Sven

Roemenië

Sven

5 maanden in Roemenië

Mijn verhaal:

Hoi mijn naam is Sven en heb workshops op middelbare scholen (soms Universiteit en secundary school) gegeven. Door middel van deze workshops wilden we de jeugd in Constanta, Roemenië meer laten doen in de samenleving. Uiteindelijk hebben we veel verschillende workshops gemaakt en gedaan die ze hielpen te leren over teambuilding, samenwerken en (zelf)reflectie. Je kon zien dat onze workshops een groot effect op de leerlingen en soms zelfs de leraren hadden.

Te veel om op te noemen. Over omgaan met mensen, geduld, andere culturen, problemen oplossen, verbindingen maken met en tussen mensen, voor een groep staan en presenteren, reizen met het openbaar vervoer in het buitenland en ook bijvoorbeeld veel over de cultuur en geschiedenis van Roemenië.

Ik heb eigenlijk niet één beste herinnering, de hele ervaring op zich is eigenlijk één grote herinnering voor mij. Als ik één ding moet kiezen dan zou het onze road trip zijn naar Brasov, Sinaia, Sibiu en Sighisoara.

Ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Ik ben er zoveel door gegroeid en nu ben ik klaar voor de rest van mijn leven.

Ik ben er zo mijn ESC gegroeid en nu ben ik klaar voor de rest van mijn leven.

Hoe was je woonsituatie?

Appartement met 3 slaapkamers en 2 badkamers voor 6 vrijwilligers vlakbij het ‘centrum’ en het strand.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Zeer goed contact, we zijn heel close geworden en zijn ook samen op reis gegaan. Ik weet zeker dat we elkaar nog gaan ontmoeten.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Trainingen hebben we helaas niet gehad. We waren de eerste vrijwilligers voor deze organisatie en ze dachten dat ze bericht zouden krijgen.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

De staat van de gebouwen en straten. Er is veel kapot en voor iedereen daar is het gewoon normaal.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Gelukkig had ik Eastpackers niet veel nodig, maar het contact met Ruben was goed en hij was er altijd als ik hem nodig had.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Geniet overal van want alles helpt je om te groeien en voordat je het weet is het alweer voorbij.