Secrets of Slovakia

10 | 18 augustus 2024

Ga mee met Eastpackers naar dé vergeten parel van Centraal-Europa: Slowakije. Van bruisend Bratislava tot de machtige pieken van het Tatry hooggebergte - tijdens Secrets of Slovakia ontdek je het allemaal.

Max 15 deelnemers
Fantastische natuur
Boordevol geschiedenis
Met het lokale OV
Hippe steden
Alles over deze reis

Midden in Europa vind je Slowakije – een land van kastelen, grotten, bergen en bruisende steden. Toch weten de meeste toeristen het land nog niet te vinden. Tijdens ons nieuwste zomeravontuur laten wij van Eastpackers je zien wat deze onbekende parel allemaal in petto heeft. In Secrets of Slovakia ontdek je zowel de twee grootste steden van Slowakije als de prachtige natuur van het Tatra gebergte, en dat alles voor een ongelooflijke non-profit prijs.

Slowakije splitste zich in 1993 af van Tsjechoslowakije en nam de mooiste natuur met zich mee. Slowakije is het land van de Fatra en de Tatra, twee gebergten die dwars door het land lopen. De Fatra kenmerkt zich door groene alpenweiden en glooiende hellingen, de Tatra (met toppen tot 2600 meter) behoort met zijn ruige landschappen, spitse toppen en rijke flora en fauna tot de mooiste berglandschappen van Europa behoort. Daarnaast is het land met zijn watervallen, (karst)grotten en snelstromende rivieren een paradijs voor actieve vakantiegangers.

Ook de steden zijn echter de moeite waard. Slowakije is een ware mengelmoes van culturen. Eeuwenlang hadden de Oostenrijkers en Hongaren het hier voor het zeggen, totdat Slowakije onderdeel werd van Tsjechoslowakije. We beginnen onze reis in Bratislava, ongetwijfeld het meest kosmopolitische stukje Slowakije. Bratislava ligt slechts op een half uurtje treinen van Wenen, maar gevoelsmatig is dit een stuk verder. De tweede hoofdsteden werden decennialang van elkaar gescheiden door het IJzeren Gordijn. Tijdens onze Bratislava Communism Tour leer je alles over deze geschiedenis, die bovendien nog heel zichtbaar is in de architectuur van de stad (met name de buitenwijken).

Vanuit Bratislava trekken we oostwaarts, dieper het land in, naar het stadje Zilina. Zilina is onze uitvalsbasis voor een bezoek aan het Mala Fatra national park, een groene oase in het westen van Slowakije. Hier genieten we van vele prachtige pieken en diepe dalen met stroomversnellingen en watervallen. We verkennen per fiets de langste vallei van het land en duiken dieper in de Slowaakse geschiedenis in het gezellige stadje Banska Bystrica, waar zich een befaamd oorlogsmuseum bevindt ter ere van de Slowaakse Nationale Opstand tegen de Nazi-bezetters. Ook bezoeken we Kosice, de tweede stad van het land en een parel van Midden-Europese architectuur.

We bieden dit unieke all-in pakket aan voor een speciale non-profit prijs vanaf €799. Dit is een duurzame reisoptie voor de echte avonturiers: we bieden deze reis namelijk aan zónder vluchten, maar met twee mooie (nacht)treinen van en naar Nederland.

 

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Natuur
Avontuur
Geschiedenis
Steden
Cultuur

Inclusief

 • Retour treinreis Nederland-Slowakije
 • Transfers tussen steden
 • Vijf kabelbanen
 • Chille accommodaties
 • Off the beaten track activiteiten
 • Alle entreegelden en excursies
 • Dagelijks ontbijt
 • Eigen enthousiaste reisbegeleiding

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Slowakije

 • Uitgebreide kennismaking met een onontdekt land

 • Gezellige groep van max 18 deelnemers

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Duurzaam reizen zonder vluchten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

5 man
1 vrouw
9 vrij
6 solo
0 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Milo van Bokkum. Milo is journalist, maar ook een echte Eastpackers veteraan. Hij begeleidde reizen van Polen tot Japan en van de poolcirkel tot de Middellandse Zee. En overal heeft hij een neusje voor grijze socialistische flats, trage treinen, afgelegen natuurgebieden en hippe café's op verlaten fabrieksterreinen. Slowakije combineert het beste van cultuur en natuur, vandaar dat hij meteen zijn hand op stak toen het bestuur van Eastpackers deze zomertrip aanbod.
Wil je Milo vragen waarom je een bezoek aan Slowakije echt niet kan missen?
info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

070 262 0000