Noah

Marokko

Noah

6 maanden in Marokko

Mijn verhaal:

Dag ik ben Noah en ik gaf voetbaltraining aan kleine kinderen in de stad Tetouan. Tijdens mijn vrijwilligerswerk ben vele malen zelfstandiger geworden, heb ik een nieuwe taal geleerd en heb ik  de Marokkaanse cultuur ontdekt. Bovendien heb ik meer ervaring opgedaan met voor grote groepen staan.

Mijn beste herinnering is onze rondreis van twee weken die wij door het hele land hebben gedaan. We hadden een auto gehuurd en zijn toen van het noorden helemaal naar de Sahara gereden en vervolgens weer via de kust terug gereden.

Om vrijwilligerswerk te gaan doen is de beste keuze van mijn leven geweest.

Hoe was je woonsituatie?

Ik woonde met 4 andere vrijwilligers in een 3 kamer appartement, dit klinkt misschien vervelend maar ik wende er snel aan waardoor het prima te doen was. we woonden in een erg fijne buurt en hadden een erg groot dakterras.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Goed, behalve de jongens met wie ik samen woonde was er nog 1 andere vrijwilliger en die zagen we ook geregeld.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Die was naar mijn mening een beetje overbodig maar ik snap erg goed waarom die wordt georganiseerd en hoe je er profijt van kan hebben.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Omdat Marokko natuurlijk een Islamitisch land is zijn veel dingen (zoals alcohol drinken etc.) die hier volkomen normaal zijn, daar Haram (verboden). Dit wisten wij van te voren maar het was toch een beetje apart om alle terrasjes alleen maar met thee drinkende mensen te zien.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Het contact was goed en gemakkelijk, we konden Ruben eigenlijk altijd bereiken via WhatsApp en dan stond hij gelijk voor ons klaar.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Ik heb tot nu toe altijd gezegd dat de beslissing om vrijwilligerswerk te gaan doen de beste keuze van mijn leven is geweest. We hebben ongelofelijk veel leuke dingen gedaan en hebben de corona lockdowns ook volledig ontlopen.