The Other Europe: Factories & Frontlines

25 okt - 3 nov 2024

Beleef de hele twintigste eeuw tijdens een unieke historische rondreis door het hart van Europa: regio van staal en kolen, democratie en socialisme, en de fabrieken en frontlinies die onze geschiedenis vormen.

Max 14 deelnemers
Bijzondere hotels
Fotografie tips
Met de trein
Super lage prijs
Urbex hotspots
Alles over deze reis

Herbeleef de hele twintigste eeuw tijdens deze unieke historische rondreis door Tsjechië en Polen. Reis mee van de historische steden van Bohemen via de bunkercomplexen en kolenmijnen van het Reuzengebergte naar de restanten van de zware industrie in Poolse steden zoals Bytom, Katowice en Lódz. Onderweg sta je oog in oog met het verleden én met de toekomst, want steeds meer failliete fabrieken en vergeten frontlinies krijgen in de 21e eeuw een tweede leven. Tijdens deze reis word jij onderdeel van deze spectaculaire transformatie.

Factories & Frontlines is een themareis langs onterecht onbekende bestemmingen in onze nieuwe serie historische rondreizen “The Other Europe”. De reis volgt de gehele loop van de twintigste eeuw, in chronologische volgorde, van de nadagen van het Habsburgse Rijk in Tsjechië naar de ineenstorting van het communisme in Centraal-Europa. We nemen je mee door de onstuimige jaren 20 en 30 vol architectonische experimenten, langs de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de industriële hoogtijdagen van het socialisme. Je bezoekt prachtige historische plekken zoals Kutna Hora en Hradec Kralovec in Tsjechië én de hipste Poolse steden zoals Katowice en Lódz, waar het verleden is omarmd als onderdeel van een spectaculair proces van stadsvernieuwing.

Boven- én ondergronds ontdekken we de restanten van perioden van oorlog, vrede en industriële ontwikkeling. Zo verken je de geheime ondergrondse tunnels van het ertsgebergte, waar de Nazi’s hun grootste bunkers en vluchtroutes bouwden, en vaar je in Polen door ondergelopen mijnschachten, een duizelingwekkende 300 meter onder de grond. Liefhebbers van fotografie en verlaten locaties komen volop aan het trekken tijdens rondleidingen door de fabrieken van Bytom, Chorzów en Lódz, in een regio van staal en kolen, zilver en zink. 

Je reist per trein van locatie naar locatie, langs enkele van de mooiste routes in Centraal-Europa. Onderdeel van de reis is bovendien een rit met de laatste intercity stoomtreinverbinding van het continent, een uniek stuk erfgoed als herinnering aan de vervlogen 20e eeuw. En onderweg overnacht je in bijzondere accommodaties, zoals een spahotel uit de vroege 20e eeuw in Podebrady (Tsjechië), een herbestemde tabaksfabriek in Lódz en een oude stoomtreinloods in Wolsztyn (Polen). Deelname is mogelijk voor een vriendenprijs vanaf € 899.

Programma
Data & Prijzen
Inspiratie
Kleine lettertjes
Nu € 350 vroegboekkorting Kies de Low Budget boekingsoptie

Historische rondreis

 • Inclusief onze eigen historicus
 • Unieke thematische focus 
 • Overnachten in illustere hotels 
 • Reizen met de trein 
 • Veel aandacht voor industrieel erfgoed
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Op reis met geïnteresseerde reizigers
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Voor liefhebbers van geschiedenis, geografie en fotografie

 • Leer Tsjechië en Polen op een nieuwe manier kennen

 • Alle rondleidingen en activiteiten inbegrepen

 • De mooiste treinreizen

 • Gepassioneerde reisleider met veel kennis

 • Non-profit prijs

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. We richten ons op reizigers tussen ongeveer 18 en 39 jaar oud. Voor deze historische rondreis geldt geen leeftijdsgrens, maar de reis is specifiek gericht op avontuurlijk ingestelde, actieve reizigers met een goede basisconditie. We reizen met het openbaar vervoer en leggen flinke afstanden af te voet. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt tussen de 30 en 35 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
1 man
2 vrouw
11 vrij
3 solo
0 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Hans studeerde geschiedenis in New York en Londen, maar komt al twintig jaar het liefst in Oost-Europa. Hij heeft een fascinatie voor industrieel erfgoed, de mooiste treinroutes en weet altijd de beste horeca te vinden. 

Wil je Hans vragen wat deze historische reis zo geweldig maakt? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl