Best of Balkan

2 | 14 augustus 2022

 

Het beste van Zuid-Europa tijdens deze Eastpackers rondreis naar het oostelijke Middellandse Zeegebied: van de Adriatische kust tot de Zwarte Zeestranden - en alles daar tussenin

Max 15 deelnemers
Grotendeels over land
De mooiste natuur
Fascinerende geschiedenis
Hippe steden
Alles over deze reis

Dit is de ultieme introductie tot de Balkan: een compacte zomerreis van de mooiste steden aan Adriatische kust via het hooggebergte van Montenegro en Kosovo naar het bruisende Tirana in Albanië. Je reist per trein, boot en bus van klassiek Venetië naar het beste dat de Balkan te bieden heeft: prachtige stranden en eilanden, historische steden en machtige bergen. Onze Best of Balkan Reis is het ultieme backpackavontuur en al te boeken voor slechts € 999. 

Het Adriatische Zeegebied is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder reizigers die houden van goed weer, lekker eten, historische steden en prachtige natuur. En niet zonder reden. Maar er is méér in dit deel van Europa dan het beroemde Venetië en populaire Kroatische bestemmingen zoals Split en Dubrovnik.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de indrukwekkende, ongerepte bergachtige delen van Montenegro, of het grotendeels onontdekte Kosovo. En ook in de bekendere toeristische bestemmingen liggen nog tal van plekken te wachten om ontdekt te worden, zoals het eiland Korcula in de baai bij Split in Kroatië of de Italiaanse historische stad Ancona, een paar uurtjes ten zuiden van Venetië.

Tijdens onze Best of the Balkan reis ontdek jij het allemaal. In 13 dagen doorkruis je liefst 5 landen (Italië, Kroatië, Montenegro, Kosovo en Albanië), die op verschillende manieren allemaal historisch met elkaar verbonden zijn. Zo vind je op bijna alle plekken die we aandoen de restanten van Romeinse, Griekse en Ottomaanse beschavingen uit het verleden, én natuurlijk volop communistisch erfgoed.

En voor de prijs hoef je het niet te laten: je boekt deze heerlijke zomerreis al voor € 999.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Cultuur
Geschiedenis
Natuur
Eten & drinken
Zon, Zee & strand

Inclusief

 • Inclusief alle transfers
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Lezingen in de Grand Tour Academia
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Zuid-Europa

 • Uniek afwisselend programma

 • Kleine groep van max 15 deelnemers

 • Unieke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

6 man
6 vrouw
3 vrij
10 solo
2 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Lotte Aleven
Lotte Aleven Deelnemer 2022

Het was echt een topreis! Dank jullie wel! We hebben hele gave dingen gedaan die ik anders nooit had ondernomen. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. 

Wil je weten wat de Grand Tour zo uniek maakt? Vraag het hem zelf!

hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal actieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

Je moet het leuk vinden om veel te zien en te doen. Je houdt van afwisselende vakanties met zowel cultuur/geschiedenis als activiteiten in de natuur. Onderdeel van het programma zijn verschillende hikes door de natuur en intensieve stadswandelingen, maar ook is er voldoende ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld aan de vele prachtige kusten die we bezoeken. Stevige wandelschoenen zijn echter geen overbodige luxe. 

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen.

De zomers in Zuid-Europa zijn over het algemeen een stuk warmer dan bij ons in Nederland. Denk aan temperaturen die overdag rond de 30 graden liggen en 's avonds en 's nachts zelden onder de 20 graden duiken. In hoger gelegen gebieden kan het wel wat frisser zijn. Neem dan ook zeker een warme trui mee. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. In sommige landen of steden kunnen beperkingen gelden ten aanzien van groepsactiviteiten. De reisleider volgt aanwijzingen van de lokale overheden op.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 150 per persoon en voor een eenpersoonskamer € 300 per persoon. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn redelijk goede bestemmingen voor vegetariërs. In landen als Kroatië, Griekenland en Bulgarije is men gek op salades, soepen en pasteitjes. Ook is in grote steden als Split en Tirana de internationale keuken goed vertegenwoordigd. Houd er wel rekening mee dat de menukeuze in kleinere plaatsen, op het platteland, meer beperkt kan zijn.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de nachttrein). Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek een oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren of de route aan te passen. Op dit moment hebben alle bestemmingen een groen reisadvies. 

Wat voor invloed heeft de oorlog in Oekraïne op deze reis?

De bestemmingen die wij bezoeken hebben een groen reisadvies (het laagste risiconiveau). Deze reis gaat niet door Oekraïne, of gebieden in het grensgebied van Oekraïne waarvoor een negatief reisadvies geldt. 

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl