Tosca

Italië

Tosca

6 maanden in Italië

Mijn verhaal:

Dag ik ben Tosca en ik deed Vrijwillergswerk in een centrum voor migranten en vluchtelingen.

Mijn beste herinnering is onze rondreis van twee weken die wij door het hele land hebben gedaan. We hadden een auto gehuurd en zijn toen van het noorden helemaal naar de Sahara gereden en vervolgens weer via de kust terug gereden.

Ik heb veel geleerd op communicatief en sociaal vlak. Het werk in het centrum vereiste veel communicatieve vaardigheden en ik heb mij hier ook leren aanpassen aan verschillende situaties. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat het goed is op verschillende manier om te gaan met verschillende personen en ik heb geleerd om iemands behoeftes te leren inzien en vervolgens op een zo goed mogelijke manier proberen de persoon te helpen. Met de andere projecten vanuit mijn organisatie heb ik ook veel geleerd op communicatief vlak, en daarnaast op het gebied van time management en creatief denken.

Ik heb ontzettend veel mooie herinneringen van momenten op werk. Het was erg bijzonder de personen steeds beter te kennen en na een tijdje echt iets voor de mensen te kunnen betekenen. verder voelde ik me erg thuis in het team en heb ik veel mooie herinneringen van de samenwerking. Ook met de andere vrijwilligers heb ik een erg goede band kunnen opbouwen en hier heb ik ook veel mooie herinneringen aan.

Mijn ervaring is het algemeen: Erg leerzaam en alles bij elkaar een erg bijzondere ervaring.