Faye

Griekenland

Faye

2 maanden in Griekenland

Mijn verhaal:

Hallo ik ben Faye en ik gaf voornamelijk Engels lessen aan vluchtelingen uit het kamp, en zat in het organisatieteam van het ‘women’s space’ project, waarbij alle vrouwen uit de community welkom zijn.

Ik heb veel geleerd over hoe ik lessen kan plannen, en de stof die ik iemand wil leren in een schema kan zetten. Daarbij heb ik veel geleerd over verschillende landen en culturen.

Mijn beste herinneringen… Ik denk alle keren dat we met met iedereen samen gingen eten, dat deden we meerdere keren in de week en het was altijd super gezellig. We probeerden ook allemaal elkaars recepten van gerechten uit andere landen die we nog nooit hadden geproefd.

Ga met een open mindset naar je project! Ieder project is anders, en ook je mede vrijwilligers zullen anders zijn en met andere ideeën.

Hoe was je woonsituatie?

Goed! Ik woonde samen met een groepje mensen, en het was erg gezellig. Het huis was erg ruim en super dichtbij alle andere locaties van de organisatie.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Erg goed, er heerste een hele open en gezellige sfeer. Ik voelde me heel welkom en we deden vaak samen activiteiten in onze vrije tijd.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Vanwege mijn ‘short term’ heb ik deze niet gehad.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Ik denk het feit dat zo weinig mensen van de lokale bevolking Engels spraken In een eerder project had ik dit ook wel meegemaakt, maar in mindere mate dan hie

Hoe was je contact met Eastpackers?

Top! Ik heb niks te wensen:)

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Ga met een open mindset naar je project! Ieder project is anders, en ook je mede vrijwilligers zullen anders zijn en met andere ideeën. Probeer hier juist van te leren en je eigen manier van denken en doen breder te maken.