Magic of Moldova

26 april | 4 mei 2024

Ontdek de magie van de laatste onontdekte regio van Europa tijdens deze Eastpackers reis langs beschilderde Orthodoxe kloosters, eindeloos veel Sovjetflats én de fascinerende ondergrondse wijnkelders van Moldavië.

Max 20 deelnemers
Fantastische architectuur
Unieke kloosters
Met het lokale ov
Super lage prijs
Boordevol geschiedenis
Alles over deze reis

Sla je vleugels uit en ga mee op reis naar de minste bezochte regio van Europa: het mysterieuze Moldavië. Je reist door de tijd, van de late Middeleeuwen, toen in dit gebied overal rijk beschilderde orthodoxe kloosters verschenen, via de hoogtijdagen van het communisme, naar het onstuimige heden met nieuwe conflicten en (Europese) toekomstdromen. In Magic of Moldova onthullen wij alle geheimen van deze fascinerende streek voor een speciale non-profit prijs vanaf € 799.  

Ooit was Moldavië een trots vorstendom waar Turken, Russen en Roemenen afwisselend om invloed streden. Tussen 1359 en 1861 hielden de Moldaviërs buitenlandse bezetters op afstand. Daarna kwamen de Russen, en de geopolitiek waardoor het vorstendom over twee landen werd verdeeld: Roemenië, uiteindelijk lid van de Europese Unie, en de Republiek Moldavië, een arm land in het uiterste oosten van Europa, waarvan nooit echt duidelijk zou worden of de toekomst in de Europese Unie of in de invloedssfeer van Rusland zou liggen.

Moldavië is daarmee altijd een grensland gebleven. Tijdens deze reis laten wij je alle contrasten en dilemma's die de ligging tussen Oost en West met zich meebrengen zien én ervaren. We spreken in Moldavië met journalisten, mensenrechtenactivisten en politici over de toekomst van het land, de invloed van Rusland en de rol van de oorlog in Oekraïne. Als één van de eerste Nederlandse toeristengroepen brengen we een bezoek aan de obscure autonome republiek Gagaoezië, in het zuiden van het land, waar de gevallen Russische leider Vladimir Lenin nog op zijn sokkel staat, de Turkse president Erdogan op posters de bevolking toelacht en de EU nieuwe wegen financiert.

De reis begint echter in het bosrijke berglandschap van Bukovina, een historische regio in het oosten van de Karpaten en het spirituele hart van Moldavië. Hier bezoeken we kloosters, overnachten we in een pittoresk dorpje én ontdekken we per zipline en quads de prachtige natuur. Vanuit Bukovina is de historische hoofdstad van Moldavië niet ver: Iasi is een fijne mix van communistisch verval én 19e eeuwse weelde. Bovendien is de tweede stad van Roemenië een bruisende studentenstad met goede restaurants en een booming nachtleven.

Iasi is het startpunt voor een complete rondreis door de Republiek Moldavië, waarin we je veel meer laten zien dat de troosteloze rijen flatgebouwen waar de hoofdstad Chisinau bekend om staat. We nemen je mee door de grootste ondergrondse wijnkelders ter wereld, maken een fietstocht door het verstilde platteland, met kloosters, kerken én kliffen, bezoeken de fabrieken en pretparken van corrupte oligarchen en laten ons een dagje verwennen in een echt socialistisch sanatorium. Dit ultieme all-in-one pakket bieden we aan voor een speciale non-profit prijs vanaf € 799. En voor de echte avonturiers is een duurzame reisoptie beschikbaar: we bieden deze reis namelijk ook aan zónder vluchten, maar met twee mooie (nacht)treinreizen vanuit Nederland.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Avontuur
Eten & Drinken
Architectuur
Cultuur
Natuur

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Treinen en lokaal OV
 • Comfortabele overnachtingen
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen
 • CO2 compensatie voor alle vluchten

Waarom deze reis boeken?

 • Inclusief historische regio Bukovina in Roemeens Moldavië

 • Uitgebreide kennismaking met onontdekte regio

 • Gezellige groep medereizigers met dezelfde interesses

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Afwisselende accommodaties

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en architectuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
15 man
4 vrouw
1 vrij
11 solo
8 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Of houdt hij jou uit je slaap.
Wil je Hans vragen waarom je een bezoek aan Moldavië echt niet kan missen?
hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl