouwd, met ruim 100 kilometer pistes in alle moeilijkheidsgraden. Wij hebben plek voor 19 winterpioniers om het grootste wintersportgeheim op de grens van Europa en Azië aan te onthullen.

Misschien denk je bij Turkije vooral aan de stranden van Antalya of de bruisende hoofdstad Istanbul, en niet direct aan bergen en wintersport. Je bent niet de enige, en juist daarom is het tijd om te gaan! Turkije is namelijk ontzettend bergachtig. De hoogste berg (de Ararat) ligt op ruim 5000 meter hoogte, een stuk hoger dan de Mont Blanc in Zwitserland. Steeds meer gebergten zijn de afgelopen jaren geschikt gemaakt voor wintersport.

De uitgestorven vulkaan Erciyes, vlakbij de grote metropool Kayseri, is hier het beste voorbeeld van. 15 supermoderne gondels (de oudste uit 2010) en overkapte stoeltjesliften brengen je vliegensvlug naar alle flanken rond de vulkaan. Hier vind je heel diverse pistes: van lekker glooiend tot super steil. De pistes zijn lang, (héél) breed en sneeuwzeker. Je skiet boven de boomgrens, tussen de 2000 en 3500 meter hoogte, en hebt vanaf elke piste een verbluffend uitzicht over Kayseri, met circa 1 miljoen inwoners de achtste stad van het land.  Eastpackers verzorgt de liftpassen en materiaalhuur en helpt je op weg met tips voor de beste afdalingen passend bij jouw niveau. Professionele Engelstalige lessen kunnen optioneel worden bijgeboekt.

Na het skiën of snowboarden duik je het culturele leven van Centraal-Turkije in. We nemen je mee naar de beste musea, organiseren stadswandelingen en ontdekken de rijke Turkse keuken in Kayseri en Goreme, de bekendste plaats in Cappadocië. Dit dorpje met 2000 inwoners wordt al eeuwenlang bewoond en is als uit een sprookjesboek omringd door fotogenieke lavakolommen, die als kegels uit het landschap oprijzen. Vanwege het landschap van lavakolommen, grotten en uitgestorven vulkanen, is Cappadocië niet zonder reden één van de populairste regio’s ter wereld voor zweefvliegers, ballonvaarders en paragliders. Als je wilt, kun je hier relatief voordelig een vlucht maken. Cappadocië is daarmee hét wintergeheim dat er op wacht om ontdekt te worden. Ben jij de eerste?

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

€ 499 all-in!
Klik om de code te onthullen
023

Speciale jubileumprijs

 • Inclusief liftpas en materiaalhuur 
 • Handige vluchttijden
 • Luxe 2-persoonskamers
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Uitgebreid après-ski programma
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Onontdekte wintersportbestemming

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 15 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Fantastische uitzichten over Kayseri

 • Super modern skigebied

 • Materiaalhuur & liftpas inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
7 man
4 vrouw
4 vrij
7 solo
4 samen

Ervaringen

Niels Geven
Niels Geven
Deelnemer 2019

Ik ging mee op skitrip naar Georgië. Het was niet alleen mijn kennismaking met Oost-Europa, maar ook met Eastpackers. Wat een gave mix van stedentrip en wintersport was het! Ik ga zeker weer mee op reis. 

Tim Buiting
Tim Buiting
Deelnemer 2020

Ik ben meerdere keren mee geweest op winterreis met Eastpackers. Het was elke keer fantastisch, omdat je op plekken komt waar je zelf nooit heen zou gaan. Wie kan er nu zeggen dat je hebt geskied in Kirovsk (Rusland) of Gudauri (Georgië)? De reizen zijn altijd top georganiseerd en de reisleiding is epic. 

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Sjoerd Rooijakkers. Hij groeide op in Den Helder (vandaar zijn voorliefde voor lelijke plekken), woonde en werkte in Rusland, maar is verliefd op elke avontuurlijke plek ten oosten van Berlijn. Sjoerd begeleidt reizen voor Eastpackers sinds 2018 en weet alles over politiek, geschiedenis en architectuur. Hij bond de latten onder in de meest obscure skiresorts ter wereld, en is blij verheugd nu een groep op sleeptouw te mogen nemen naar het unieke, grote skiresort van Erciyes. 
Wil je Sjoerd vragen wat de magie is van skiën in dit deel van Europa? 
info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl