BetonTour Polen

22 - 24 november 2024

Een weekend naar het brutalistisch paradijs. De Poolse steden Poznan en Wroclaw zijn een walhalla voor architectuurliefhebbers, fotografiefans én iedereen met een fascinatie voor socialistisch erfgoed.

Max 20 deelnemers
Lekker grijs weer
Fotografie tips
Met de trein
Super lage prijs
Traditioneel eten
Alles over deze reis

De jaarlijkse architectuurreis van Eastpackers neemt je dit najaar mee naar twee parels van naoorlogse bouwkunst in het westen van Polen: Poznan en Wroclaw. Deze steden, die tot 1945 in Duitsland lagen, kwamen flink beschadigd uit de Tweede Wereldoorlog en werden nadien volgens de laatste architectuurtrends weer opgebouwd:  brute schoonheid uit de tijd van de voormalige Poolse volksrepubliek derhalve. Jij kunt er bij zijn voor een socialistisch vriendenprijsje. 

Liefhebbers van (zwart-wit) fotografie, architectuur, stedenbouw én geschiedenis komen volop aan hun trekken in Poznan en Wroclaw. De steden hebben niet alleen een historisch centrum, dat veel toeristen trekt, maar zijn ook parels van de modernistische bouwstijl die vanaf de jaren 50 furore maakte. En je hoeft er niet ver voor te reizen: beide bestemmingen zijn eenvoudig en duurzaam te bereiken met de trein.

In Poznan nemen wij je mee naar een aantal iconische voorbeelden van betonarchitectuur, zoals het universiteitsgebouw, het Alfa Retail and Shopping Complex - eens een socialistisch winkelcentrum, nu een vergaarbak van troosteloosheid - de studentenflats aan de rand van het centrum en het sportpaleis, dat binnenkort gerenoveerd wordt.

Wroclaw, anderhalf uur ten zuiden van Poznan, herwaardeerde zijn socialistische verleden in 2016 toen de stad Europees Culturele Hoofdstad was. En er is een hoop te zien. Van het indrukwekkende Panorama Racławicka, een betonnen bak met een 19e eeuw nationalistisch schilderij dat in socialistisch Polen decennialang verboden was, tot de universiteitswijk met talloze flats en grote pleinen, en het deprimerende Lower Siliesian Medical Center.

Houd je camera daarom gereed, want wij nemen je mee op een allesomvattende totaaltour langs het bruutste, mooiste, meest melancholische beton van socialistisch Poznan en Wroclaw. Een voorproefje vind je alvast in deze artikelen van Kathmandu & Beyond en onze vrienden van Oostblog. We bekijken de mooiste gebouwen van binnen én buiten. En om de ervaring compleet te maken, slaap je in twee iconische socialistische hotels: het Hotel Altus ín het socialistische Alfa Shopping Center in Poznan en het Hotel Polonia in Wroclaw.

Programma
Data & Prijzen
Inspiratie
Kleine lettertjes
Nu € 100 vroegboekkorting Kies de Low Budget boekingsoptie

Unieke Architectuurtrip

 • Inclusief onze eigen beton-huisexpert 
 • Unieke thematische focus 
 • Overnachten in illustere hotels 
 • Reizen met oude trams en bussen
 • Veel aandacht voor socialistische buitenwijken
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Duurzaam reizen met de trein
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Op pad met echte architectuur liefhebbers

 • Leer Polen op een heel nieuwe manier kennen

 • Alle rondleidingen en activiteiten inbegrepen

 • Overnachten in iconisch socialistische hotels

 • Gepassioneerde reisleider met veel kennis

 • Non-profit prijs

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn doorgaans gericht op deelnemers van 20 tot circa 40 jaar, maar voor deze Beton Tour XL geldt geen leeftijdsgrens. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 35 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
10 man
5 vrouw
5 vrij
13 solo
2 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Milo van Bokkum. Milo is journalist, maar ook een echte Eastpackers veteraan. Hij begeleidde reizen van Polen tot Japan en van de poolcirkel tot de Middellandse Zee. En overal heeft hij een neusje voor grijze socialistische flats, trage treinen, afgelegen natuurgebieden en hippe café's op verlaten fabrieksterreinen. Polen in het najaar is misschien wel zijn favoriete nostalgia bestemming. Vandaar dat hij meteen zijn hand op stak toen het bestuur van Eastpackers deze betontrip ontwikkelde.
Wil je Milo vragen waarom West-Polen de natte droom voor socialistische architectuurfans is? 
info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl