Midor

Marokko

Midor

6 maanden in Marokko

Mijn verhaal:

Dag ik ben Noah en ik voornamelijk voetbaltraining geven. Daarnaast ook heel veel andere projecten zoals online taallessen, publieke plekken schoonmaken, gymlessen geven en een crowdfund actie starten om boodschappen te doen met mensen.

Ik heb in die 6 maanden enorm veel geleerd. Over cultuurverschillen, privileges en de Marokkaanse cultuur. Het is leuk om te zien hoe zelfstandig je er van wordt en je leert natuurlijk een nieuwe taal.

Ik heb geleerd om in een nieuw groot land te wonen en werken en de cultuur die daar mee gepaard gaat. Ik heb een erg leuke tijd gehad in Marokko. Veel vrienden gemaakt en veel levenservaringen op gedaan.

Ik heb een erg leuke tijd gehad in Marokko. Veel vrienden gemaakt en veel levenservaringen op gedaan.

Hoe was je woonsituatie?

Ik woonde in een appartement in een zeer fijne rustige studentenbuurt met 4 andere vrijwilligers. Het was niet een erg luxe appartement. Maar het was zeer prima voor de tijd dat we daar zaten.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Erg goed. Drie van de vijf vrijwilligers kende ik al goed en de twee andere heb ik daar geod leren kennen enhet was zeer aangenaam.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Ik vond het leuk om te horen hoe vrijwilligers in andere landen het hadden, wat zij voor cultuurverschillen merkten en hoe hun activiteiten eruit zagen. Ik vond de training wel een beetje aan de lange kant.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Het verschil in cultuur in allerlei opzichten.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Het contact met Ruben van Eastpackers was voorspoedig. Als je hem nodig had was hij bereikbaar en vice versa.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Het is een zeer aan te raden mee te doen. Tijdens corona is dit al helemaal een geweldige keuze.