Charlotte

Oekraïne

Charlotte

8 maanden in Oekraïne

Mijn verhaal:

Ik deed vrijwilligerswerk bij de organisatie Pangea Ultima. Deze organisatie houdt zich voornamelijk bezig met interculturele dialogen en non-formele educatie. Van de vrijwilligers wordt er verwacht dat ze initiatief tonen en hun eigen projecten bedenken en uitvoeren. Ik hield me bijvoorbeeld bezig met het schrijven en vormgeven van een cultureel tijdschrift. Ook organiseerde ik zelf historische en interactieve tours in het stadscentrum. Naast deze aspecten richt de organisatie zich ook op mediaproductie. Dit leerde ik door zelf een (cultureel) tijdschrift vorm te geven en uit te brengen in Vinnytsia. Ook hield ik me bezig met de editing van meerdere filmpjes.

Ik heb geleerd om zelf initiatief te nemen en minder bang te zijn om alleen op stap te gaan. Ik voel me veel zelfverzekerder om te reizen en ook in mijn talenkennis. Voor mijn ESC-vrijwilliger had ik geen grondig idee van Oost-Europa en nu ben ik veel meer te weten gekomen. Het heeft me veel nieuwsgieriger gemaakt om in de toekomst nog meer te ontdekken.

Mijn beste herinnering was het vele reizen door het land. Oekraïne is een prachtig, groot en land waar veel te zien is. Ik ben heel blij dat ik de kans gekregen heb om zoveel te zien en te leren. Het was een nieuwe ervaring voor me om helemaal alleen te reizen en ondanks de angst, is het allemaal goed verlopen. Ik ben superblij ermee en trots op mezelf dat het gelukt is.

Ik kijk erg positief terug op mijn tijd als vrijwilliger. Jammer genoeg is het voorbij, ik had graag nog een keer weg willen gaan voor een project. Ik vind het super dat het Europees Solidariteitskorps dit mogelijk maakt voor jongeren en hopelijk pakken meerdere jongeren deze kans in de toekomst.

 

Niet te veel nadenken en gewoon gaan!