Marianka

Estland

Marianka

7 maanden maanden in Estland

Mijn verhaal:

Ik was vrijwilliger in een kindergarden. Hier hielp ik de juffen met de dagelijkse taken. Zelf deed ik vooral veel knutselactiviteiten en spelletjes met de kinderen. Ook deden we eens per week robotica lessen met de kinderen om getallen, kleuren en vormen te leren, wat erg leuk was. Daarnaast heb ik activiteiten voor zowel de kinderen als juffen georganiseerd, zoals o.a. Koningsdag, carnaval en cultuuruitwisselingsdag.

Tijdens mijn ESC project heb vooral veel over mezelf geleerd. Ik vond het mooi om naar een land te gaan dat ik eigenlijk niet kende, omdat Estland echt een mooi land is qua natuur en stad. Vooral de zonsondergangen daar waren echt prachtig! Er zijn veel mooie plekjes om te bezoeken, ook al had ik dat eerst niet gedacht.

Ik vond het leerzaam om helemaal uit mijn comfortzone te gaan en voor zoveel maanden naar een ander land te vertrekken. Ik heb daardoor veel over mezelf geleerd en ik heb heel veel mooie vriendschappen gesloten. Het is vooral mooi om mee te maken hoe het is om in een andere cultuur te leven en ook met veel verschillende culturen in aanraking te komen. De kinderen op de kindergarden zal ik nooit vergeten. Het is echt bijzonder hoe je, ook als je niet verbaal kunt communiceren, toch zoveel kan bereiken en zulke goede banden kunt vormen met de kinderen.

Mijn tijd in Estland was echt heel mooi en bijzonder, en ben blij dat ik de keuze heb gemaakt uit mijn comfortzone te stappen. Ik zou het aan iedereen aanraden!

Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om uit mijn comfortzone te stappen. Ik zou het aan iedereen aanraden!