Carlijn

Slovenië

Carlijn

6 maanden in Slovenië

Mijn verhaal:

Ik deed vrijwilligerswerk in een jongerencentrum met twee locaties in Lucija en Piran. Na schooltijd kwamen deze jongeren langs voor een praatje, spelletje of een andere activiteit. Verder gaf ik Engelse les aan een groepje 9 en 10 jarigen door middel van spel. Naast mijn taken in het jongerencentrum heb ik ook mijn eigen persoonlijke project bedacht en interviews gehouden met andere vrijwilligers in Slovenië en hierover een video gemaakt.

Ik heb geleerd om mezelf (nog meer) proactief op te stellen en mijn ideeën te pitchen en in de praktijk te brengen. Daarnaast heb ik veel geleerd over jezelf aanpassen aan een organisatie, je huisgenoten, etc., maar ook voor jezelf opkomen wanneer dit nodig is.

Mijn mooiste herinneringen zijn er te veel om uit te kiezen, maar ik denk uiteindelijk alle momenten waarin ik echt uit mijn comfortzone stapte en wat voor gevoel dat gaf. Bijvoorbeeld zingen op een karaoke avond, op straat spelen en geld verdienen en interviews opnemen.

Ik kijk terug met een hele grote glimlach. Het was wat moeilijk op het begin, maar dat ging steeds beter. Ik heb heel veel mooie herinneringen gemaakt met hele leuke mensen.

 

Ik heb heel veel mooie herinneringen gemaakt met hele leuke mensen