1654440285584 ISS 28421 01856.eps 2000 2000

Escape Room Reis 2023

17 - 19 november 2023

De beste escape rooms van Europa in een weekend vól spanning, spelplezier en gezelligheid in twee van de mooiste steden in Polen: Poznan & Wroclaw.

Max 15 deelnemers
5 escape rooms
Hippe steden
Duurzaam reizen
Super lage prijs
Met geldprijs
Alles over deze reis

Ben je fan van escape rooms en toe aan een nieuwe uitdaging? Ga dan mee op de ultieme Eastpackers Escape Room Trip, naar twee van de mooiste steden in Polen! Tijdens een weekend bomvol spanning, spel en sightseeing speel je niet alleen vijf van de beste Escape Rooms van Europa, maar leer je ook Poznan en Wroclaw beter kennen tijdens stadswandelingen, museumbezoek en een pub crawl. We reizen duurzaam met de trein en bieden een mooie geldprijs voor de winnaar!

Sinds 2016 organiseert Eastpackers jaarlijks een Escape Room Reis. Na edities in Boedapest (3x), Praag, de Baltische Staten en Warschau trekken we nu per trein naar Poznan en Wroclaw in het westen van Polen. Hier bevinden zich namelijk enkele escape rooms waar fans uit heel Europa het al maanden over hebben. De kamers van Exit19 in Wroclaw behoorden bijvoorbeeld zowel in 2021 als in 2022 tot de 10 beste van de wereld, én staan bovenaan de ranglijst van beste escape rooms in Oost-Europa.

Tijdens deze reis speel je vijf next-generation kamers. Verwacht geen oude cijferslotjes of sleuteltjes, maar high-tech kamers, digitale toepassingen en mechanische elementen. De kamers in Polen zijn gemiddeld genomen ook een stuk groter dan in Nederland. De speeltijd is daarom geregeld langer. Je speelt gegarandeerd tenminste drie kamers met een speelduur van 75+ minuten, waaronder het wereldberoemde "Abandoned Hotel" in Wroclaw (in een daadwerkelijk verlaten hotel), waarvoor een ontsnappingstijd van 101 minuten staat, en de Dwarves of King Dragan kamer in Poznan (beste escape room in Polen in 2021) van 75 minuten.

Om deel te nemen aan deze reis hoef je geen expert in escape rooms te zijn, maar het is handig als je bekend bent met het basisprincipe. Anders leggen wij je het uit. We reizen duurzaam met de trein vanuit Nederland, en het spel begint meteen aan boord, want onderweg naar Poznan kom je in de stemming met twee escape spellen die je tijdens de reis kunt spelen. We spelen voor de lol en de gezelligheid, maar er is ook een competitief element. Elke kamer speel je in een wisselende samenstelling van tussen de 3 en 5 personen. De deelnemer die het beste scoort in de verschillende escape rooms krijgt € 100 extra korting op de deelnemersprijs.

Programma
Data & Prijzen
Kleine lettertjes
Nog 1 plek met 15 % korting
Klik om de code te onthullen
E23

Speciale jubileumkorting

 • Inclusief 5 escape rooms
 • Duurzaam reizen met de trein
 • Centraal gelegen accommodaties
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Twee bijzondere steden
 • Speciale kerstsfeer
 • Uitgebreid cultureel programma
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • De beste escape rooms

 • Daag jezelf uit tegen andere fans

 • Gezellige groep medereizigers

 • Alle activiteiten én 5 kamers inbegrepen

 • Centraal gelegen super chill hostel

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Ontdek het mooie Poznan en Wroclaw in kerstsfeer

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
6 man
3 vrouw
6 vrij
5 solo
4 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Daarnaast is Hans een enthousiast escape room speler. In elk land waar hij komt, probeert hij er wel eentje uit.
Wil je Hans vragen waarom je mee moet met deze reis? 
hans@eastpackers.nl

FAQ

Is deze reis geschikt voor deelnemers met weinig escape room ervaring?

