1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Jubileum Reis 2022

11 | 14 november 2022

Eastpackers bestaat 10 jaar en dat mag gevierd worden! We halen een weekend lang alles uit de kast met 50 (!) keuze-activiteiten, een jubileumdiner én groot feest in het land waar ons reisavontuur in 2012 begon: het veelzijdige Litouwen.

Max 60 deelnemers
Het beste van Eastpackers
Vol verrassingen
Geweldig Jubileumfeest
Speciale jubileumprijs 
Heel veel keuzevrijheid
Alles over deze reis

Eastpackers bestaat 10 jaar en dat vieren we! We gaan terug naar Litouwen - het land waar onze missie begon - en halen een lang weekend álles uit de kast met 50 (!) afwisselende activiteiten en een programma dat helemaal naar jouw wensen is in te vullen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: we geven tot 40 % korting op het deelnemersbedrag. En hoe sneller je boekt, hoe hoger je korting is. 

Litouwen heeft alles te bieden voor een veelzijdige, feestelijke najaarsreis.  In het fascinerende Kaunas en Vilnius is de geschiedenis nooit ver te zoeken en de gastvrije bevolking neemt je graag mee naar de leukste lunchplekjes en hippe nieuwe cocktailbarretjes. Daarbij is Litouwen een droombestemming voor liefhebbers van architectuur, politiek en internationale betrekkingen: het land bevindt zich niet voor niets al honderden jaren op het grensvlak van Oost en West.

Een veelzijdige bestemming als Litouwen verdient een veelzijdig programma. We bieden in totaal bijna 50 verschillende activiteiten aan in verschillende 'tracks': sightseeing & toerisme, kunst & cultuur, geschiedenis, eten & drinken, architectuur, natuur, sport & spel en bijzondere ontmoetingen. Met behulp van een blokkenschema stel je zelf je ideale dagprogramma samen. Alle activiteiten worden door onze reisleiders begeleid en de kosten zijn inbegrepen in het deelnemersbedrag.

Tot slot is er tijdens de reis genoeg tijd - zelfs meer dan je van ons gewend bent - voor ontspanning. Op zaterdagavond pakken we uit met een feestelijk jubileumdiner én feest (inbegrepen in het deelnemersbedrag), en we trakteren je ook op een royale portie hippe restaurants, foodhallen, cocktailbarretjes en speciaalbierkroegen. En als je even helemaal wilt detoxen, nodigen wij je uit voor een echt Litouws saunaritueel, in een huisje buiten de stad..

Je kunt kiezen uit twee boekingsopties: een lang weekend van vrijdagochtend tot maandagmiddag óf een short break van zaterdagmiddag tot maandagmiddag. Als je voor de short break kiest, sluit je zaterdagavond in Vilnius aan voor het jubileumdiner en feest.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes
Slechts € 249 all-in
Geen code nodig
ijs

Speciale jubileumprijs

 • Met retourvlucht & accommodatie
 • Keuze uit 50 activiteiten 
 • Inclusief Jubileumdiner én feest 
 • 400 % CO2 compensatie
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Vijf reisleiders 
 • Inclusief toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Eenmalig aangeboden reisprogramma

 • Verdieping in interessante geschiedenis

 • Gezellige groep van maximaal 60 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende activiteiten naar eigen wensen

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en architectuur

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Je maakt deze reis zo zwaar als je zelf wilt omdat je jouw droomreis grotendeels zelf kunt samenstellen. Wij verzorgen een programma dat je maximaal 16 uur per dag geboeid houdt. Een tip: het kan in november al best fris zijn in Litouwen. Neem dus warme kleding mee (en wellicht een paraplu). 

Waar en hoe kan ik de activiteiten boeken?

Voor sommige activiteiten kun je je van te voren inschrijven zodat wij ons beter kunnen voorbereiden. De inschrijving voor de (keuze)-activiteiten begint rond 1 oktober. 

Kan ik gegarandeerd meedoen aan alle activiteiten?

Voor sommige activiteiten zal een beperkte capaciteit gelden. Rond 1 oktober kun je je inschrijven voor de activiteiten van je voorkeur. Wij zullen alles doen om alle deelnemers aan zoveel mogelijk activiteiten van hun voorkeur te laten deelnemen. Het definitieve programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 30 per persoon per nacht en € 60 per persoon per nacht voor een eenpersoonskamer. Ook op deze meerkosten zijn kortingen van toepassing.  

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De Litouwse keuken is erg divers, maar aardappels, kool en champignons nemen een belangrijke plek in het (traditionele) menu in. Litouwen is echter tegenwoordig een uitgesproken Europees land, met een hippe, moderne keuken en veel vegetarische en vegan restaurants in de grote steden. Voor bijna elk dieet zijn goede eetmogelijkheden beschikbaar. 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de retourvlucht, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en alle activiteiten in het blokkenschema. Ook deelname aan het jubileumdiner (inclusief eten en drinken) en toegang tot het jubileumfeest zijn inbegrepen. Tot slot regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Reken voor eigen uitgaven voor koffie, lunch, drankjes en overige maaltijden op circa € 15 - 25 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Wij gaan ervanuit dat wij deze reis zonder beperkingen kunnen uitvoeren. Op dit moment zijn er in Litouwen geen inreisbeperkingen van kracht voor reizigers uit Nederland. Mocht de reis onverhoopt toch geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen.

Waarom is deze reis zo goedkoop?

Deze jubileumreis is ons bedankje voor 10 fantastische reisjaren. Dat vieren we graag met onze deelnemers (oude én nieuwe). Als stichting hebben we altijd zonder winstoogmerk geopereerd. Door vooral met liefhebbers en vrijwilligers te werken, hielden we de kosten laag. De afgelopen jaren hebben we soms wat geld overgehouden, waarmee we nu iets terug kunnen doen. Deze reis bieden we daarom onder de kostprijs aan. 

Kan ik de CO2-uitstoot van mijn vluchten compenseren?

Bij Eastpackers vliegen we het liefst zo min mogelijk. Helaas zijn onze bestemmingen (nog) niet binnen een acceptabele reisduur over land te bereiken. Daarom is deze reis een vliegreis. Wij compenseren sinds 2019 de uitstoot van al onze vliegreizen door te investeren in (duurzame) herbebossingsprogramma's via de Coalition of Rainforest Nations. Voor deze jubileumreis compenseren wij zelfs 400 %. We compenseren dus vier keer zoveel CO2 als de uitstoot die door de retourvlucht wordt veroorzaakt. Wil je toch over land reizen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. De reis naar Litouwen over land voert via Berlijn en Warschau en duurt ongeveer 24-28 uur. 

Hoe werkt het met de korting?

We bieden een spectaculaire jubileumkorting aan op het deelnemersbedrag. De hoogste korting is 40 % en geldt een beperkte tijd. Naar mate het aantal geboekte plekken toeneemt, en de tijd tot vertrek afneemt, daalt het kortingspercentage. Het actuele kortingspercentage vind je altijd op deze pagina. 

Is de oorlog in Oekraïne van invloed op deze reis?

Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Litouwen is groen (het laagste risiconiveau). Litouwen is lid van de NAVO en EU. De Litouwers zijn zeer begaan met het lot van de mensen in Oekraïne (en Belarus) en je zult op veel plekken sympathie-uitingen tegenkomen. Dat heeft echter enkel een positieve invloed op de reis (de Litouwers zijn meer open, hartelijk en tolerant dan ooit te voren). Mocht het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken toch veranderen, dan ben je gedekt door onze reisgarantie. Bij een negatief reisadvies kun je kosteloos annuleren. 

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

26 man
34 vrouw
Reservelijst

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleiders

Deze reis wordt begeleid door een groot deel van onze reisleidersgroep! Zo vertelt Hans je graag alles over de geschiedenis van Litouwen én hoe het leven hier veranderde tussen de het moment dat hij in Vilnius woonde (2005) en de dag dat jij er rondloopt. Verder kan Sjoerd je alles vertellen over de gespannen relatie tussen de Baltische Staten en Rusland, houdt Douwe niet op over de liftavonturen met zijn Litouwse vrienden, sleurt Milo je mee naar de bruutse buitenwijken, neemt Tim je mee naar de hipste horeca en weet Anna je alles te vertellen over de actuele maatschappelijke situatie in het land.  

Meer weten over wat je kan verwachtingen van deze reis? 

info@eastpackers.nl

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl