Teun

Roemenië

Teun

6 maanden in Roemenië

Mijn verhaal:

Ik gaf Engelse les aan kinderen in verschillende afterschoolclubs en ik organiseerde zomerkampen. Daarnaast deed ik een verzameling van spellen maken en vereeuwigen in een boek. Ook waren er nog wat zijprojecten zoals een park clean-up en een paar quiznachten.

Ik heb heel bewust voor een bergachtige plek gekozen en al mijn beste herinneringen komen daar dan ook vandaan, ik ben met een medevrijwilliger door de kniediepe sneeuw gelopen in het Harghita-gebergte, en de wandelingen naar Csiksomlyo waren altijd ook geweldig goed voor mijn humeur.

Ik denk dat mijn beste herinnering toch was toen ik besloot om naar Boekarest te fietsen, dat gaf een enorm gevoel van vrijheid en ik heb een hoop gezien op die tocht.

Het was een mooie tijd waarin ik vooral veel heb beleefd en veel gedaan heb. Ik denk dat ik nu wat zelfstandiger ben.

Het was een mooie tijd waarin ik vooral veel heb beleefd en veel gedaan heb

Hoe was je woonsituatie?

Ik woonde in een appartement in het centrum van Miercurea met gemiddeld zo’n drie anderen op een kamer. De supermarkt is aangenaam dichtbij, net als het Care2travelkantoor. De tuin is fijn om te zijn en de hond is aardig.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Het contact met andere vrijwilligers is goed, bovenal met degenen in andere steden, het is leuk om naar andere steden te kunnen gaan en daar bij andere vrijwilligers te verblijven.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Het was online, dus we moesten er vooral zelf wat van maken, maar dat is zeker gelukt, ik heb later ook contact gehad met een persoon die ik daarbij heb leren kennen. De dingen waarover gepraat werden waren nuttig, maar wel al eerder verteld, dus ik was vooral druk bezig met socialiseren en mijn achtergronden.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Ik heb vooral gestreden met het weer, hitte was wat mij vooral moeite kostte om mee om te gaan, maar ook regen was lastig, aangezien ik weigerde om me daarop voor te bereiden. Het was ook lastig om genoeg slaap te krijgen zonder eigen kamer.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Zoveel als nodig, gelukkig was er niet al te veel contact nodig, maar wat er was, was aangenaam.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Zoek vooral alle andere groepen op in de buurt, het is een geweldige ervaring om een netwerk rond het land te hebben. En neem een regenjas mee als je denkt dat het gaat regenen.