Roza & Joris

Turkije

Roza & Joris

6 maanden in Turkije

Mijn verhaal:

Naast de activiteiten die op onze planning stonden, zoals het hoofdproject, “art and trash” (afval ruimen en kunst ervan maken), en English Speaking Club, was er ruimte voor eigen invulling. Zo konden we helpen bij activiteiten die andere vrijwilligers bedachten en konden we zelf voorstellen doen. We hebben geholpen met het organiseren van feesten, losse activiteiten en we creëerden workshops over een interesse van ons. 

Het hele project is één grote mooie herinnering. De beste herinneringen worden meestal gevormd door vrienden om je heen en iets dat fout gaat. Zo hadden we een lange wandeltocht waarbij het ongelofelijk hard regende. Tijdens het wandelen hoopten we alleen maar dat het zo snel mogelijk afgelopen zou zijn. Nu is het één van onze beste herinneringen. Ook de avond van Halloween was geweldig. We hadden gefeest met een deel van de organisatie. Uiteindelijk ging er het een en ander niet zo lekker. Dit werd de beste herinnering aan de avond. 

We kijken met een enorme glimlach terug naar onze tijd als vrijwilliger. Het was echt wel een van de mooiste ervaringen uit ons leven waar we niet alleen veel van hebben geleerd maar ook veel vrienden en prachtige herinneringen aan over hebben gehouden. Iets wat je je hele leven meeneemt en wat aan hebt. Een buitenkans om een andere cultuur te leren kennen zonder de stress van geld en accommodatie. Het maakt echt een verschil in je leven en je blik op de wereld. Een prachtige ervaring dus. 

Het was echt wel een van de mooiste ervaringen uit ons leven waar we niet alleen veel van hebben geleerd maar ook veel vrienden en prachtige herinneringen aan over hebben gehouden