Laura

Cospicua, Malta

Laura

3 maanden in Cospicua, Malta

Mijn verhaal:

Ik deed vrijwilligerswerk met kinderen en ouderen. We organiseerden allerlei creatieve activiteiten voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar, die na school naar ons centrum kwamen. Bij de activiteiten kan je denken aan knutselen, yoga, muziek maken en sporten. Ook hielpen we de kinderen met huiswerk en boeken in het Engels lezen. Daarnaast organiseerden we wekelijks activiteiten voor ouderen uit de buurt en hielpen we hen beurtelings met de boodschappen. We organiseerden soms ook uitjes, zoals een bezoek aan een natuurgebied. We boden de mogelijkheid dat iedereen zich op elk vlak kon ontwikkelen: fysiek, mentaal,
emotioneel, sociaal en spiritueel. Het project werkt vanuit het Neohumanisme, waarin respect voor mens, dier en natuur voorop staat. De vrijwilligers kregen vanuit deze holistische filosofie yogales van een non. Alle activiteiten werden ook vanuit deze filosofie gegeven.

Het is moeilijk om één beste herinnering te kiezen, want ik heb zoveel verschillende soorten fijne herinneringen. Een paar hoogtepunten zijn het zwemmen in de zee en genieten van de lange warme zomer met prachtige zonsondergangen. Ook denk ik vaak terug aan theeceremonies met mijn huisgenootje. Maar ook de spirituele activiteiten waar ik aan heb meegedaan, zoals OHM chanting en ecstatic dance met een cacao ceremonie waren geweldig! En op het werk: halloween vieren met de kinderen en gitaar voor ze spelen terwijl ze meezongen.

Ik kijk er op terug als de beste drie maanden van mijn leven (tot nu toe). Ik heb onwijs veel nieuwe ervaringen opgedaan, inspirerende mensen ontmoet en mijn perspectief verbreed. Ik vond het werk heel leuk, had een super gezellig team, lieve mensen om me heen en kon tot eind november in de zee zwemmen.

Ik heb geleerd om meer in het hier en nu te leven, en vaker uit mijn comfortzone te gaan.