Bart

Estland

Bart

6 maanden in Estland

Mijn verhaal:

Ik werkte bij het plaatselijke jongerencentrum in een klein dorpje. Het waren 6 leerzame maanden. Voor mij zijn het vooral persoonlijke dingen waar ik beter in ben geworden. Ik heb geleerd dat het oké is om hulp te vragen en mijn communicatie met anderen is ook echt verbeterd, al is het nog niet perfect. Ook heb ik geleerd om beter met mezelf en mijn obstakels om te gaan. Wat ik nog wel het fijnste vind is dat ik heb geleerd om beter voor mezelf te zorgen. Ik heb leren koken en schoonmaken en geleerd hoe belangrijk het is om een dagelijkse routine hebben.

Voor mij was de beste herinnering dat mijn ouders langskwamen en ik ze kon laten zien waar ik de afgelopen paar maanden aan heb gewerkt. Andere leuke momenten waren onder andere de projectdagen die ik organiseerde voor het jongerencentrum, zoals de “dutch game day” waarin we oude Nederlandse spellen deden zoals zaklopen en spijkerpoepen.

Ik heb een erg positieve ervaring gehad en heb erg van mijn tijd genoten. Natuurlijk zijn er hier en daar ook mindere momenten geweest, maar in het algemeen merk ik dat ik echt heb geleerd van mijn tijd in het buitenland en nieuwe ervaringen heb opgedaan. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om dit project te doen, en ik heb er veel positieve dingen aan overgehouden.

Ik heb geleerd dat het oké is om hulp te vragen en mijn communicatie met anderen is ook echt verbeterd.