Roos

Finland

Roos

11,5 maanden in Finland

Mijn verhaal:

Ik werkte als programma-assistent bij een organisatie in Finland die internationale vrijwilligers in Finland ontvangt en hen koppelt aan een werkplek. Tegelijkertijd verzorgen ze ook internationaal vrijwilligerswerk voor Finse jongeren. Ik hield mij bezig met het ondersteunen van vrijwilligers door middel van het organiseren van on-arrival trainingen, ondersteunen in het aanvragen van visums en het beantwoorden van vragen van jongeren die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk. Daarnaast deed ik communicatiewerkzaamheden: artikelen schrijven voor een tijdschrift en informatiegidsen en één website nakijken op de leesbaarheid van de Engelse taal. De organisatie waar ik vrijwilligerswerk deed en Finland an sich voelden meteen als een warm bad. Ik heb geen seconde heimwee gehad. Ik omring mijzelf met positieve mensen, een fijne werkplek en geweldige natuur; beter kan het niet!

Ik heb onwijs veel geleerd over verscheidene culturen en de perspectieven die daaraan ten grondslag liggen. Ik heb niet alleen over de Finse cultuur geleerd, maar ook over de culturen en landen van de verschillende vrijwilligers die ik heb ontmoet.

Kerst vieren in Lapland is de beste herinnering die ik heb gehad. Het was -27 graden en ik heb de meest geweldige natuur gezien, de enige echte kerstman ontmoet en ultiem genoten van het prachtige Finland

Kerst vieren in Lapland is de beste herinnering die ik heb gehad