Lyasmin

Slovenië

Lyasmin

12 maanden in Slovenië

Mijn verhaal:

Dag ik ben Lyasmin en ik werkte in een youth center (Mladinski Epi center) in Lucija en Piran. Ik hielp met het organiseren van naschoolse activiteiten voor de kinderen en evenementen voor de locals. Elke woensdag had ik een Science club waar ik verschillende experimenten uitvoerde met een klein groepje kinderen. Verder hielp ik ook met het runnen van de social mediakanalen van de youth center (foto’s en stories maken voor Instagram, YouTube video’s maken en het schrijven van blogs).

Ik heb veel geleerd. Het omgaan met kinderen, vertrouwen bij ze opbouwen, het organiseren van evenementen. Verder heb ik ook de taal geleerd. Met mijn collega’s heb zoveel leuke momenten gehad. Een van mijn collega’s maakte mij altijd zo aan het lachen. Tijdens de ‘lockdown’ kwamen ze mij verassen met een taart voor mijn verjaardag en met Pasen brachten ze ook cadeautjes. Ik kon altijd bij ze terecht. Qua werk vond ik de kerstlunch organiseren heel leuk. We hadden toen een drie-gangen menu gekookt voor 40 kinderen en het was zo chaotisch en grappig. En alle contacten die ik met de kinderen had.

Het was een fijne tijd met ups-and-downs. In de winter had ik het moeilijk en wilde ik bijna stoppen met het project. Maar de laatste maanden waren juist heel leuk. Ik ben echt van Slovenië gaan houden en kan niet wachten om terug te gaan.

Ik heb zoveel leuke momenten met mijn collega's gehad en veel met hen gelachen!