Ja, we spelen verschillende escape rooms in langzaam toenemende complexiteit. De meeste deelnemers zullen al wel ervaring hebben met het spelen van escape rooms, maar dit is geen must.

Kan ik aan minder of meer dan 5 escape rooms deelnemen?

Je bent niet verplicht om aan alle escape rooms deel te nemen. Je betaalt echter wel voor het volledige pakket met vijf kamers (+ 3 escape spellen die in de trein worden gespeeld) en er vindt geen restitutie plaats wanneer je uiteindelijk besluit om aan minder ontsnappingsspellen deel te nemen. Wil je nóg meer kamers spelen? Dit is mogelijk in plaats van deelname aan de stadswandelingen, hoewel wij je zouden willen uitnodigen om met ons ook de mooie steden Poznan en Wroclaw in eindejaarssfeer te ontdekken. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 15 per persoon per nacht en € 30 per persoon per nacht voor een eenpersoonskamer. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De Oost-Europese keuken serveert veel vleesgerechten, maar het is al lang niet meer zo dat de enige groente een simpele salade is. Budapest is over het algemeen een prima bestemming voor vegetariërs, en ook andere diëten kunnen worden geaccommodeerd. 

Ik heb al eens een escape room in Poznan of Wroclaw gespeeld. Wat nu?

Na aanmelding, krijg je toegang tot jouw persoonlijke boekingspagina. Hier kun je in een notitie bij jouw boeking aangeven welke kamers je al hebt gespeeld. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn (naam kamer, naam bedrijf en indien mogelijk adres). Zo lang dit er maximaal 2 zijn, garanderen wij dat je niet dezelfde kamers zult spelen tijdens deze reis.  

Wat zijn de vertrek- en aankomststations in Nederland van de trein?

Op de heenreis kun je aan boord gaan in Amsterdam, Amersfoort, Deventer of Hengelo. Op de terugreis kun je van boord gaan in Deventer, Amsterdam, Rotterdam of Roosendaal. Je hoeft je keuze bij het aanmelden niet door te geven. Dit kan later nog. 

Kan ik ook vliegen in plaats van met de trein meereizen?

Ja. Je kunt deze reis ook boeken zonder treinreis en zelf eigen vervoer regelen, bijvoorbeeld per vliegtuig, bus of auto. In het boekingsproces kun je aangeven dat je de reis zonder treinreis wilt boeken. Je krijgt dan een korting op het deelnemersbedrag. Als je zelf vervoer regelt, gaan wij ervan uit dat je op vrijdag 17 november om uiterlijk 16.30 uur in Poznan bent en niet eerder dan zondag 19 november om 15.00 uur uit Wroclaw vertrekt. 

Hoe werkt het competitieve element?

Voor elk ontsnappingsspel wordt de deelnemersgroep opgesplitst in kleinere groepjes van 3 tot 6 personen. Je speelt elke kamer dus in een andere groepssamenstelling, maar hebt hier wel invloed op, doordat je om de beurt een deelnemer aan jouw team kunt toevoegen. Lukt het te ontsnappen? Dan verdien je 5 punten. Er zijn bonuspunten te verdienen voor een snelle tijd en je krijgt strafpunten als je hints nodig hebt gehad. Van elke ontsnapping wordt de gerealiseerde tijd vergeleken met de recordtijd die eerder voor de betreffende kamer is vastgesteld. Hoe dichter jouw team bij de recordtijd in de buurt komt, hoe meer bonuspunten je scoort. En verbreek je een record? Dan krijg je 10 bonuspunten. 

Aan het eind van het weekeinde ontstaat zo een ranglijst met een puntentotaal per individuele deelnemer. De speler die het beste scoort, wint het spel en speelt alle kamers gratis. Dit komt overeen met een geldprijs van € 100. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (rood) reisadvies geldt. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl