Marten

Avilés, Spanje

Marten

12 maanden in Avilés, Spanje

Mijn verhaal:

Ik hielp bij het faciliteren van allerlei projecten van de afdeling Jeugd van de gemeente van Avilés. De thema’s waren onder andere: jongerenparticipatie, non-formele educatie, sport en Europese mobiliteit. Daarnaast had ik ook andere taken: ik maakte een nieuwsbrief voor lokale jongerenwerkers; ik verzorgde wekelijkse Engelse lessen en ik maakte allerlei sociale media content.
Het hele jaar door hielp ik ook mee met de voorbereiding van- of was ik zelf verantwoordelijk voor workshops en evenementen.

Samen met mijn mede-vrijwilliger en onze projectcoördinator hebben we een korte reis naar Cantabrië gemaakt, waar we andere ESC organisaties hebben geïnterviewd. Het was de perfecte combinatie van werk en plezier!

Het was een geweldige ervaring die ik voor geen goud had willen missen.

Het was de perfecte combinatie van werk en plezier!

Hoe was je woonsituatie?

Ik woonde in een jeugdherberg die in bezit is van de gemeente. Ik had een eigen kamer en badkamer en ik deelde de keuken en woonkamer met een paar andere bewoners. Het was af en toe wel vervelend om de keuken de delen, maar we hadden heel veel ruimte, een groot dakterras en er was een schoonmaakster dus al met al heel positief!

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Heel goed, ik woonde samen met een Franse jongen waar ik ook buiten het vrijwilligerswerk mee optrok.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Heel positief. Het moest helaas online, maar toch hebben ze er onder die omstandigheden een hele leuke training van gemaakt en ik heb veel sociale contacten opgedaan.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Aan het tijdsschema van de Spanjaarden. Ze leven in een ander ritme: lunch is rond drie uur en avondeten niet voor negen uur ’s avonds.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Over het algemeen goed, Ruben was altijd goed bereikbaar. Ik had wel graag wat meer voorlichting en hulp vooraf gehad willen hebben bij het aanvragen van een VOG, want het gebrek daaraan zorgde later nog voor veel gedoe.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Verdiep je goed in de host-organisation. Het is belangrijk dat je een goede klik met ze hebt. Verder zou ik zeggen: GENIET!