Best of Balkan - Roemenië en Bulgarije 

26 juli - 11 augustus 2024

 

Het beste van de Balkan tijdens deze compacte Eastpackers rondreis door Roemenië en Bulgarije met de mooiste historische steden, kloosters, kerken, oude treintjes, kabelbanen en verbluffende natuur.

Max 14 deelnemers
Met het lokale OV
De mooiste natuur
Fascinerende geschiedenis
Hippe steden
Alles over deze reis

Betoverende steden, ongerepte natuur en een fascinerende geschiedenis. Dat zijn de ingrediënten voor deze zomerse rondreis naar Roemenië en Bulgarije. Tijdens Best of Balkan ontdek jij twee ongepolijste diamanten in het hart van Oost-Europa. We nemen je mee naar Romeinse ruïnes, pittoreske middeleeuwse steden, brutalistische betonkolossen en de hippe hoofdsteden van twee snel veranderende landen. Deze unieke non-profit reis boek je al vanaf €1299!

Roemenië en Bulgarije zijn landen waar verschillende culturen samenkomen. In de Romeinse tijd liepen de oude handelsroutes van Rome naar Constantinopel door dit gebied. Dit zie je terug tijdens onze bezoeken aan de Romeinse ruïnes in Sofia en Plovdiv, twee van de oudste steden ter wereld. 1500 jaar later streden de Turken, Duitsers en Oostenrijkers om invloed in dit vruchtbare, maar onherbergzame deel van Europa. Een mengeling aan architectuurstijlen, van de prachtige Habsburgse architectuur in steden als Timisoara en Cluj-Napoca tot de Ottomaanse bazaars van bergdorpjes zoals het Bulgaarse Bansko, doen denken aan deze roerige geschiedenis.

Tijdens een groot deel van de twintigste eeuw waren Roemenië en Bulgarije communistisch en bevonden deze twee landen zich ver achter het IJzeren Gordijn. Dit leidde tot diverse megalomane bouwprojecten, waaronder het gigantische Roemeense Volkspaleis (nu het parlementsgebouw) in Boekarest, en de indrukwekkende ufo-vormige Buzludzha-ruïne in de Bulgaarse bergen, ooit bedoeld als vergaderlocatie voor de communistische partij.

Naast geschiedenis en cultuur genieten we volop van de prachtige natuur die Roemenië en Bulgarije te bieden hebben. We reizen over de iconische Roemeense Transfagarasan Highway, door het televisieprogramma Top Gear uitgeroepen tot de mooiste weg ter wereld, en slingeren omhoog door het prachtige Fagaras-gebergte en de Bucegi-bergen nabij Sinaia. In Bulgarije bezoeken we het belangrijkste bergresort van het land, Bansko. Ook is er onderweg natuurlijk ruim baan voor een kennismaking met de heerlijke Roemeense en Bulgaarse keuken én het hippe nachtleven in de grotere steden.

In Best of Balkan ervaar je het beste wat deze veelzijdige landen te bieden hebben. Je boekt deze reis nu al vanaf €1299.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Steden
Geschiedenis
Cultuur
Natuur
Eten & drinken

Inclusief

 • Inclusief retourvlucht
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Roemenië en Bulgarije

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep medereizigers met dezelfde interesses

 • Unieke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Treinen en lokaal OV

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

5 man
3 vrouw
6 vrij
8 solo
0 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Douwe van der Meer. Douwe reisde met een rugzak en nagenoeg geen budget jarenlang door de Balkan en Kaukasus. Hij woonde een jaar in Georgië (en nog langer in Turkije), heeft vrienden verspreid over de Balkan en kan je alles vertellen over de lekkerste lokale specialiteiten. 

Wil je weten wat de Balken zo uniek maakt? Vraag het hem zelf!

info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl