Tim

Italië

Tim

5 maanden in Italië

Mijn verhaal:

Ik was betrokken bij het project Cesie. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met verschillende soorten vrijwilligerswerk. Hierbij kun je denken aan gehandicaptenzorg, kinderopvang, voedselvoorziening voor daklozen en een tweedehands winkel. Ik zelf was betrokken bij de organisatie van de winkel. Ik hield me bezig met uiteenlopende dingen, van de winkel schoonmaken tot kasten ophalen die terug gingen naar de winkel.

Ik heb vooral geleerd om flexibel te zijn en doorzettingsvermogen te tonen, aangezien het niet altijd even makkelijk is geweest. Ik heb te maken gehad met 3 weken isolatie op een hotel kamer in Palermo en een aantal weken in het ziekenhuis gelegen met een klaplong, maar toch hebben ook juist die dingen bijgedragen aan een groter gevoel van onafhankelijkheid.

Mijn beste herinnering is de prachtige zomer die ik zelf mocht indelen wat betreft werk en vrije tijd. Ik had vrienden om me heen en een prachtige stad die ik heb mogen leren kennen.

Het vrijwilligerswerk was onvergetelijk, en ondanks tegenslagen, één van de mooiste dingen die ik ooit heb mogen doen.

Het was onvergetelijk en ondanks tegenslagen één van de mooiste dingen die ik ooit heb mogen doen.

Hoe was je woonsituatie?

Ik had een ruim appartement van de lokale organisatie gekregen die ik met 6 anderen deelde. Het koken en het douchen was wel tricky aangezien de keuken klein was en er maar 1 badkamer beschikbaar was. Met wat flexibiliteit wende dit wel al snel.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Tijdens mijn project heb ik enorm genoten van de verschillende vrijwilligers waarmee ik het appartement deelde. Momenteel heb ik nog steeds contact met ze, het zijn echt vrienden geworden. Het klikte meteen met deze mensen aangezien iedereen een beetje dezelfde mindset heeft wat betreft het vrijwilligerswerk.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Helaas ging de on-arrival training niet door vanwege Corona.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Het meest moest ik aan het gebrek van ritme wennen van het leven in Italië. Natuurlijk creëer je dit zelf na een tijdje, maar de instanties om je heen helpen je hier niet direct bij… de bureaucratie is traag en het contact moeizaam.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Het contact verliep soepel en Ruben stond altijd klaar om te helpen.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Maak die sprong in het diepe en leer nieuwe mensen kennen, een andere cultuur en andere gewoontes. Het zal je leven verrijken.