Inspiratiereis JongDUO

18 - 26 maart 2023

De Inspiratiereis JongDUO 2023 biedt het beste van vier(!) hippe hoofdsteden: Vilnius, Riga, Tallinn en Stockholm

Lekker lokaal eten en drinken
Hippe hoofdsteden
Afwisselende activiteiten
Boeiende stadswandelingen
Alles over deze reis

Laat je inspireren door de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid, het nieuwe werken en innovatie in het Oostzeegebied. Tijdens deze inspiratiereis brengen we een bezoek aan slimme overheidsorganisaties, de werkplek van morgen en andere spannende bestemmingen in de hoofdsteden van Litouwen, Letland, Estland en Zweden. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om te netwerken met de andere deelnemers en te genieten van lokale cuisine en het nachtleven. 

De inspiratiereis start op Eindhoven Airport, vanwaar we in een paar uurtjes naar Litouwse hoofdstad Vilnius vliegen voor een breeze through the Baltics. In een paar dagen doen we alle drie de hoofdsteden van de Baltische staten aan en gaan onder andere langs bij het Litouwse parlement, de Riga School of Economics en de Nederlandse ambassade in Tallinn. Centraal bij deze bezoeken staan thema's als hybride werken en digitalisering. De Baltische staten zijn koplopers op deze thema's en hebben zich sinds de herwonnen onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie ontwikkeld tot moderne democratieën met een veerkrachtige economie.

Naast een vol inhoudelijk programma, nemen we ook ruim de tijd voor het ontdekken van de prachtige historische binnensteden van Vilnius, Riga en Tallinn. Hier staat Middeleeuwse architectuur zij aan zij met de sporen van het tragische Sovjetverleden. Bovendien zijn de Baltische hoofdsteden anno 2023 echte gastronomische hotspots, met geweldige bars en restaurants waar je, onder het genot van de Baltische keuken, je eigen netwerk kan versterken en uitbreiden.

De reis eindigt aan de overkant van Oostzee in Zweden. Vanuit Estland nemen we 's avonds de boot naar Stockholm, waar we de volgende ochtend zullen arriveren. Hier volgt opnieuw een afwisselend programma met onder andere een bezoek aan het nationale innovatieagentschap en de Zweedse tegenhanger van DUO.

Eastpackers organiseert deze unieke inspiratiereis naar de Baltische staten en Zweden in samenwerking met JongDUO. De eigen bijdrage voor deze mooie trip bedraagt €260.

Programma
Doelstellingen
Data & Prijzen
Aanmelden
Kleine lettertjes

Deze reis

Innovatie en inspiratie
Boeiende steden
Netwerken
Eten & drinken
Nachtleven

Inclusief

 • Inclusief vluchten en ferryovertocht
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Afwisselende activiteiten
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Overzicht reis

 • Het beste van vier(!) hoofdsteden

 • Uniek afwisselend programma

 • Groep van max 32 deelnemers

 • Lage non-profit prijs

 • Interessante werkbezoeken

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Veel aandacht voor duurzaamheid, innovatie & cultuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Tim van Huis. Tim heeft al heel wat reizen voor Eastpackers achter zijn naam staan. 

Ook de Noord-Europa, met de Baltische Staten en Zweden voorop, zijn voor hem beslist geen onbekend terrein. Tim heeft onder andere sociale geografie gestudeerd en spreekt een aardig woordje Russisch. Hij kan je daarom zeker meer vertellen over de interessante mix van mensen, talen en culturen die hier te vinden is.

Wil je Tim vragen waarom de Baltische Staten en Scandinavië blijven fascineren? 

tim@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een actieve trip met een afwisselend programma. Er is echter ook genoeg ruimte voor vrije tijd en een eigen invulling van de reis. 

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Je deelt een kamer en sanitair met één andere deelnemer, tenzij je een eenpersoonskamer bijboekt. 

Het vroege voorjaar in de Baltische staten en Zweden is meestal redelijk fris en onvoorspelbaar. Het kan nog wel eens sneeuwen, maar meestal is het weer vergelijkbaar met Nederland: afwisselend bewolkt, zonnig en een bui met temperaturen rond de 10 graden Celsius.  

Hoe flexibel is het programma?

Deelname aan de activiteiten is verplicht. Tenzij is overlegd met het bestuur van JongDUO. Voor en tijdens de activiteiten is er ruimte om alleen of in kleine groepjes op uit trekken.

Kan ik een privékamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een eenpersoonskamer zijn € 300. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn prima bestemmingen voor vegetariërs.  Andere diëten (veganisme, glutenvrij, lactosevrij) kunnen ook worden geaccommodeerd, maar houd rekening met een beperkte menukeuze.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de ferry van Tallinn naar Stockholm) en driemaal diner. Niet inbegrepen zijn de kosten voor overige maaltijden. Reken verder op circa € 20 - 30 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon.  Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen.

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je je geld terugkrijgen.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren. Bij een rood reisadvies of een quarantaineplicht bij thuiskomt wordt de reis altijd geannuleerd.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen.

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen.

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t: 070 262 0000
f: facebook.com/eastpackersNL
@: info@eastpackers.nl

Het is uiteraard ook mogelijk contact op te nemen met JongDUO:

@: jongduo@duo.nl